ZEYTİNBURNU OLAYLARINDA TÜRK MİLLETİNİ IRKÇI GÖSTEREN AYDINLIK GAZETESİ KİME HİZMET EDİYOR? - Yücel TANAY - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ZEYTİNBURNU OLAYLARINDA TÜRK MİLLETİNİ IRKÇI GÖSTEREN AYDINLIK GAZETESİ KİME HİZMET EDİYOR? - Yücel TANAY
Tarih: 11.08.2011 > Kaç kez okundu? 3849

Paylaş


. Türkiye'de ne zaman Türkler teröre ve bölücülüğe karşı tepkisini dile getirsin hemen aynı masal anlatılmaya başlanıyor. "Aman dikkat, Türk-Kürt kardeşliği bozulmasın!" Kardeşliği bozan kim?Türk’ün arabasını yakan, gencecik çocuklarına kahpece pusu kuran; Kürtçüler değil mi?

İşçi Partisi'nin yayın organı Aydınlık,yine tarafını belli etti, Kürtçülerden yana tavır koyarak. Zeytinburnu'ndaki halk uyanışını emperyalizmin provokasyonu ilan etti. Aydınlık'a göre göstericiler ırkçı ve kışkırtıcıydı. Amaçları ise Türk-Kürt savaşı çıkarmaktı. . Türk eğer sokağa inip teröre karşı eylem yaparsa Irkçı oluyor, Kürt belediye otobüslerine Molotof, atıp, savunmasız insanları öldürürse demokrat oluyor.

Perinçek'in Apo'yla olan çiçek kardeşliklerini anlayabiliriz,çünkü geçmişi yanlışlarla dolu olan bugünkü BDP-PKK-DTK’ nin savunduğu ‘’Demokratik özerklik ‘’ fikrinin babası değil mi? ama herkes sizin gibi olmak zorunda değil ki! Tepki gösteren halka ne hakla kışkırtıcı-ırkçı diyebilirsiniz.

Aydınlık daha da ileri gitti ve BDP’ nin Zeytinburnu İlçe Başkanı'yla röportaj yaparak bunu manşetine taşıdı. BDP'li Nezir Erdemci Aydınlık'a "İstanbul'dan başka gidecek yerim yok" demiş. Elbette öyle der. Orası onların olacak, biz giremeyeceğiz. Ama yetmeyecek İstanbul da "en büyük Kürt kenti" olacak.

Kürtler bir yandan özerklik için teröre başvururken İstanbul’dan vaz geçmek istemiyorlar, Zaten şehrin yer altı dünyası tamamen Kürtlere Akp tarafından hediye edildi.

BDP'li Erdemci çok "kardeşçe" mesajlar vermiş. Göstericilerle anlaşmak istediklerinden bahsetmiş. Bir de binalarının karşısına asılan bayraktan üzülmüş. Hatta bayrak bizim de bayrağımız demiş. Zeytinburnu'nda öyle dersin tabii. Diyarbakır'da Baydemir öyle demiyor ama. Ancak Erdemci'in Aydınlık'a verdiği "kardeşlik" mesajlarının aksine PKK'nın dağdaki elebaşlarından Karayılan çok daha farklı bir açıklama yaptı. Karayılan göstericilere karşı Kürtlerin misilleme yapmasını ama eğer direnemezlerse, "Kürdistan’a" dönmelerini talimat olarak yayınladı. Demek ki BDP'li Erdemci gibilerinin "İstanbul'dan başka" gidecek pekala pek çok yeri varmış.

Aydınlık'ın burada misyonu çok önemli. Kürtlere kardeşlik eli uzatıyoruz diyen Aydınlık aslında Kürt eşittir BDP eşittir PKK denklemini kurmuş oluyor. BDP’ ye saldırmak Kürtlere saldırmak oluyor. BDP'li Erdemci de Kürtler adına konuşuyor.

Aydınlık hep yaptığını yapıyor,Ülkelerinin bölünmemesi için sokağa inen ,Türkleri Irkçılıkla suçluyor. Aslında Aydınlık Çin sözcülüğünden vaz geçip ulusalcı olamıyor, olaylara savunduğu, Maocu ideolojinin penceresinden bakıyor.Doğu Türkistan’daki Bağımsızlık hareketini desteklemeyen,olaylara Çin’in penceresinden bakanlar. Ne ulusalcı olurlar,ne Kemalist!





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 46
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1462
Toplam Tekil 4076243
IP 3.135.183.89






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu