Sevdiklerimizin Eliyle Gelen... - Ramazan DURMUŞ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Sevdiklerimizin Eliyle Gelen... - Ramazan DURMUŞ
Tarih: 27.11.2011 > Kaç kez okundu? 2939

Paylaş


“Sevdiklerimizin Eliyle Gelen...”





Türk töresinin gereği, “Han” ne buyurdu ise bu buyruk “Hatun” için de söz konusudur. “Han ve Hatun buyuruyor ki…” diye başlayan emirleri hemen hatırlatayım ki Türk toplumunun kadına verdiği değer bir başka anlam kazansın.

Ama ne yazık ki, toplumsal değişme ve gelişmeye paralel olarak yaşam alışkanlıklarımız da değişiyor.

Malumunuz olduğu üzere 25 Kasım “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele” günü... Bu gün dolayısıyla düzenlenen bir çalıştayın ardından yapılan açıklamayı bu sütunlardan sizlere ulaştırmak istiyorum.

Adı “Sevdiklerimizin Eliyle Gelen” olan söz konusu çalıştay Milliyetçi Hareket Partisi imzalı…

Çalıştay sonunda bir açıklamada bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Eskişehir Milletvekili Sayın Dr. Ruhsar Demirel Hanımefendi, “Şiddetin güçlüden güçsüze, erkekten kadına, gençten yaşlıya, anneden çocuğa, çocuktan oyuncağa ya da arkadaşına yönlendirilen bir çoğalma içinde” olduğuna dikkat çekiyor.

Keçiören Sağlık Grup Başkanlığı sürecinden tanıdığım kıymetli hocam Dr. Ruhsar Demirel Hanımefendi’nin Milliyetçi Hareket’in kadına şiddete bakışı ile ilgili açıklamaları özetle şöyle:

“...Şiddet, toplumsal çıkmazlardan biri olarak önümüzde durmaktadır. Kadına yönelik şiddet ise tüm dünyanın kabul ettiği ve önleme konusunda çaba sarf ettiği evrensel problemlerden biridir.

Sosyal meselelerde sorunlar evrensel olsa da çözümler kültürel yapıdan ayrı tanımlanamaz. O nedenledir ki uluslararası metinler yol gösterici olmakla beraber kendi cevaplarımızı kendimiz oluşturmalıyız.

Türkiye, Kadınlara Karşı Her Tür Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesini (CEDAW) 2002 yılı Ekim ayında yani Milliyetçi Hareket Partisinin hükümet ortağı olduğu 57. Cumhuriyet hükümeti döneminde TBMM’nde onaylayarak yürürlüğe koymuştur. Ve aynı dönemde başta Medeni Kanun olmak üzere kadın lehine en köklü değişiklikler yapılmıştır.

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Böylece sözleşmeyi parlamentosunda onaylayan ilk ülke Türkiye oldu.

Ancak öğretim yılı başında MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, ilköğretim 8. sınıflarda okutulan “BM Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Uluslararası Sözleşmesine (CEDAW)” yeni programda yer vermedi.

Kadına karşı şiddetin her gün giderek ve farklı biçimlerde arttığı bir dönemde CEDAW’ın müfredattan çıkarılmasının hükümetteki ilgili bakanlığın kadına karşı şiddeti önleme konusunda yasa taslağı hazırlayarak hukuki düzenlemeler yaptığının söylendiği bir dönemde olması nedeniyle sözleşmeyi ilk onaylayan ülke olmamızın neler getireceği ya da götüreceğini hep beraber göreceğiz.”

Dr. Ruhsar Demirel Hanımefendi; TBMM’de “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele, Kalıcı Çözüm Yolları” konusunda Milliyetçi Hareket Partisi grubunun birkaç gün önce Meclis Araştırması açılması konusunda önerge sunmasına karşın AKP’nin önergenin aleyhinde konuşma yaparak bu konunun görüşülmemesi hususunda oy kullandığına dikkat çeken sözlerini de buradan tüm okurlarıma duyurmak isterim.

Görüyoruz ki, AKP hükümeti şiddeti önleme konusunda yeterli duyarlılığı göstermediği gibi konuya, bazı uluslararası sözleşmeleri imzalamak ve “şiddete uğradıktan sonra sağ kalma becerisi göstere bilen kadınlar”a yönelik düzenlemeler yapmak olarak bakıyor.

Bu konuda MHP’nin önceliği ise Dr. Demirel Hanımefendi’nin ifadesiyle şöyleB

“…MHP’nin önceliği ister kadına yönelik isterse toplumsal şiddet olsun şiddetten sonrasında ne yapılacağından önce şiddetin nasıl azaltılacağı ve nasıl önleneceğidir.”

Günün sözünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kadına bakışını şöyle özetliyor:

“- Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!”





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 43
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1239
Toplam Tekil 4069160
IP 18.117.153.38






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu