SİYASETÇİYE SAYGI DUYMAK MI? - Nurullah AYDIN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









SİYASETÇİYE SAYGI DUYMAK MI? - Nurullah AYDIN
Tarih: 08.08.2011 > Kaç kez okundu? 2908

Paylaş


Veya şöyle soralım: Dokunulmaz milletvekillerine ve partilere saygı duymak mı gerekir?







Yapılan tartışmaları ve sanki başka konu yokmuş gibi inadına gündemde tutulan konuları ve açıklamaları nasıl yorumlamalıyız?







Tabi herkes kendine göre yorumladı, yorumluyor. Ama biz üzerinde hiç bir güç tanımayız denilen meclise, partilere ve siyasetçilere bir bakalım. Ne yapıyorlar halkın yaşamı için varlıklarının önemi ya da önemsizliği ne?







Kimse sorgulamıyor ama biz sorgulayalım.







Bakın; Ülkenin o kadar sorunu var, ama gündem de değil. Peki gündemde ne var, hayali andıçlar mektuplar ve demokratik açılım. Halkın karnını doyuracak konular bunlar mı?







Diğer ülkelerin gündeminde bunlar mı var? Hayır. Ya ne var? Ekonomi, kalkınma, yatırım, istihdam ve hukuk kurallarının işletilmesi.







Peki Türkiye'de neyle uğraşılıyor?



550 milletvekili var. Ve görevleri ne? Kanun çıkarmak. Peki, meclis oturumlarına görüşmelerine kaç kişi katılıyor? Kanunlar kaç kişinin oyu ile kabul ediliyor biliyor musunuz?







Ya kaç milletvekilinin; hırsızlık, yolsuzluk, evrakta sahtecilik, zimmet, görevi kötüye kullanmak, terör örgütünü övme gibi suçlardan dosyası olduğunu biliyor musunuz?







Demokrasinin vazgeçilmez unsurları diye herkesin ifade ettiği partiler. Doğru, partiler olmalı. Yani her görüş serbestçe özgürce düşüncelerini açıklayabilmeli, savunabilmeli, örgütlenebilmeli. Ve öyle de oluyor zaten.







Ancak; Partilerin, milletvekillerinin millete maliyeti nedir? Milyonlarca insan, toplumun seçkinlerine çalışıyor. Millet sadece milletvekiline değil sülalesine de çalışıyor.







Vatandaş 25 yılını doldurmadan emeklilik hakkı kazanamıyor. Ama onlar, seçilmeleri ile 2 yılı doldurdu mu emeklilik hakkı kazanıyor. Ölünceye kadar emekli maaş alıyorlar.







Sadece bunlar mı hayır birde üstüne üstlük hazineden yardım alıyorlar.







Partilere hazine para akıtıyor. Bu kanunu kim çıkardı yine meclis. Yani kendi kendilerine kıyak olunca akan sular duruyor. Vatandaş ta zannediyor bunlar benim vekilim benim haklarımı koruyacak, benim yararıma kanun çıkartacak düzenleme yapacak!







Tabloya iyi bakın. Ve demokrasi, meclis, parti, milletvekili, özgürlük, ideoloji, din, iman, hak kavramlarını bir kez daha düşünün. Karşılaştırmalı olarak değerlendirin!







Peki; Milletvekilleri ne yapıyor?







Açılım, saçılım adı altında ülkenin federatif yapıya dönüşmesine zemin hazırlamak.



Başka yaptıkları ne? Ülke kaynaklarının yabancılara devri işlemine yasal kılıf uydurmak. Asıl halkın ve ülkenin sorunlarını, gündem dışında tutmak..







Başka! Brüksel'e, Telaviv'e, Washington'a, IMF'ye kulaklar kabartılmış oradan hazırlanan program uyguluyorlar. Şu kanunu çıkar diyorlar meclis çıkarıyor, şu kanunda değişiklik yap diyorlar peki efendim diyorlar.







Böylesine bir meclisin, öylesine milletvekillerine ne diyeceğiz?







Çıkardığı kanunun farkında olmayan siyasetçiler.. Milletvekilleri hangi kanunu okuyor da el kaldırıp ülke yararına olduğunu düşünüyor dersiniz?







Tek merci dedikleri onun üzerinde kimseyi tanımayız dedikleri meclis bu. Dokunulmazlık zırhıyla donanan kişilerin yeri yani.







İyi görün. Görün de bu siyasetçilere sevgiden ve saygıdan bahsedin.







Günün Sözü: Duygusal değil gerçekçi olarak kişilere ve olaylara bakarsan, hayıflanmazsın.











Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 27
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 613
Toplam Tekil 4062003
IP 52.15.63.145






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu