UNUTULAN BİR KABİR AHMET HAMDİ TÜRKEŞ - Emrah BEKÇİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









UNUTULAN BİR KABİR AHMET HAMDİ TÜRKEŞ - Emrah BEKÇİ
Tarih: 30.09.2011 > Kaç kez okundu? 3844

Paylaş


Ülkenin milli değerlerini siyasetle buluşturan Merhum Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ,Çanakkale ili Gelibolu da Askeri vazifeli iken Vatana evlat yetiştiren Merhum Ahmet Hamdi TÜRKEŞ oğlunu ziyarete gelir,uzun yol ve o zama ki ulaşım koşulları, yaşlı olan Alparslan TÜRKEŞ in babasını yorgun halde bırakır. Anadolunun kuru havasından,Çanakkale nin rutubetli ve nemli havası Merhumun sağlığı üzerinde tahribat yaparak hastalanmasına neden olur.







1948 in Ocak ayında,hayata gözlerini yumar, 20 Ocak 1948 de de Çanakkale ili Gelibolu ilçesi,Bolayır beldesi,Demirtepe köyünün Mezarlığında defnedilir.



Tarihimizde Ataya olan sevgi saygı,gerek yaşayan büyüklerimize gerekse,vefatlarından sonra hatıralarda kalması,Fatihaların okunması, Merhumların kabirlerinin durumu Kabir Ziyaretleri ile doğru orantılıdır.



Türkiye de Milli Harekete Bir evlat kazandıran yetiştiren büyüten,bir dava adamı yapan Merhum Ahmet Hamdi TÜRKEŞ,gerek kabrinin bakımsızlığı gerekse,Torun ve davaya kazandırdığı oğlu Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ in arkadaşları ve talebeleri tarafından unutulmuştur.







Aynen,ülkemizin şu anki durumu gibi,bize ülkemizi emanet eden Vatanı böldürmemek için elinden gelini bırakan, canlarını bile esirgemeden feda eden Çanakkale şehitlerimiz gibi,çoğunun adı bile yazılı değil taşlarda, ama bir dava adamını filizlendiren ve yetiştiren,yediren içiren,Türk siyasi Tarihine TÜRKEŞ Soy adını veren, Merhum Ahmet Hamdi TÜRKEŞ’in her vafat yılında hatırlanması,kabrinin burada bulunan resimlerdeki olmaması,hiç olmaz ise bile dört mevsimin her başlangıç ayında ,kabir üzerindeki Ayrık otlarının temizlenip,Ülkücü Hareketin Liderinin Babasına Atasına Yakışır bir vaziyet aldırılması gereklidir.









Dava Adamlığı,Koltuklarda oturup,güncel siyaset yapmak değil,dava adamlığı Ataya sahip çıkmak,Atanın kabri dahi olsa,bakımını yapmak her mevsimin başladığı ilk ayın ilk gününde ziyaret edip Fatiha okumaktır.



Merhum Ahmet Hamdi TÜRKEŞ in,kabrinin bu resimlerdeki vaziyette olması,Ülkü denilen davanın ne kadar Milli,Kültürel,Ataya olan Saygı ve sevgiden yoksun olduğunun son günlerdeki en açık delilidir.



Ülkücü Dava,Ata,Baba,Ana,Şehit,Tanımadığı sürece,hatta kabirlerinin yerini unuttuğu sürece,Ak Sakallıların Bedduaları üzerlerinden eksik olmayacaktır.





Dua ile Huzur,Beddua ile Şeytan görülür…………….Bu kabrin Bakımını Yaptırtalım…..



Şeytan Bizden Uzak Kalsın………Unutanlara Yakın olsun.







Saygılarımla



Emrah BEKCİ

Araştırmacı Yazar

















Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 45
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1376
Toplam Tekil 4074652
IP 18.116.63.236






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu