JEST, CİDDİYET VE DEVLET ADAMLIĞI - Prof. Dr. Nurullah AYDIN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









JEST, CİDDİYET VE DEVLET ADAMLIĞI - Prof. Dr. Nurullah AYDIN
Tarih: 11.10.2011 > Kaç kez okundu? 2653

Paylaş


Türkiye’de yalakalık genine sahip olanlarda aşırı bir Jest yapma yarışı başlamış durumda. Jest; bir insana onun hoşlanacağı bir extralık sunabilmek. Jest yapılan bir şeydir.



Sözel anlatımımızı örneğin mimiklerle olabileceği gibi el, kol ve vücut hareket veya hamleleriyle de süsleyebiliriz. İşte bu hareket ve hamlelere jest adı verilir.







Her iç döküsü jesttir. Her gerçek özeleştiri. Hatta her gerçek eleştiri. An işidir jest; insan biran tam açık olur.







Jest, birine tanınan karşılıksız iyilik demektir.



..ölümü üzerine bir buket çiçek göndermek yerine bir jest olarak onun kübist bir portresini çizmeyi daha uygun buldu. Atlantic Monthly, ...







Jürgen Habermas; Bundan çok farklı şekilde, Geoffrey Bennington, Derrida’nın yakın bir arkadaşı, uzlaşmaya yönelik daha öte bir jest olarak karşılıklı anlaşılabilirlik için ...







William Shakespeare; Konu üzerinde çalışanların bir kısmı bu tarzın mimik ve nüansa olanak verdiğini söylerken büyük bir çoğunluk stilize olduğu, kalıplara, belirli jest ve ...







Nietzsche'nin Öpücükleri; Bir kere daha Pynchon’un Yerçekiminin Gökkuşağı, Wallace’ın Sonsuz Jest’i, Delilo’nun Yeraltı Dünyası, son dönemde Danielewski’nin Yapraklar Evi gibi.







Senin içine bakabilirim, sana bir jest yapabilirim; tüm varlığımla seninle birlikte olurum: Budur benim cevabım. Ama yanıt sözcüklerle verilemez çünkü ….







Portre nedir- her şart içinde kendisini empoze edenlerdendi. Bakışında, jestlerinde, ellerinin hareketinde, kımıldanışlarında ve yüzünün çizgilerinde bütün bir ...







Hediye olsun da az da olsa büyük Jest sayılır özel günlerde….



Henüz bir jestini göremedik ama olsun!







Şimdi bu anlatılanlara göre; ülke yöneticilerinin temel konularda sürekli fikrini değiştirmesi bir başka devlet başkanının düşüncesine göre konuşmasını jest olarak görebilir miyiz?







Ya da şöyle soralım övgüler düzdüğü dostluk görüntüleri verdiği liderlerle poz vermesi jest olarak görülebilir mi?







Bakın; Dış politikada jestler, devlet adamlığı ortaya çıkar. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ben değişmedim, o değişti, demiş. Oysa kimsenin değiştiği yok. Daha bir yıl önce kardeşim Esad demişti, bir yılda ne değişti? Daha bir yıl önce sınırların kaldırılması konuşuluyordu, ortak bakanlar kuruLu toplanıyordu, şimdi ne değişti?







Oysa hedef; Şam’ın Tahran’la bağlantısını kesmekti. Jestler bunun içindi.







Değişen yok. O gün de, bugün de ABD’nin bölgesel ihtiyaçlarına göre konumlanıyorlar.







Türkiye’deki sözcülerinin Ortadoğu Birliği dediği Türkiye-Suriye-Lübnan-Ürdün ittifakı, Büyük Ortadoğu Projesi’nin, küresel alt düzeniydi.







Birilerine, bu ittifakla, bölgede İran’ı yalnızlaştırma görevi verilmişti. Bu ülkelerin İran bağını kesip, bu ülkelere ve bölgeye lider olabilmesi için iki şeye ihtiyacı vardı: Filistin davasına sahip çıkmak ve İsrail karşıtı görünmek. One minute ile başlayan süreç, bu hesap içindedir!







Bazıları eksen kayıyor diye endişeleniyor. Dünyanın ekseni Batı’dan Doğu’ya kayıyor.







Onlar değişmez. Çünkü onlar, BOP eşbaşkanıdırlar. İngilizden, Araptan, Yahudiden cesaret madalyaları var. Suriye sınırındaki mayınlı araziyi İsrail’e vermeye çalışıyorlardı, şimdi de füze kalkanı ile İsrail’i İran’a karşı korumak istiyorlar.







Türkiye’yi temsil edenler; Türk düşmanı papanın dev heykelinin ayağı dibinde AB anayasasını da imzalamayı içlerine sindirmemişler miydi ki?







Ya şimdi; Irak, Afganistan, Libya katliamlarına destek olanlar yeni katliamlara zemin hazırlarken hala kim, nasıl, neden bunların peşinde anlamak mümkün değil!







Onun için gerekirse papaz elbsesi giyerim diyen yalakalık genine sahip olanların, atıp tutmalarına, yandaş, candaş, dönek, liboşi, fırdöndü, yalaka, istismarcıların jestlerine aldanmamak gerekir.







Günün Sözü: Aşırı tevazu, kulluğa ve köleliğe ilk adımdır.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 54
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 915
Toplam Tekil 4075696
IP 3.15.202.214






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu