ERMENİ DALLAMALARI TÜRKİYE ALEYHİNE AÇTIĞI 63 MİLYON DOLARLIK DAVAYI KAZANDI - Dr. KayaAlp BÜYÜKATAMAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ERMENİ DALLAMALARI TÜRKİYE ALEYHİNE AÇTIĞI 63 MİLYON DOLARLIK DAVAYI KAZANDI - Dr. KayaAlp BÜYÜKATAMAN
Tarih: 15.08.2011 > Kaç kez okundu? 3459

Paylaş


http://www.amerikaliturk.com/manset/13139-amerikal-ermenilerden-ok-acklama.html



www.AmerikaliTurk.com



Bize mustahakktir.!!!! Biz bu muameleyi coktan haketik.Turkiye aleyhine Senator Puchigian'nin cikarattigi SB 1915 kanunu icin mucadele etmistim fakat durduramadim kanun cikti fakat zaman asimina ugradigi icin gecen sene hukumunu kaybetmisti. Bu sene Asemble member Gatto kanunnu uzatmak icin teklif verdi ve kanunlasti. Ben bu kanuna karsi mucadele verdim fakat durudurmakta basarili olamadim. Bu konunun gececegini butun kuruluslara Turk makamlarina bildiridim. Kimse kilini kirdatmadi. Ne T.C. hukumeti, ne milyonlarca dolar verdigimiz lobi firmalari, nede halkimiz kilini kipirdatmadi. Simdi Ermenilere kabahati bulumanin, onlari kotulemenin bir anlami yok. Kabahat bizde. Ermeni Ermeniligini yapiyor Turk, Turk'lugunu yapmiyor. Bizim vurdum duymaz bu tutumumuz yarin Turkiye'nin basina daha buyuk isler acack. Ve biz butun bunlari hakkediyoruz. Daha beter olun, belki akliniz basiniza o zamna gelir.



KARAHAN Mete



Amerikalı Ermenilerden şok açıklama







Sunday, 14 August 2011 08:27



ABD'de Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye Merkez Bankası ve Türkiye Ziraat Bankası'na karşı açılan davada ilk adım geldi.



Ermenilere Los Angeles Mahkemesi'nden iyi haber.



63 MİLYON DOLAR İSTİYORLAR

1915 olaylarında dedelerinin mülklerini kaybettiğini iddia eden Ermeni davacılar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Merkez Bankası ve Ziraat Bankası'na karşı açtığı davada, Adana'da,İncirlik üssü de dahil olmak üzere, dedelerine ait toplamda 49,5 hektar olduğunu savundukları topraklar için 63 milyon 900 bin dolarlık tazminat talebinde bulunuyor.



Davacıları California Eyaleti'ndeki üç hukuk firması temsil ediyor. 1915 olaylarında el konulduğunu öne sürdükleri arazilerin tapularına sahip olduklarını ileri süren davacılar, Türkiye'nin İncirlik Üssü'nü ABD'nin kullanımına açarak topraktan kar sağladığını savunuyorlar.



Son Alınan karar ile, davacılar, geçen sekiz ayda davayla ilgili belgeleri ve duyuruları davalılara ilettiğini mahkemeye onaylatmış oldu.



TEK AMACIMIZ PARA

Amerikalı Ermenilerin ABD'de Türkiye Merkez Bankası ile Ziraat Bankası'na karşı açtığı davanın avukatlarından Ermeni asıllı Mark Geragos, arkadaşımız Daphne Barak'a konuşmuştu. Kendisini Amerikalı bir Ermeni olarak tanımlayan 53 yaşındaki Geragos, "Yıllarca davalar açtık. İnsanlar neden araziler ve mülkler hakkında dava açmadığımızı soruyordu. Ancak bunun için binlerce elkonulan mülklerin, arazilerin tapusuna ihtiyacımız vardı. Çünkü bunlar Türk devleti tarafından Ermenilerin elinden alındı. Tüm davalar para için. Ama aynı zamanda kurbanları onore etme de var. Türkiye akıllı olsa topraklarının bir kısmını, Ermenistan'a verirdi. Ağrı Dağı iyi bir peşinat olabilirdi. Bundan sonra tazminatlar konusunu getirirdik masaya. Bir dünya devleti olmak istiyorlar ve bunu yapmanın yolu da buradan geçiyor. Türkiye akıllıysa yapması gereken bizimle masaya oturmaktır" demişti.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 33
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 783
Toplam Tekil 4072710
IP 3.139.70.131






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu