Kucaklaşma Vakti… - Dr. Burhan ÖZFATURA - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Kucaklaşma Vakti… - Dr. Burhan ÖZFATURA
Tarih: 21.06.2011 > Kaç kez okundu? 3571

Paylaş






17 06 2011



Seçimler sonuçlandı. AKP , önemli bir zafer kazandı.Türk halkının %50 si bir dönem daha Ülkeyi yönetme yetkisini verdi.



-Kendilerini kutluyorum. Ülkeye güzel hizmetler yapmalarını diliyorum.



-İnşallah , kampanya boyunca dile getirdikleri projeleri gerçekleştirirler, ülkede, kalkınmayı / bütünleşmeyi başarırlar.



-Yine ; Sn. Başbakan’ın balkon konuşmasındaki vaadlerini gerçekleştirmesini , mütevazi / paylaşımcı / hoşgörülü / istişareye önem veren / herkesi kucaklayan /davranışlar sergilemesini , çok önemli görüyorum. Seçim dönemindeki kavgaların / suçlamaların / kırgınlıkların , hemen unutulması gereğine inanıyorum.(Türkiye’mizin yeterince içi düşmanı vardır.İçeride de bunların maşaları fazlası ile aktiftir.)



1- Elbette ; tüm genel başkanlar , titiz biçimde analiz yapacaklar , art ve eksilerini gözden geçirecekleridir. Mesela;



a-) Hemen hepsinin çevrelerini yeniden dizayn etmeleri , partililerinin ve halkın sevmediklerini uzaklaştırmaları , açık sözlü / dürüst / geniş ufuklu ekipler oluşturmaları gerekmektedir.Sayın Başbakan , çevresine tasdikçi tipleri değil , açık sözlü tipleri toplamalıdır.İş ve ihale takipçilerine yüz ve fırsat vermemelidir.Kürt lobisinin etkisinden kurtulmalıdır.Dürüstlüğü ve şeffaflığı ön plana çıkarmalı ; titiz bir denetim mekanizması kurmalı , şaibeli ihalelerin / torpilin / rüşvetin / israfın/ kayırmanın /zirve yapmış gümrük kaçakçılıklarının / partizanlığın önünü kesmeli ; tayinlerde liyakatı esas almalıdır.



b-) Kaset olaylarının MHP için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Bu sayede , hem – MHP karakterine uymayan – kişilerden kurtuldu ; hem de “ mağdur görüntüsü “ ile oy topladı ve barajı rahatlıkla aştı.

Elbette ; MHP üst yönetiminde , bu kadar çok sayıda MHP hasletlerine zıt kişilerin yer alması , sorgulanmalıdır.Parti içindeki , (Sn . Kenan Tanrıkulu vb. ) değerlerden , daha çok yararlanılmalıdır.Teşkilatlarla daha fazla temas kurulmalı, çevrenin ambargosu kırılmalıdır. Sonuçlar MHP için , başarı sayılamaz . (Özellikle İzmir’de) Niçin ? Devamlı olarak , ön planda sadece kavga ve demagoji üreten tipler , yer aldığı için.(Tüm seçim ortamı boyunca , MHP ‘nin İzmir ile ilgili tek bir projesini duymadık.)



c-)Sn Kılıçdaroğlu , başarılı sayılmalıdır.Tüm genel başkanlar gibi , inanılmaz bir performans sergilemiş ve ölesiye gayret göstermiştir.Ancak teşkilatların (özellikle , İzmir’i çantada keklik sayan , halkı emrinde gören , hiçbir proje ortaya koymayan , AKP’ nin projelerini de ciddiyetsiz bir tarzda tenkit eden , havalara giren , yüksekten atan , İzmir teşkilatı dahil.)aynı ciddiyeti ve gayreti gösterdiği söylenemez.

Şimdi , ( başta Anayasa Reformu olmak üzere ) tüm reformlarda , üzerine düşeni yapması ; vaadleri takip etmesi ; demokrasinin gelişmesine destek vermesi ; gerekmektedir.



d-) BDP , hak etmediği bir sonucu , çarpık ve adaletsiz seçim sistemi sayesinde elde etmiştir. (Nüfusu kalabalık illerdeki seçilebilme sayısı ile bunların arasında büyük farklar vardır. MHP , iki kat fazla oy almasına rağmen , milletvekili sayısı , bu oranda değildir. Ortada çok büyük bir haksızlık mevcuttur.)

Diliyorum ki , BDP bu şımarık /tahrikçi ve tahripçi tavrını ; terör destekçiliğini bıraksın. Gerçekten , bölge halkının dertleri ile ilgilensin. Yapılan yatırımlara engel olmasın . Kanunlara uysun. Demokrasiye inansın.Bölücülük yapmasın.Dış mihrakların maşası olmasın.



2- Çıkan sonuçlar ; devamlı tarafgir davranan ; karşıt ve yandaş olduğunu gizlemeyen , bir türlü akıllanmayan ,medya baronlarına da bir ders vermiştir.Halk , bu ufuksuz tiplerden çok daha uzak görüşlü / demokrat /demokrat ve akıllı olduğunu göstermiştir.



Bu arada ,çok bilmiş geçinen anket şirketleri de ( başta , her ekranın sürekli misafiri Adil Gür olmak üzere)morarmışlardır.Halkı yönlendirmeyi başaramamışlardır.



Yine seçimlere yön vermeye çalışan , ABD / AB / İsrail / TÜSİAD / Derecelendirme kuruluşları /Batının ukala ve münasebetsiz medyası , gibi mihraklar da ümit ederim ki -gereken dersleri almışlardır. (İnan Kıraç vb. kişilerin ne yapacağını merak ediyorum.)



- Şüphesiz ; bir kesim medyanın ve kendini sanatçı ilan eden kişilerin , çok abarttığı , Çetin Doğan / Doğu Perinçek / Tuncay Özkan vb. kişilerin alabildiği oy miktarı da , halkı küçük görenlere bir ders olmuştur. Darbeci tiplere duyulan reaksiyonu da ortaya koymuştur.



- Ortaya çıkan bir gerçek de , halkın adaylardan ziyade , genel başkanlara göre oy verdiğidir. (Elbette ;Antalya da Vecdi Gönül ‘ün İzmir’de Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay’ın Bursa da Bülent Arınç’ın lokomotif görevi üstlenerek , sağladıkları başarılar da gözden kaçırılmamalıdır.)



Şimdi ; Türk Halkının oyunun % 50 sini alan AKP yi ve özellikle de Sayın Başbakan’ı önemli sorumluluklar beklemektedir.Doğu ve Güneydoğuda ‘da , bir an önce Devlet otoritesi kurulmalı , terörün başı ezilmeli , bölünme riski tamamen ortadan kaldırılmalıdır.Birlik ve bütünlük konusunda - iç ve dış – hiçbir mihraka taviz verilmemelidir.



Başta Anayasa Reformu olmak üzere , tüm reformlar , en geç bir yıl içerisinde (geniş bir katılımla ) gerçekleştirilmelidir.( Şu an , AKP en güçlü dönemindedir.Zaman geçtikçe erozyon yaşanacaktır. Bu açıdan , tüm önemli reformlar bu dönemde daha rahatlıkla – gerçekleştirilebilir.)



Demokrasiyi güçlendirecek , her türlü tedbir alınmalıdır. Mesela , TSK 35 . madde , hemen kaldırılmadır.Önümüzdeki Askeri Şuraya sivil otorite yön vermeli , darbeciler tasfiye edilmelidir.Silahlı Kuvvet mensuplarının eğitiminde de , demokrasi olgusu hakim kılınmalıdır. TBMM’nin tek yetkili merci olduğu inancı yerleştirilmelidir.



Niyet hayır , akıbet hayır . AKP yi , şimdi daha ciddi bir imtihan beklemektedir.



www.burhanozfatura.org





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 1288
Toplam Tekil 4062679
IP 3.145.119.199






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu