ZAMAN KARDEŞLİK ZAMANIDIR - Yakup TUFAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ZAMAN KARDEŞLİK ZAMANIDIR - Yakup TUFAN
Tarih: 28.10.2011 > Kaç kez okundu? 4142

Paylaş


Türkiye Van’da yıkıldı. Van’da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem (23 Ekim 2011) Türkiye’yi yıktı.Yüzlerce insan can verdi, binlercesi yaralandı. Maddi hasar ise oldukca büyük. Depremde vefat eden kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınını kaybedenlere ise başsağlığı ve sabr-ı cemil diliyorum. “İnna lillah ve ileyhi raciun” /”şüphesiz biz Allah’tan geldik ve O’na döneceğiz.” Türkiye’nin başı sağolsun. Milletimizin başı sağolsun.



Depremin hemen ardından bütün Türkiye tek yürek, tek bilek oldu. Batıdan, güneyden ve kuzeyden insanlar akın akın Van’a koştular. Türkiye’nin dört bir yanından yardımlar Van’a yağdı. Edirne, İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Yozgat, Trabzon gibi vilayetlerden yüzlerce insani yardım araçı, acil ihtiyaçları gidermek ve yaralara melhem olmak için Van’a ulaştı. Devletin bütün organları, hükümetin bütün imkanları, Türk Kızılayı, STK-Sivil Toplum Kuruluşları, İnsani Yardım Kurumları, herkes Van’a koştu. Enkaz altından canlı çıkarmak için arama ve kurtarma ekipleri cansiperane çalışma yapıyorlar. Yaralıları tedavi etmek için sağlık ekiplerinin canla başla çalışıyorlar. Kardeş belediye ekipleri, Türk Kızılayı, STK ve bir çok insani yardım kurumu, hummalı bir çalışma içerisinde; aç olana ekmek, susuz olana su veriliyor. Gece gündüz demeden herkes işinin başında. Koskoca bir Türkiye hep birlikte kıyamda. Van’ın, Vanlı’nın yanında.



Teşekkürler Türkiye...



Millet olmak dar günde belli olur. Kardeş olmak zor günde belli olur. Türk Milleti rüştünü bir kez daha ispat etti. Büyük bir millet olduğunu gösterdi alemi ademe. Yediden yetmişe Türk halkı gönül küprüsü kurdu Van’a. Acıları paylaşmak, yaraları sarmak için seferberlik ilan etti dört bir yanda. Türk toplumu dünyaya yine örnek oldu. Kardeş olduğumuzu, bir olduğumuzu, birbirimizin canı olduğumuzu bir kez daha gösterdi dosta düşmana.

Hala bunu göremeyenler, anlayamayanlar var ise Allah onlara akıl ve izan versin. Başka ne diyelim.



Bugün Van depreminin yaralarını sarmaya çalışan Türk halkı, yıllardan beri -dünyanın dört bir yanında- nerede bir mağdur, nerede bir mazlum, nerede muhtaç varsa onun yanında olmaya çalışmakta. Türk halkı; Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Ortadoğu’da, Asya’da, Afrika’da ve Amerika’da, her daim mağdur ve mazlumun imdadına yetişmekte. Kardeşlerinin, Ademoğullarının en acı günlerinde onlarla berber olmak her gayreti göstermekte. Yıllarca uzak yakın demeden Kosova, Kırım, Kazan, Karabağ, Kerkük, Kabul, Karaçi, Kazan, Keşmir, Kaşgar ve Kişorganj’a ulaşmakta. Mağdur ve mazlum coğrafyaya merhamet elini uzatmakta.

Bosna, Bakü, Bam, Bişkek, Balia, Bingazi, Bağdat ve Bosaso’da yaralara melhem, Gazze’de kimsesizin kimsesi olmakta.



Teşekkürler Türk halkı...



Gün kardeşlik günüdür. Gün dayanışma günüdür. Gün yardımlaşma günüdür. Gün gönül alma, gözyaşını silme günüdür. Gün mazlum ve mağdurun yanında yer alma günüdür. Gün al elma gönül alma günüdür. Gün nerede yardıma bir muhtaç, zulme uğramış, mağdur olmuş insan varsa - dindaş, soydaş veya her hangi bir ademoğlu olsun farketmez- orada olma günüdür.

Bugün Türk cemiyet ve cemaatleri, STK’lar, insani yardım kuruluşları, bir yandan mazlum ve mağdur çoğrafyanın (Balkanlar’dan Kafkaslar’a, Asya’dan Afrika’ya) gözyaşını silmeye, kimsesizin kimsesi olmaya çalışırken, bir yandan da Van’daki kardeşlerinin gözyaşlarını silme yarışındalar. Allah gayretlerini artırsın.









Gün sevme ve sevilme günüdür...



Gün tanış olma , işi kolay kılma, sevme ve sevilme günüdür. Bizim düsturumuz sevgidir. Bizim kitabımızda; ayrıştırmaya, ayrımcılığa, bölücülüğe, bölgeciliğe, kin ve nefrete asla yer yoktur.



Gün birlik günüdür...



Van’da yıkılan Türkiye yine Van’da kıyama kalktı. Bir oldu, birlik oldu. Türk halkı doğulusu, batılısı, güneylisi ve kuzeylisiyle birlikte Van’da tam bir kardeşlik sergiledi. İşte millet bu demektir. İşte kardeşlik bu demektir. İşte insanlık bu demektir. Dar günde, zor günde, “birimiz hepimiz hepimiz birimiz” için olmak işte budur.



Gün ibret günüdür...



Van depreminden ibret almak lazımdır. Yardımlaşmayı geliştirmek, milli dayanışmayı güçlendirmek lazımdır. Ayrılığı gayrılığı kenera atmak, haset ve husumeti ortadan kaldırmak lazımdır.

Gün birlik ve beraberlik günüdür, zaman kardeşlik zamanıdır...



Dinslaken, 26 Ekim 2011

Yakup Tufan



















Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 45
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1395
Toplam Tekil 4076176
IP 3.139.107.241






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu