TÜRK ORDUSU VE ABD-İŞBİRLİKÇİ OPERASYONLARI - Prof. Dr. Nurullah AYDIN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TÜRK ORDUSU VE ABD-İŞBİRLİKÇİ OPERASYONLARI - Prof. Dr. Nurullah AYDIN
Tarih: 14.08.2011 > Kaç kez okundu? 2762

Paylaş


Yine pusu yine şehit. Bir yandan PKK bir yandan ABD bir yandan işbirlikçiler, topyekün saldırı içinde. Eskiden solculuk ve komünizm iç tehdit olarak görülüyordu. 2001 de MGK iç tehdit tanımını değiştirir. Irkçı milliyetçilik, bölücülük ve irtica iç tehdit kapsamına alınır.







Yani MGK, Amerika’nın maşası olan akımları iç tehdit kapsamına almıştı. Bu durumda, ABD’nin Türk ordusuna karşı savaş ilan etmekten başka bir çaresi kalmaz.







ÖKK, Gölbaşı’nda kendi yeri ve binası için çalışmaya başladığında da, yolsuzluk iddialarıyla saldırıya uğrar.







Yapısı sivilleşen, içi boşaltılan, etkisi kısıtlanan Milli Güvenlik Kurulu’nun Toplumsal İlişkiler Başkanlığı’nı ÖKK bünyesine dahil etmek ve ÖKK’nın 2006 yılında tümen seviyesinden kolordu seviyesine çıkarılması da ABD’nin kızgınlığını arttırdı.







ÖKK’ya yönelik giderek artan ve karargâhının basılması noktasına kadar varan saldırının en önemli nedenlerinden biri de Org. Büyükanıt’ın Genelkurmay Başkanlığı döneminde yapılan bir değişiklikti.







Gayrı Nizami Harp tanımını değiştiren ÖKK, tanıma şu ifadeyi ekler:



“Düşmanın fiziki, ekonomik, psikolojik, siyasi vb. işgallerine maruz kalmış bir bölgede işgali ortaya çıkarmak, engellemek ve karşı tedbirleri uygulamak”…







Bu ifade, yalnızca 50 yıldır NATO aracılığıyla ve Özel Harp Dairesi üzerinden denetlenen TSK’nın yaptığı bir tanım değişikliği değil aynı zamanda yeni sürece ilişkin tehdidin kaynağına yönelik bir durum saptamasıydı!







Operasyon, ABD’nin Irak işgali öncesinde başlatılır.



ABD, bölge politikalarını TSK’yı ikna etmeden hayata geçiremeyeceğinin farkında olarak operasyonu işbirlikçilerle planlar ve uygulamaya koyar. TSK’yı sindirmenin en kritik mevzilerinden biri de Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bayrak dikmekti!







Ama bütün bunları yapmak için, Türk Ordusu’nun vatanı savunma iradesinin kırılması gerekiyordu.



- Operasyon tezgahları ile aynen Endonezya’da yapıldığı gibi önce Türk ordusunun saygınlığı yok edilecek.



- Türk ordusu, Amerikancı iktidarın Barzani Devleti’ni tanıma ve himaye altına alma yolunda attığı adımlara ses çıkaramayacak.



- Ordu siyasete karışmayacak, güvenlikle ilgili görüş açıklamayacak aksi halde darbe yapma suçlamaları ile susturulacak.



- Özel Kuvvetler, Güneydoğu’da kışkırtılacak olan bir ayaklanmaya müdahale edemeyecek.







Hayali Arınç suikasti tertibi bunun sonucu planlanır.







Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda yapılan aramalar aynı zamanda, Genelkurmay başkanın Komutanlarını da alarak Trabzon’da Oruç Reis Fırkateyni’nde yaptığı açıklamalara cevap olur.







ABD, savcısı ile siyaset uzmanlarıyla, CIA, FBI, NSA ajanları ile Türkiye’de karargah kurar ve operasyonlara başlar ve devam ederler.







Telefon dinlemeleri, Youtuba ses bantlarının yayınlanması, gizli tanıklar, ihbarlar hayali belgeler, planlanır ve uygulamaya konulur.







Profesörü, gazetecisi, emekli savcısı, emekli askeri, gazetelerde, televizyonlarda sözcü yapılır. Kara propaganda da üzerlerine düşen yaparlar.







Bugünkü durum, TSK’nın yıllar yılı NATO kontrolüne terk edilmesinin bir sonucudur.







ABD, ikili ve NATO anlaşmalarına ve yapılanmasına dayanarak Türkiye’de operasyonu yürütebilmektedir.







Türk Ordusu’nun NATO içinde kalarak milli niteliğini muhafaza edemeyeceği ve kendisini koruyamayacağı artık son gelişmelerle bir kez daha kanıtlanmıştır.







Günün Sözü; Tek yönlü değerlendirmeler insanı yanlış kanaate götürür.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 51
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 1212
Toplam Tekil 4073139
IP 3.144.233.150






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu