Nail Tan’a Armağan - Prof. Dr. İsa KAYACAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Nail Tan’a Armağan - Prof. Dr. İsa KAYACAN
Tarih: 12.05.2011 > Kaç kez okundu? 3595

Paylaş




Folklorumuzun duayeni, milli kültürümüzün öncülerinden, temsilcilerinden Nail Tan ağabeyimize armağan edilen, Prof. Dr. Tuncer Gülensoy ve Hayrettin İvgin’in baskıya hazırladığı, 560 büyük sayfalık bir kitap: Nail Tan’a Armağan.

Nail Tan ağabeyimizle ilgili yazılanların bir araya getirildiği hacimli, ileriye yönelik, kalıcılığı fazla bir kitap, bir yayın.

Altı kişilik düzenleme kurulu var. Merkezi Ankara’da bulunan Kültür Ajans yayınlarının 103 ncüsü olarak, Nail Tan severlerle, okurlarıyla buluşan, buluşturulan bu kitap hakkında çok yazılacak, kitapla ilgili çok konuşulacak.

Düzenleme kurulu imzalı sunuş yazısında, Nail Tan hakkında değişik bilgiler aktarılıyor. Nail Tan ağabeyimizin 70 nci yaşına adım atışı anısına hazırlanan bir kitabın içindekiler bölümüne bakıyoruz:

Birinci bölüm: Hayatı, yayınları, hizmetleri, sanatıyla ilgili yazılanlardan örnekler verirken, ikinci bölüm: Saygı yazılarından oluşuyor. Üçüncü bölüm ise, armağan makaleler getiriyor.

Her üç bölümde imzası bulunanlardan bazı isimler sıralamamız gerekirse: Hayretin İvgin, M. Sabri Koz, Mevlüt Özhan, Salih Turhan, Nezih Demirtepe, Prof. Dr. Elçin İskenderzade, Halim Yağcıoğlu, Fazıl Bayraktar, Ahmet Tufan Şentürk, Prof. Dr. Muharrem Caferli, Ahmet Özdemir, Gardaş Alişoğlu, Doç. Dr. Nezaket Hüseyinkızı, İsa Kayacan, Prof. Dr. Taciser Onuk, Mefharet Tan, Aşık Şeref Taşlıova, Prof. Dr. Erman Artun, Prof. Dr. Tuncer Gülensoy, Dr. Yaşar Kalafat, M. Sabri Koz, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Yard. Doç. Dr. Mehmet Yardımcı, Prof. Dr. Fikret Türkmen, Prof. Dr. İsmail Parlatır vd.

Nail Tan’a Armağan adlı kitabın son sayfalarında, Nail Tan ve dostlarıyla ilgili değişik fotoğraflar var. Bu fotoğraflar tarihin tanıkları olarak kabul ediliyor.

Kitabın son sayfasındaki sonsöz Nail Tan’a ait…

Kitap içinden imzalarıyla aldıklarımızdan:

1- Çağdaş Türkiye’mizin ve Türk dünyasının en büyük kültür şahsiyetlerinden biri, yaşı 70 i haklamış, lakin bugün de gençlik enerjisi ile yazıp yaradan, her zaman üstad deye müracaat ettiğim aziz hocamız Nail Tan’dır. (Prof. Dr. Elçin İskenderzade, Sayfa: 93).

2- Herkes, her kalem sahibi doğum yerine karşı sevgi doludur, hasret doludur. Ama, Nail Tan’ın doğum yeri Kastamonu’ya karşı tutkunluğu, bağlılığı, tariflerin, anlatımların dışına çıkan bir görünüm arz eder (İsa Kayacan, Sayfa:150) ***

Süleyman Duman’dan:

Siyasetin Mart Kedileri

Prof. Dr. İSA KAYACAN

Anayurt Gazetesi yazarlarından, bölge yakınlığıyla (Denizli-Buldan, Türlübey Köyü doğumlu) Süleyman Duman hemşehrimin “Siyasetin Mart Kedileri” adlı 667 sayfalık kitabı bana ulaştı.

Önsöz Süleyman Duman’a ait. Bir yerinde: “Yaşamanın bir sanat olduğu söylenir. Bu söyleme inanırız. Kimi kişisel yaşamıyla estetik değerler katar toplumsal hayata; iz bırakır. Kimi de sıradan ‘herkes gibi’ yaşamanın doyumuyla yetinir; yalnızca mezar taşında kalır adı” deniyor.

Süleyman Duman’ın 2006 yılı itibariyle Çağ Ankara Gazetesi çıkışlı yazılarıyla kitabın sayfaları başlıyor. 2007 yılı itibariyle Anayurt Gazetesi kaynaklı Süleyman Duman yazıları başlıyor. Yazılar gazetelerdeki, gazetedeki sütun sınırlılığı içinde yayınlandıkları görünümüyle, kitap içindeki sayfalarda ikişer sayfa yerleşimi görüntüsüyle karşımıza çıkıyor, çıkarılıyor.

İlkyazı sayfa 5’de “Kentlerin beden dili” başlığıyla başlıyor okurlarının karşısına çıkarılıyor. Bu yazının girişinden:

-“İnsanların nasıl beden dilleri varsa, kentlerin de beden dilleri vardır. Bir ülkenin kentlerine bakarak, o ülkenin kültür yapısı hakkında fikir edinebilmek mümkündür”.

Dikkat ettiniz mi Süleyman Duman’ın dili, anlatım yumuşaklığı, Türkçenin kullanım ustalığı hemen hissediliyor. Zaten, gazetelerde günlük veya belirli aralıklarla yazabilmek, okuyucu karşısına çıkabilmek yüreklilik, ileri görüşlülük gibi özellik ve güzellikler ister. Süleyman Duman’ın Anayurt gazetesindeki yazılarından tanıdığımız gerçekçi anlatım duyarlılığı yabancımız olmadığı için, böyle bir değerlendirmede bulunurken zorlanmıyoruz, düşünüp taşınmadan düşüncelerimizi kesinlik içinde söyleyebiliyoruz.

Sayfa 654 deki “Medya üzerinden meydan muharebeleri” başlıklı makale, Anayurt Gazetesinin 06 Haziran 2010 tarihli Süleyman Duman köşesinde yayınlanan makalenin girişi:

-“İçimiz-dışımız siyaset oldu. Siyasetle yatıp, siyasetle kalkıyoruz her gün. Güneşin doğuşuna bile, siyasi bir anlam yükleyenler çıkabiliyor bu günlerde.

Başbakanımızın ‘yürüyüşüne kurban olayım’ diyen kafalar arasından birileri, şairane siyasi yorumlar yapabiliyorlarsa, ona da şükür; az bir şey mi?.

Süleyman Duman: 1957 yılında Denizli-Buldan ilçesine bağlı Türlübey köyünde doğdu. GÜ. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1987 yılında memuriyet görevinden istifa ederek, sigorta sektöründe kendi işini kurarak çalıştı. Değişik kuruluşlarda görev yapan Çağ Ankara Gazetesinde haber müdürlüğü ve köşe yazarı olarak okurlarının karşısına çıkan Süleyman Duman, Mart 2006’dan itibaren Anayurt Gazetesindeki köşe yazarlığını sürdürüyor.***

web: www.isakayacan.com

www.isakayacan.bloıgspot.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 320
Toplam Tekil 4072248
IP 18.188.44.223






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu