YESEVİ RUHU - H. Alperen BURAK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









YESEVİ RUHU - H. Alperen BURAK
Tarih: 14.12.2011 > Kaç kez okundu? 4299

Paylaş






Türk Milleti, GökTanrı inancıyla benzer özellikler gösteren İslamiyet’i ilk tanıdığında kabul edebileceğinin belirtilerini Talas Savaşından önce göstermiştir.



Şanlı Peygamberimiz (SAV), Yüce Türk Milletini İslam safında göreceğinden emindir ancak bu milletin Arap coğrafyasındaki yorum farkından olumsuz etkilenmesini istemediği için, Türk’e İslam yorumunu hak kılmıştır.



Bu nedenle büyük bir iltifatla, bu yolda vazifelendirilen Ahmet Yesevi Hazretleri, Türk’ün İslam’ı yorumlayan Aksakallıdır. Peygamberin, Ashap’tan Arslan Baba eli ile ulaştırdığı emaneti 7 yaşında alan Ahmet Yesevi Hazretleri, Türkistan’ı boydan boya aşacak ve ta Rumeli’ne uzanacak olan, O koca fethin temellerini atmıştır.



İnsana baktıkça için ısıtan

O gülen gözlerde AHMET YESEVİ

Eğer alev ise koca TÜRKİSTAN

Sönmeyen közlerde AHMET YESEVİ



Türk, Müslüman olmadan önce, İslam Devletinin fetih anlayışı, acem toprakları ve biraz da Türkistan sahası iken, Türklerin İslamiyet’i kabulüyle birlikte hedef büyümüş ve fetih Avrupa içlerine kadar gerçekleştirilmiştir.



Bayrağa sevdalı, bağlı gönülden

Vatan sevgisini imandan bilen

Hikmet Divanını bilip söyleyen

En güzel sözlerde AHMET YESEVİ



Yesevi Ocağında bin bir hikmetle yetişen ve gittiği her yerde hal dili ile, Türk-İslam Ülküsünü anlatan Ahmet Yesevi’nin talebeleri, bir mızrak gibi Asya’nın bozkırlarından Anadolu’ya , oradan Avrupa içlerine ilerlemişlerdir. Alp-Erenler de denilen bu kervanın yolcularının, Selçuklu devletinin ihtişamlı zamanlarında konaklama merkezleri Horasan olduğu için bir çok kaynakta adları “Horasan Erenleri” diye geçmektedir.



Toylarda eğlenen, cihadda coşan

Dervişçe sabreden, mertçe vuruşan

İçi dışı aynı sözü konuşan

En sağlam özlerde AHMET YESEVİ



Bizim, Asya’nın Bozkurtları demekten haz duyduğumuz bu Alp-Eren ordusu, yakın hedefini belirler ve o şehre bir derviş gibi yerleşir, kâh bıçak biler, kâh oduncudur, kâh nakkaş… Ama hangi zanaatla uğraşırsa uğraşsın, yaşam biçimi ve tavrıyla Müslüman-Türk’ün ululuğunu, halden anlarlığını, insanlığını en iyi şekilde açıklar… Buetki altında eriyen gayr-ı Müslüm halk, Türklerin kendi şehirlerini kuşattığını gördüğünde teslim olmayı yeğler. Ve üstelik kuşatma sırasında “Horasan Erenleri” Alplik makamında en ön safta orduya katılmıştır bile…



Alparslan’a destur veren öz Onun

Osman Beye tuğ diktiren yüz Onun

Türkistan da yokuş onun düz Onun

Nur dolu izlerde AHMET YESEVİ



Ahmet Yesevi bu ulular kervanın yolbaşçısı, Türk’ün İslam yorumcusu, Türkistan’ın Piri, Yarınları umut ile kurmanın yoludur.



Ülkemiz, Milletimiz ve İnsanlık çok büyük sıkıntılar çekmekte, zor bir dönemden geçmekteyiz. Bu nedenle, sürekli şikâyet etmek yerine, bu ulular kervanın son halkalarından Merhum Mehmet Feyzi Efendi’nin “insan bozulmayınca âlem bozulmaz” sözünü kulağımıza küpe yapmalı ve önce kendimizi düzeltmeliyiz. Göreceğiz ki; biz kendimizi düzelttikçe, milletimiz ve insanımızda düzelecektir.



Selam ile

TANRI TÜRKE YAR OLSUN!



H. Alperen BURAK

alperenburak67@hotmail.com







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 52
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1872
Toplam Tekil 4076653
IP 18.119.143.4






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu