TÜRKİYE'NİN MİLLİ GÜVENLİK STRATEJİSİ - Prof. Dr. Nurullah AYDIN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TÜRKİYE'NİN MİLLİ GÜVENLİK STRATEJİSİ - Prof. Dr. Nurullah AYDIN
Tarih: 24.10.2011 > Kaç kez okundu? 2960

Paylaş


Yeni Dünya Düzeni, özelleştirme, küreselleştirme ve post/modernizm üzerine oturmuştur. Tüm bu kavramlar, bizim gibi azgelişmiş ülkelerin önüne örtülü işgaller, terör eylemleri, toplum mühendisliği, psikolojik harp, algı yönetimi, beşinci kol faaliyetleri, karanlık savaş yöntemleriyle birlikte yürütülüyor.







Dünyada ABD nin çöküşü konuşuluyor. Bu algıyı değiştirmek isteyen ABD; NSA-CIA-FBI-Pentagon danışmanları operasyonlarıyla, özllikle Ortadoğu’da, Kuzey Afrika’da, Asya’da ve Türkiye’de birlik ve bütünlüğü, bağımsızlığı savunanları etkisizleştirerek, ülke yönetimine yön vermektedir.







Bunları; operasyonlar adı altında yaparak, sahte belge üretim merkezlerinde üretilen sahte belgelerle, Ülkelerdeki duyarlı kişileri, yükselen bir faşizmin tarifine uygun bir şekilde etkisizleştirmektedir.







Ana hedef; korkutmaktır, ama herkesi, herkesi korkutmak! Korkutmak, sindirmek, yıldırmak ve insanları çaresizliğe düşürmek. Bu siyaseti ve onun hukukunun artık hiçbir engel tanımadığını herkese göstermektir.







Bu sayede istedikleri gibi, her insanı, her kurumu teslim alacaklarını ve yöneteceklerini hesaplamışlardır. Bunu da ABD li danışmanları denetiminde taşeronları ile yürütüyorlar.







Bu taşeronlar, siyasetçidir, akademisyendir, gazetecidir, tarikat cemaat mensubudur, STK yetkilisidir. TV’lerde ağızlarında salya akanlar izlendiğinde bunlar görülür. Gazetelerdeki köşe yazılarında pisliğe bulaşmış kalemlerinin yazdıklarında da bunların kim olduğu bellidir.







ABD bu taşeronları, sadece içte değil bölgesel olarak ta son kullanma tarihlerine kadar değişik düzeylerdeki operasyonlarda da kullanacaktır. Sonra da son kullanma tarihinde deliğe süpürüleceklerdir.







Jeopolitik güç, boşluk alanlarında yaşanan çatışma ve krizler ile asimetrik tehditler, Türkiye ve dünya gündemindedir. Risk ve tehditlerin, simetrikten asimetriğe doğru uzanan geniş bir yelpazeye yayıldığı bir dönemde, Türkiye'nin yeni güvenlik algılamalarını doğru ve gerçekçi belirlemesinin gereği açıktır.







Türkiye'nin güvenlik kaygıları temel olarak;



- Toplumsal dokuyu tehdit eden girişimler,



- Uzun menzilli füzeler ve kitle imha silahlarının yayılması,



- Dini değerleri istismara dayalı faaliyetler ve iç ve dış kaynaklı bölgesel çatışmalardan kaynaklanmaktadır.







Jeostratejik ve jeopolitik konumu itibariyle dünyanın en istikrarsız bölgeleri olan Balkanlar, Kafkasya ve Orta Doğıı'nun ortasında yer alan Türkiye'nin güvenlik stratejisi; ülkenin ulusal bağımsızlığını, egemenliğini, toprak bütünlüğünü, ulusal've uluslararası çıkarlarını korumak ve muhafaza etmek esaslarına dayanmalıdır.







Türkiye, güvenlik stratejisinde;



- Bölgesinde bir güç ve denge unsuru olmayı,



- Çevresinde bir Barış ve Güvenlik Kuşağı oluşturmayı,



- Bulunduğu bölgeye ve ötesine yönelik strateji ve güvenlik üreten bir ülke olmayı,



- Dünya ülkeleriyle iş birliği, yakınlaşma ve olumlu ilişkiler geliştirmek için girişimlerde bulunmayı hedef olarak seçmelidir.







Türkiye; kendi güvenliğine doğrudan etkileri gibi risk ve tehditlere, başka ülkelere endeksli yaklaşım içinde olmamalıdır.







Güvenliğin bölünmezliği ve kapsamlı güvenliğe dayalı bütünsel yaklaşım, Milli Güvenlik Sistemi içerisinde algılanmalıdır.







Bu ülkede yaşayan; ortak tarih, ortak, vatan, ortak kültür ortak gelenek-görenek, ortak din, ortak gelecek ruhuna sahip her insanın bu duyarlıklabirlik ve beraberlik içinde hareket etmesi ve ülkenin üzerindeki kara bulutları dağıtması gerekir.







Günün Sözü: Beslenmene, uykuna, ilişkine dikkat et, enerjini boşa harcama, sağlıklı olursun.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 50
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1864
Toplam Tekil 4076645
IP 3.135.190.101






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.788 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu