MAAAŞLI TERÖRİSTLER VE SİYASET! - Nurullah AYDIN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









MAAAŞLI TERÖRİSTLER VE SİYASET! - Nurullah AYDIN
Tarih: 08.08.2011 > Kaç kez okundu? 2723

Paylaş


Meydanlar, sokaklar, TV ekranları, gazete sayfaları, kin öfke ile dolu. Milli birlik projesi diye demokratik açılım safsatası ile yola çıkanlar gelinen durum konusunda suskunlar.







Türkiye'nin yirmi beş yılına, milyarlarca dolar kaynak kaybına, binlerce insanın ölümüne sebep olan teröristin kaldığı yer tartışılıyor. Muhatap alınıyor. Olacak iş mi bu?







Teröriste; siyasi suçlu, adi suçlu muamelesi yapılması isteniyor.







Dünyanın hiçbir ülkesinde teröriste diğer siyasi, adi suçlular gibi muamele edilmiyor, edilmez. Ama Türkiye'de anlaşılması zor bir yaklaşım sergileniyor.







Peki ne oluyor nereye gidiyoruz?







Artık birilerince; vatan savunması, güvenlik, şehitlik, gazilik unutturuluyor







Oysa; Gaziler tarihimizin yaşayana kahramanlarıdır. Peki; canını vatan için ortaya koyan, yaralanan gaziler niye sahipsiz bırakılıyor, unutturulmak isteniyor acaba!







Bu arada; cezaevindeki terörist milletvekili yapıldı maaş alıyor. Diğerleri devletten aldıkları milletvekili maaşlarıyla her gün bölgede kışkırtıcı propaganda yapıyor.







Şimdi dikkat edin. TBMM başkanına sorulduğunda müktesep hak, alacak tabi gibi açıklamalar yapmıştı. Şimdi bunlar mı mücadele edecek? Onlar muhaliflerini takip etmek, etkisizleştirmek, yok etmeye odaklanmış durumda. İktidarları, varlıkları da soruşturmalara davalarla sürüyor.







TBMM’de 11.01.2008 tarih ve 2008/722 sayılı soru önergesi var. Ancak cevap verilmedi!







PKK terör örgütü ile organik bağı bulunan ve Bağımsız Türk Mahkemeleri tarafından mahkum edilen bir dönem milletvekilliği yapmış Leyla Zana , Selim Sadak , Naif Güneş , Mahmut Kılınç , Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar 'ın devletten her ay milletvekili maaşı ve temsil ödeneği aldıkları basın organlarında zaman zaman yer alıyor.







1- PKK terör örgütü ile organik bağı olan ve bu yüzden mahkum olmuş bahse konu kişilere milletvekili maaş ve temsil ödeneği verilmekte midir?







2- İlgili şahısların vatana ihanet ve terör örgütüne fiilen destek suçlarından milletvekillikleri düşmüştür. Maaş ve temsil ödeneği veriliyorsa Milletvekilliklerinin düşmesi ile kazandıkları özlük haklarının hala devam etmesi hangi kanuna dayandırılmaktadır?







3- Mahmut Kılınç, Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar Emniyet güçlerince aranmakta mıdır? Eğer aranıyorlarsa hangi suçlama ile aranmaktadırlar? Kaçak olmalarına rağmen bu kişiler her ay devletten maaş alıyorlarsa yerleri neden tespit edilememektedir?







4- Bölücü terör örgütlerine destek oldukları kamuoyunca bilinen Milletvekillerine ödenen maaş ve temsil ödeneklerinin durdurulması için yasal bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? "







Cevap yok. Olmaz da. Ülkeyi yönetenler büyük işlerle uğraşıyorlar. Onlar uluslararası arenada, ABD ve AB talebi doğrultusunda arabulucu olarak komşuların arasını düzeltmekle meşguller. Ne diyelim ki!







Birileri, ülkenin gerçeklerini yazanlara çatıyor. Az yazın, milleti uyandırmayın diye. Birkaç dedikodu köşe yazarı var onlar için yeterli. Ekonomi ne durumda, terör ne durumda, sosyal doku parçalanıyor mu gibi konularda dertleri de yok tasaları da.







Onlar bölge ülkeleriyle ilgili içte ve dışta açılımlarla meşguller ya.







Seçim yapıldı, milletvekilleri seçildi. Aralarında her çeşit suç işlemiş veya suç isnadı altında olan milletvekilleri ne yapıyor, neredeler? Gören, bilen, duyan var mı?







Günün Sözü: İşbirlikçi olanlar yazıyorsa dikkat et. Kendi çarpık düşüncesini sana aşılar.









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1633
Toplam Tekil 4067767
IP 18.191.171.20






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu