KIŞ KIŞLIĞINI, PUŞT PUŞTLUĞUNU… - Alperen BURAK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









KIŞ KIŞLIĞINI, PUŞT PUŞTLUĞUNU… - Alperen BURAK
Tarih: 27.10.2011 > Kaç kez okundu? 3141

Paylaş


24 Şehidi daha son yolculuğuna uğurlamadan vurdu deprem doğumuzu… Önce Mehmetçiklerimizin acı haberiyle sarsıldık, yandı yüreğimiz, 24 aslan parçası, 24 CAN gitti… Ardından yüzlerce insanımız kaldı enkaz altında VAN gitti...



Mevsim Kıştı ve kar bekleniyordu Van’da…







Sokaklarda polise molotof atmayı meslek haline getirmiş ve her eylemi bölücülüğe hizmet eden vatan hainleri (insanlıktan nasipsizler) Van’ın her yerine yaymaya çalıştılar fitneyi “Devlet Kürdüz diye bize yardım etmiyor!” yalanına elbette inananlar da oluyordu.



Terör örgütünün borazanları sokakları fitneyi yayadursun, hava gittikçe soğuyordu.



Mevsim Kıştı ve kar bekleniyordu Van’da…











Oysa devlet bütün kurumları ile Van’daydı ve vatandaşın yarasını sarmakla meşguldü. Bölücüler bu provakatif söylentileri yaymaya çalışırken, gönüllüler enkaz altından Can çıkarma derdindeydiler.







Sokağa dökülmek için bahane arayan ve adına kck dedikleri yapılanmanın emrinde hareket eden nasipsizler! sistemli olarak provokasyon yapıyor, dedikodu üretiyor, yayıyor ve Van halkını devlete karşı kışkırtmayı sürdürüyordu. Aynı saatlerde umursamaz! dedikleri batıda her sivil toplum örgütü ayrı kampanya düzenliyor, herkes Van için bir şeyler yapma telaşındaydı. Mevsim Kıştı ve kar bekleniyordu Van’da…











Binlerce kişi hasarlı binalarına giremiyor, artçı depremler devam ettiği için. Yağmur şiddetini iyice artıyor. El kadar bebeler, gözü yaşlı analar, onlara güç vermesi gerekirken, elden bir şey gelmediği için iki büklüm, çaresiz, kendine küskün babalar; Herkesin aklında aynı soru: “Ya kar yağarsa”….







Gündüz neyse de bir de bunun gecesi var… Sıfırın altına düşen sıcaklık, yürekleri donduracak soğukluk…







Ama bölücüler memnun bundan… Şartlar ne kadar ağırlaşırsa provokasyon o kadar etkili olur diye umuyorlar… Sanalda milliyetçi resimlerle süsledikleri sahte profilleri ile “ağlama sırası sizde” diye yazıp kaçıyor bölücü hainler… Amaç milliyetçileri tahrik edip gönüllere fitne ekip, fiilen bölmeleri imkânsız olan Türkiye’yi gönüllerde bölmek. Ama Türk milliyetçileri adına MHP lideri veriyor buna en iyi cevabı: “ Ağlama sırası sizde diyen soysuzdur”







Ve Kar yağıyor Van’a…



Bir yanda bütün enerjisini ihanette harcayan, Van halkını tahrik etmek için sistemli çalışıp, halkı sokağa dökmek isteyen bölücüler, diğer yanda ağır kış şartları… Kışkırtmalar yüzünden yardım dağıtılamıyor, dağıtım gecikiyor. Örgüt, halkı sokağa dökmek için her fırsatı kullanıyor. 6 aylık bebeğe kurşun sıkan, hamile kadınları vuran, imansızlardan ne beklenir ki?







Kar yağıyor Van’a… Ülkenin dört yanından toplanan, “Biz biriz, Biz Türkiye’yiz” diye haykıran yardımlar dağıtılıyor… Her yardım dağıtılan yerde Mehmetçik, yardım düzenli dağıtılsın, karaborsacılar, yağmacılar garibin ekmeğine el uzatmasın diye yardım konvoyunun başında… Az ötede, ellerinde taş, yüzleri maskeli birkaç çapulcu slogan atıyor “Asker defolsun!”







Kar yağıyor Van’a…



Bir Vanlı özetliyor tabloyu:



“Kış kışlığını, Puşt puştluğunu yapıyor”







Alperen BURAK



alperenburak67@hotmail.com









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1309
Toplam Tekil 4076090
IP 13.59.82.167






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu