RUM'UN AĞZIYLA KONUŞMAK - Yurdagül BEYOĞLU - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









RUM'UN AĞZIYLA KONUŞMAK - Yurdagül BEYOĞLU
Tarih: 17.12.2011 > Kaç kez okundu? 3199

Paylaş


Güney Kıbrıs ve Yunanistan Türkiye’yi işgalci, KKTC’yi ise “işgal bölgeleri” olarak tanımlar.

Haberlerde ve tüm konuşmalarda Kuzey Kıbrıs yerine işgal bölgeleri ibaresini kullanır.

Türkiye ve üçüncü ülke vatandaşlarının KKTC’den Güney Kıbrıs’a geçmesi yasaktır. KKTC’yi tanımadıkları için kaçak geçiş olarak adlandırırlar buradan geçişleri. Dolayısıyla KKTC’de yaşayan bir TC vatandaşı bir adım mesafedeki Güneye geçmek için önce Türkiye’ye, sonra Yunanistan’a gitmek zorundadır.

(Hatırlasanız, Jennifer Lopez’in KKTC’deki bir otel açılışına gelmesini de ‘Jennifer işgal bölgelerine gitme’ propagandasıyla engellemişlerdi.)

Rumlardan duymaya alıştığımız bu sözcük geçtiğimiz gün Türkiye’de bir milletvekili tarafından dile getirildi. Türkiye’de bazı halkların ezildiğini iddia eden ancak Kıbrıs Türk Halkının uğradığı soykırımdan haberi bile olmayan.

Neyse yanıt geldi bu nerde durduğu belli olan milletvekiline. Başbakanımız İrsen Küçük, Ertuğrul Kürkçü'yü gerçekleri görmesi için Kıbrıs'a davet ederek, "Gelsinler toplu mezarları birlikte gezelim. Bakalım Türk Ordusu Kıbrıs'ta işgalci midir, yoksa 1960 anlaşmalarından kaynaklanan hakkını kullanarak, Kıbrıslı Türkleri kurtarmaya mı gelmiştir. Kendisiyle birlikte gezelim, ondan sonra TBMM'de Kıbrıs hakkında bir konuşma yapsın" dedi.

Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün de her zamanki nazik tavrıyla Muratağa, Sandallar, Atlılar ve Taşkent’te yapılan katliamları hatırlatarak, “Birçok yerde bunlarla ilgili konferans verdik. Kıbrıs Türk Halkının çektiği mezalimi anlattık ama sanırım hata bizde, hala anlatamamışız” ifadesini kullandı.

Her fırsatta Türkiye Cumhuriyetine çakma arzusuyla tetikte bekleyen bu partinin Türkiye Cumhuriyetinden ödenen milletvekillerinin ne maksatla Kıbrıs’ı gündeme getirdikleri tartışılır. Konuştukları ne müzakereler, ne de AB’nin, Kıbrıs Türküne verdiği sözleri yerine getirmemesi. Birileri çıkıyor ve “Türk askeri Kıbrıs’ta işgalci” diyor.

Yaptıkları hiçbir işin vicdanlarda karşılığı olmayan bu kişileri muhatap almamak gerek. Zira cani teröriste kahraman, kurtarıcıya işgalci yaftası yapıştıran kişilere idrakları nispetince muamele etmeli.

Aslında Kıbrıs’ı bilmeyen, Kıbrıs’ı yaşamayan, Kıbrıs Türk Halkının çektiklerini bilmeyenler değil sadece.

Türk askerini işgalci olarak nitelendiren YKP Yürütme Kurulu Sekreteri Murat Kanatlı’da yayımladığı “Evet işgal” başlıklı basın bildirisinde “YKP, BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’ye cesur çıkışından dolayı teşekkür eder. Bunun Türkiye’nin yakın tarihi ile yüzleşmesindeki bir diğer önemli adım olmasını umarız. Bu yönü ile Kürkçü’nün bu çıkışını desteklediğimizi ve dayanışmamızı net olarak ortaya koyarız” diyerek her zamanki tavırlarını sergilemiş.

Şaşırdım mı, hayır. Ama üzüldüm. Kıbrıs halkının çektiği acıları bilen, Türk askerinin hangi şartlarda ve “nihayet” olarak nitelendirilen bir zamanda adaya geldiğini bilen birinin ırkçı bir vekile alkış tutması ayıp ve günahtır.

Şehitlere ayıptır. Gazilere ayıptır. Bu vatan için gecesini gündüzüne katanlara ayıptır.

***

Allah uzun ömürler versin, kurucu cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’la hastalığından bir hafta önce yaptığımız röportajda yine bu konuyu konuşmuştuk. Kıbrıs’taki bazı kesimlerin Anavatan Türkiye’ye dil uzatmasını hazmedemeyen Denktaş, “Rum’un ağzıyla anavatana sövmek kahpeliktir” demiş, ben biraz ağır kaçacağını düşündüğüm bu cümleyi “Rum’un ağzıyla anavatana laf söylemek terbiyesizliktir” olarak değiştirmiştim.

Rum’un ağzıyla konuşan bu kişileri esefle kınıyor, Denktaş’ın sözlerinin değiştirilmemiş halini hatırlatıyorum.













Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 990
Toplam Tekil 4068911
IP 3.144.93.73






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu