TERÖRÜ KINIYOR, MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ... - SDE - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TERÖRÜ KINIYOR, MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ... - SDE
Tarih: 19.10.2011 > Kaç kez okundu? 2639

Paylaş


Toplumsal barışımızı yeniden ve adil bir biçimde çözme iradesinin ifadesi olarak yeni anayasa çalışmalarının başladığı günlerde, 18 - 19 Ekim’de Bitlis ve Hakkari’de gerçekleşen, polis, asker ve sivilleri hedef alan saldırıları herhangi bir analizle anlamaya veya açıklamaya çalışmak mümkün değildir. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Hiçbir tesellinin bu acıların dağladığı yüreklerdeki acıyı dindiremeyeceği bir gerçektir.Pusular kurarak insanları en zayıf anlarında kalleşçe katletmekle gösterilen güç ne insanlığa ne de hangi dava güdülüyorsa o davaya hiç bir şey kazandırmaz.



Hakkını teslim etmek gerekiyor ki, örgüt bu tarz eylemleriyle insan öldürmeyi, kalleşçe öldürmeyi çok iyi başarmaktadır. Yaratıcılığını çözümden yana kullanmak yerine bu tür maharetleriyle göstererek sadece insani değerlerden ne kadar uzaklaşmış olduğunu ispatlamaktadır.



Bu tip saldırılar barışın tesisini hiç bir şekilde kolaylaştırmamakta aksine daha da zorlaştırmaktadır. Bu da örgütün baştan beri iddia ettiği değerlere ve davalara bile aslında ne kadar uzak olduğunu göstermektedir. Açıkçası örgüt demokratikleşme sürecinde olumlu adımlar atıldığı ve mesafeler alındığı halde bu tür saldırıları daha da artırmasıyla ne barış ne de demokrasi konusunda samimi olmadığını ortaya koymaktadır.



Son zamanlarda tırmanışa geçen terör olayları, Türkiye’nin bölgesel ve giderek küresel bir güç haline gelmesinden duyulan rahatsızlığın bir sonucu olduğu kadar, kronik sorun alanlarının çözümüne yönelik önemli adımlar atmasını engellemeye dönük bir amaç da taşımaktadır.



Sivil ya da asker-polis birçok vatandaşımızın hiçbir insani, ahlaki ya da siyasi değerle izahı mümkün olmayan bir şekilde katledildiği bu menfur saldırıların, yeni anayasa çalışmalarının resmi olarak başlayacağı bir güne denk getirilmesi de bu açıdan manidardır.



Bu tür terör eylemlerinin ardından kamuoyunda, “sözün bittiği yer”e hızla çekiliyoruz. Eylemlerin nihai amacının bu olduğu, söz yerine en arkaik duygu ve tepkilerin devreye girmesinin hedeflendiği anlaşılıyor. Bunun kimseye hiçbir faydasının olmadığı açıktır. Buna prim vermemek ve sözün bütün imkanlarını sonuna kadar kullanmanın, terörü acze düşürecek en önemli yöntem olduğunu unutmamak gerekiyor.



Bu amaçla yeni anayasa komisyonunun özgürlükçü ve demokratik bir anayasa amacından sapılmayacağı mesajını vermesini olumlu buluyor, bu tür saldırıların daha demokratik, özgürlükçü ve insan onuruna yaraşır bir anayasa hedefinden saptırmamasını önemsiyoruz. Terörle mücadele ederken demokratikleşme hedefinden ve insan hakları zemininden sapılmaması, örgütün elindeki bütün bahaneleri de almakta, teröre karşı en etkili mücadele çizgilerini oluşturmaktadır.



Bu saldırıların Kürt halkının sorunlarına veya Türkiye’nin kendi sorunlarıyla yüzleşmesine bir katkı çerçevesinde anlaşılması da mümkün değildir. Saldırıları gerçekleştirenlerle onların içerideki ve dışarıdaki azmettiricileri, Türkiye’yi yeniden kendi içine kapanmaya, zaman kaybettirmeye ve bölgesel ya da küresel düzeyde yaşanan sorunlar karşısında pasif bir tutum almaya zorlamaktadırlar.



Menfur saldırılarda şehit düşen sivil, asker ve polis vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyor, evlatlarını yitiren ailelerin acısını yürekten paylaşıyoruz. Terörün bitirilmesi noktasında alınacak her türlü meşru, makul ve gerçekçi tedbirlerin destekçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz





Milletimizin başı sağ olsun.



Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE)









www.sde.org.tr

E-Bülten üyeliğinden çıkmak için tıklayınız.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 60
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1532
Toplam Tekil 4076313
IP 18.217.228.35






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu