Gazeteci- Yazar İsa Kayacan’a; Irak ve Kerkük Edebiyatçılar- Yazarlar Birliklerinden ortak ödül - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Gazeteci- Yazar İsa Kayacan’a; Irak ve Kerkük Edebiyatçılar- Yazarlar Birliklerinden ortak ödül
Tarih: 19.10.2011 > Kaç kez okundu? 2744

Paylaş


ANKARA (Ece Ajans)- Merkezi, Irak’ın Başkenti Bağdat’da bulunan, Irak Edebiyatçılar ve Yazarlar Birliğiyle, merkezi Irak-Kerkük’te bulunan, Kerkük Edebiyatçılar ve Yazarlar Birliği’nin, “Dünya Şiir Günü Festivali Ödülü”;, 17 Ekim 2011 tarihinde, Irak Türkmen Milletvekili Fevzi Ekrem Terzioğlu tarafından, Irak’taki Türkmenlere yayın yoluyla yaptığı hizmetleri nedeniyle, Ankara’da Irak Türkmen Kültür Merkezinde, Gazeteci- Yazar İsa Kayacan’a verildi.

Irak Türkmen Milletvekili Fevzi Ekrem Terzioğlu tarafından, Irak’taki Türkmenlere yayın yoluyla yaptığı hizmetleri nedeniyle, Ankara’da, Irak Türkmen Kültür Merkezinde, Gazeteci-Yazar İsa Kayacan’a verildi.

Irak Türkmen Milletvekili Fevzi Ekrem Terzioğlu; “İsa Kayacan, bizim için, önemli bir gazeteci ve yazardır. O, Iraktaki, Kerkük’teki Türkmenlerle, Türkmen edebiyatıyla ilgili yüzlerce yazı yazmış, kitaplarıyla önemli ve kalıcı hizmetlerde bulunmuştur. İsa Kayacan, Irak ve Kerkük Edebiyatçılar ve Yazarlar Birliklerinin Fahri üyeleri arasında yer almaktadır” dedi.

Irak’ta faaliyet gösteren, iki Edebiyatçı ve Yazarlar Birliğinin ortak ödülünü aldıktan sonra, memnuniyetini dile getiren İsa Kayacan; “Irak’taki Türkmen kardeşlerimiz yalnız değillerdir. Sıkıntılar uzun sürse de, bir gün mutlaka bitecektir. Bu ödül benim için, ayrı bir anlam taşıyor. Şahsınızda her iki Birlik Yöneticilerine teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum, lütfen selâm ve teşekkürlerimi götürün” şeklinde konuştu.

22 Arap ülkesinin oluşturduğu, “Arap Edebiyatçılar ve Yazarlar Birliği”nin üyesi olan, 2000 dolayında üyesi bulunan, Irak Edebiyatçılar ve Yazarlar Birliği bünyesinde, Türkmenlerin 180 üyesi bulunuyor. Milletvekili Fevzi Ekrem Terzioğlu, Birlik bünyesinde Türkmen Edebiyatçılar ve Yazarlar Bölümü Başkanlığı görevini yürütüyor.

Bu plaketle, aldığı plâket sayısı 226’ya ulaşan; “Dünyanın neresinde Türk varsa, ellerimizi uzatmalı ve kucaklaşmalıyız” diyen, Irak Türkmenleri ile ilgili makaleleriyle dikkat çekmeye devam eden İsa Kayacan; Dr. Şemsettin Küzeci ile birlikte, Nisan-2009’da “İçimizdeki Kerkük” adlı kitabını yayınlamıştı.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 42
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1445
Toplam Tekil 4076226
IP 18.217.84.171






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu