Anayasa mı? İş aş ve huzur mu? - Dr. Burhan ÖZFATURA - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Anayasa mı? İş aş ve huzur mu? - Dr. Burhan ÖZFATURA
Tarih: 07.10.2011 > Kaç kez okundu? 2705

Paylaş


Anayasa mı? İş aş ve huzur mu?



Dr. Burhan ÖZFATURA

www.burhanozfatura.org



07 10 2011



Gündemi ve özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarını , Anayasa konusu işgal etmeye başlamış durumdadır. Ve bu Yeni Anayasa konusu da abartılmaktadır.



Yönetenler ve yönetilenler olarak , öncelikleri iyi tayin etmemiz gerekmektedir. Zamanın ve mesainin israf edilmemesi icap etmektedir.



Şahsi inancım ; iş ,aş ve huzur konularının çok daha öncelikli olduğudur. Çizilen pembe tablolara , hormonlu rakamlara rağmen ; Türkiye’de ekonomik sıkıntılar , işsizlik , çarpık gelir dağılımı dışa bağımlılık , maksimum seviyededir.



Hele terör konusu Ülkesini seven , dış mihrakların uşağı olmayan , herkesi fevkalade huzursuz etmektedir. Ne yazık ki AKP iktidarı , bu konuda çok başarısızdır.Ciddi bir plana ve stratejiye sahip değildir.Güneydoğu’da devlet hakimiyetini sağlayamamıştır. Her gün şehitler verilmekte , insanlarımız kaçırılmakta , meydan eşkıya’nın hakimiyetine terk edilmektedir.



1- Yeni Anayasa yapılınca , terör duracak mıdır? İsrail / ABD / AB başta olmak üzere, dış düşmanların taşeronu terör örgütü , melanetlerine son verecek midir? Bu ermeni örgütü , Ülkemizi bölme planından vazgeçecek midir?



İmralı da itina ile beslenen katil başı , ihanetlerine son verecek midir?



Kesinlikle Hayır …





2- Yeni Anayasa ile “İDAM” cezasını geri getirebilecek misiniz? Teröre , orman yakanlara, darbeye teşebbüs edenlere , sapıklara, manyak katillere, vatan hainlerine vb.. suçlara bu cezayı uygulayacak mısınız? Yoksa bizi asla içine almayacak , zaten batmakta olan AB nin talimatlarına mı uyacaksınız?



3- Demokrasi için , anayasa yapmak yetmez. İstisnasız herkesin bu kültürü benimsemesi , içine sindirmesi , Halka saygı göstermeyi öğrenmesi şarttır.



Bu günkü ortamda ; Türkiye’de demokrasinin ve hukuk düzeninin varlığından söz etmek mümkün müdür?



Parti genel başkanları , mevcut saltanatlarından vazgeçecekler midir? Milletvekili listeleri , talimatla hazırlanmayacak ; çift turlu , dar bölgeli , seçim sistemi getirilecek midir?



4- Yeni Anayasa yapıldı diye ; Yüksek yargı , Silahlı Kuvvetler, Üniversiteler,Kartel medyası, ile holding patronları vb. kesim ; İmtiyazlı pozisyonlarından feragat edebilecekler midir?

5- Türkiye’de ; rüşvet / kayırma / torpil /israf/ ihale yolsuzlukları/aşırı istihdam vs. düzeni bitecek midir? İktidarı her eline geçiren kamu kaynaklarını , yandaşlarına peşkeş çekmekten vazgeçecek midir?



6-Türkiye , İsrail ve ABD nin güdümünden kurtulacak , bağımsız politikalar uygulayabilir hale gelebilecek midir?



7- Şeffaf , titizce denetlemelerin yapıldığı ; yolsuzlukların önlendiği bir düzen kurulabilecek midir?



8-Kalitesiz ve başarısız eğitim düzenine , kalite getirilebilecek midir?



9-Başta , uyuşturucu / silah /akaryakıt olmak üzere , muazzam rakamlara ulaşmış kaçakçılıkların önüne geçilecek midir?



10-Adil bir vergi düzeni sağlanabilecek midir? Sağlıklı ekonomi politikaları uygulanabilecek midir? Görevler , yandaşlara değil de , ehline verilecek midir? Muazzam rakamlara ulaşan ödemeler dengesi açığı , kapatılabilecek midir?



Tarım , hayvancılık, madencilik,sağlık, vb. politikalarda ; Milli çıkarlarımız ön plana alınabilecek midir?



Velhasıl , çarpıklıklar yazmakla bitmez ve bunları Anayasa ile önlemek mümkün değildir. Yozlaşan , dejenere olan, üretmeden tüketen, Devleti soymayı hak gören zihniyetin yıkılmasını icap ettirir. Dürüst , ehliyetli ve çalışkan kişilerin hakim olmasını gerektirir.



Uygulayıcılar iyi ise , en kötü kanunlar bile halkın lehine kullanılabilir. Uygulayıcılar kötü ise ; en ideal kanunların ve Anayasa’nın hiçbir yararı olmaz. Üç kağıtçılar , arabasını dağdan aşırır , garibanlar da düz yolda şaşırır.



Lütfen dikkatler başka tarafa yönlendirilmesin. Huzur , Aş ve işin önceliği ihmal edilmesin…





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 59
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1424
Toplam Tekil 4076205
IP 3.135.183.187






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.692 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu