“Sarkozy bir yalancı!” - Doç. Dr. Erol KÜRKÇÜOĞLU - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Sarkozy bir yalancı!” - Doç. Dr. Erol KÜRKÇÜOĞLU
Tarih: 15.10.2011 > Kaç kez okundu? 3713

Paylaş


10.10.2011

_

Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni ilişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erol Kürkçüoglu, Fransız siyasetçilerin her seçim öncesi Fransa`daki güçlü Ermeni lobisinin oylarını almak amacıyla 1915 Ermeni soykırımı yalanını parlamentolarının gündemine taşıdıklarını hatırlatarak, “Tarihi gerçekleri saptıran ve politik çıkarlarına alet eden Sarkozy de, diğerleri gibi, bir yalancı!” dedi.



Kürkçüoğlu, makamında yaptığı basın toplantısında, Fransız politikacıların daha önce de "Fransa Devleti 1915 Ermeni soykırımını alenen tanır" şeklindeki kanun teklifini kabul etiğini hatırlatarak, “Son olarak 6 Ekim 2011 tarihinde Güney Kafkasya gezisi esnasında Erivan`da Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy`nin sözde 1915 Ermeni soykırımı iddialarını gündeme getirmesi, Fransa`da yapılacak olan 2012 cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Ermenistan üzerinden ülkesinde yaşayan Ermenilere yönelik bir mesajdır,” dedi.



Sarkozy’nin ülkesindeki sosyo-ekonomik bunalıma çözüm arayacağı yerde, ucuz bir politikacı örneği göstererek Türkiye`nin Ortadoğu`daki başarılı dış politikasına bir karşılık verebilmek endişesiyle hareket ettiğini ve yalanlara sarıldığını ifade eden Kürkçüoğlu, şöyle devam etti:



“Sarkozy, Ermenistan gezisi esnasında, tutarsız, hiçbir tarihî gerçekliği olmayan söylemleriyle Türk tarihine yönelik iftira kampanyasını, tarihî Türk yurdu olan Karabağ`ı işgal eden Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile el ele vererek sürdürdüğünü göstermiştir.”



Fransa’yı Almanlardan kurtardık



Fransız siyasetçilerinin vefasızlığına da dikkati çeken Kürkçüoglu, Almanya’nın Fransa’yı işgal etmesini ve Fransız Kralının yardım istemesi sonucu Osmanlı Devleti’nin bu ülkeyi kurtardığını anımsattı.



Kürkçüoğlu şöyle devam etti: “Bilindiği üzere, 1525 yılında, ünlü Fransa Kralı I. Fransuva, Almanlarla yaptığı savaşı kaybederek, Almanya`da hapsedilmiştir. Bu olaydan sonra İstanbul`a gönderilen Fransız elçisinin cebinde iki mektup vardır. Mektubun birini Fransuva`nın annesi diğerini ise Fransuva kaleme almıştır. Her iki mektupta da Almanlara karşı Osmanlı Devleti`nden yardım talep edilmiştir. Söz konusu talepler üzerine harekete geçen Osmanlı orduları. 1526 Mohaç zaferi ile Fransuva`yı kurtarmış ve yine bir kral olarak ülkesinin dönmesini sağlamıştır. Bugün Türkiye`ye karşı sık sık Avrupa Birliği kartını oynayan ve Kafkasya`daki mevcut barışı bu tür söylemleri ile dinamitleyen Sarkozy`nin tarihten hiç ders almadığı ve Türklerin yardımlarını unutma gafletinde bulunduğu anlaşılmaktadır.”



“Asala’nın yardımcısı Fransa idi”



Fransa’nın ta başından beri Ermeni Terör Örgütü ASALA`ya en büyük yardım ve desteği verdiğini hatırlatan Kürkçüoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:



“1973-1985 yılları arasında Ermeni Terör Örgütü ASALA tarafından Türk diplomatlarına yönelik dünya çapında yaklaşık 200 eylem yapılmıştır. Bu eylemlerde çoğu diplomat olmak üzere 41 şehit verilmiş ve 161 Türk de yaralanmıştır. Eylemlerin yapıldığı ülkelere göre Fransa 54 eylemle birinci sırada yer almaktadır. Türkiye Fransa topraklarında 6 dışişleri mensubunu ve 2 de vatandaşını kaybetmiştir. Bilindiği üzere 15 Temmuz 1983 günü Paris yakınlarında Orly`de THY bürosuna bomba koyarak 4`ü Fransız 2’si Türk, l`i ABD’li ve l`i de İsveçli olmak üzere, insanları milliyet ayrımı gözetmeksizin katleden Ermeni ASALA terör örgütüdür. Sarkozy`nin, Erivan`daki bu söylemleri ile ASALA tarafından katledilen Fransız vatandaşları üzerinden siyaset yaptığına hayretler içirişinde tanık olmaktayız.



Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy`e şu tarihî gerçeği hatırlatmak istiyoruz: Türkiye, Balkanlar, Doğu Akdeniz, Ortadoğu ve Kafkasya`nın güvenlik ve istikrarı açısından büyük önem arz eden bir ülkedir. Türkiye bölgenin barış ve istikrar teminatını sağlayan bir konuma sahiptir. Sarkozy`nin şahsında dünya bu tarihî gerçeği artık idrak etmeli ve anlamalıdır.”



HABER MERKEZİ

KAYNAK: http://www.atauni.edu.tr/#haber=doc-dr-erol-kurkcuoglu-sarkozy-bir-yalanci









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 1439
Toplam Tekil 4062829
IP 3.138.141.202






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu