Sadede geliniz.. - Dr. Burhan ÖZFATURA - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Sadede geliniz.. - Dr. Burhan ÖZFATURA
Tarih: 18.05.2011 > Kaç kez okundu? 3564

Paylaş






18 05 2011



Parti genel başkanlarının her biri , her gün , birkaç şehirde miting yapıyor. Ülkenin gerçek meselelerine hiç dokunmadan , hep aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorlar.Bol bol vaadlerde bulunup, zaten tembelliğe / beleşçiliğe / sırtını Devlete dayamaya alışmış olanları , daha da dejenere ediyorlar . Üretmeden tüketen toplumu savunuyorlar ve bu arada bol bol zaman ve kaynakları da israf ediyorlar.



Ülkenin gerçek meseleleri nelerdir ? Terör ve bölünme riski . İşsizlik . Gelir dağılımındaki aşırı bozukluk. (Bir tarafta , israf / lüks / dejenere bir hayat; diğer tarafta işsizlik, /fakirlik / suç artışı vs. ) Ve astronomik rakamlara ulaşan cari açık.



Genel başkanların bu konularda fikir ve proje ürettiklerine şahit olmuyoruz. Hiç biri “ çok çalışmanın , üretmenin , fedakarlık yapmanın “ şart olduğundan bahsetmiyor. Aksine “Yeşil kart / Hilal Kart / Aile sigortası / Gelişi güzel sosyal yardımlar vb.” seçim rüşvetlerini anlatıyorlar.



Ayrıca , ciddi konulara girmekten korktukları , oy kaybından çekindikleri için en kolay yolu seçiyorlar ; devamlı olarak birbirlerine hakaret ediyorlar. Ülkeyi gerilime sürüklüyor, bölücü hainlerin ekmeğine yağ sürüyorlar.



- Ülkenin birlik ve beraberliği konusunda ; terörü yok etme amacında ; tek vücut olsalar , ihanet odakları bu kadar pervasız davranabilir mi? BDP denen terör maşasının mensupları , böylesine saldırgan olabilir mi? Bölgede terör estirebilir, iktidar partisini bile yıldırabilir mi ? Teröristlere böylesine alenen destek verebilir, bu iğrenç davranışları sergileyebilir mi?



AKP / CHP / MHP / DP ve diğer partilerin , Sayın Genel Başkanları , İsrail / ABD ve AB nin yürüttükleri senaryoların ; Afganistan / Pakistan / Tunus / Mısır / Suriye / Irak / Libya / Bahreyn / Türkiye velhasıl tüm İslam Aleminde oynadıkları oyunların ; hangi iğrenç amaçları güttüklerinin farkında değil misiniz? Niçin buna karşı çıkmıyor , küçük politik hesaplar peşinde koşuyorsunuz? Bol bol laf üretiyor, sadede gelmiyorsunuz.?



Bize ; terör belasını yok etmek için düşündüklerinizi projelerinizi anlatın. İşsizliği , gelir dağılımındaki aşırı bozukluğu , cari açığı , nasıl çözüme kavuşturacaksınız ? Çözümlerinizi açıklayın .



Bırakın kavgaları . Bırakın dedikoduları , şantajları , kaset polemiklerini. (Şüphesiz ; her vatandaşın , özellikle de politikada belirli mevkilere gelenlerin , eline / beline / diline hakim olması şarttır. Hiç bir suç ve günah gizli kalmaz. Er geç ortaya dökülür , kişiyi rezil eder. Önemli olan nefse hakim olmaktır. )



- Bu arada , kayıt dışılığı önlemek ; adil / yaygın ve katlanılabilir bir vergi düzeni kurmak için , ne düşündüğünüzü anlatın . Mevcut rezil , yüz kızartıcı tabloya karşı sessiz kalmayın. Vergi kaçıranların yanında yer almayın.



2010 yılında , vergi gelirleri toplamı 210 Milyar TL’dir. Bu toplamda , Kurumlar vergisi 20 Milyar ; gelir Vergisi de 40 Milyar gibi , komik rakamlarda kalmaktadır. Bu gelir vergisi toplamını % 92 si stopaj yoluyla tahsil edilmektedir.Beyanname ile bildirilen meblağ %5’ler de kalmaktadır. Koskoca Ülkede (Yaklaşık 50 milyon seçmen) 1 milyon 705 bin mükellef vardır. Bunların ortalama olarak ayda ödedikleri vergi 279 TL gibi yüz kızartıcı bir rakamdır.



Sayın Genel Başkanlar , bu tablo hakkında ne düşünmektedirler ? Ciddi tedbirler getirecek cesaretleri ve bunu seçim döneminde açıklayacak yürekleri var mıdır? Yoksa “ yüklen KDV ye ve ÖTV ye” , düzenini devamı ettireceksiniz?



Genel Başkanlar , Türkiye’de hukuk düzeninin hakim olduğunu savunabilirler mi? Adil bir yargıdan bahsedebilirler , tüm vatandaşların haklarının korunduğunu ,zenginlerin özel statülerinin olmadığını iddia edebilirler mi?



Bu Ülke’de çileyi çeken , ezilen , askerliğini hakkıyla yapan, hep gariban vatandaştır. Ancak onları çocukları Şehit veya Gazi olurlar. ( Hiç yüksek yargı /üst rütbeli asker /zengin patron / rektör / üst düzey bürokrat / milletvekili / medya mensubu vb. çocuklarının terör bölgesinde askerlik yaptıklarına şahit olan var mıdır? )



Halktan oy istiyorsunuz . Peki gerçekten ne vaad ediyorsunuz ? 1923 ten bu yana 88 yıl geçti de ne değişti ? Hangi haksızlık izale edildi? Hangi eşitsizlik sona erdi ? ( İktidarlara yamanmış ağaların , aile mensuplarının, avantacı grubun, rüşvetçilerin , partililerin , iş ve ihale takipçilerinin dışında.)



Sayın Genel Başkanlar ; sadede geliniz. Masal anlatmayınız . Gerçekçi olunuz. Samimi iseniz gerçek demokrasi ve eşitlik için neler yapacağınızı anlatınız. Halkı uyutmaktan vazgeçiniz..



www.burhanozfatura.org





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 33
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 754
Toplam Tekil 4066888
IP 18.119.132.223






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu