TÜRKİYE’DE KİMLİKSİZLER - Nurullah AYDIN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TÜRKİYE’DE KİMLİKSİZLER - Nurullah AYDIN
Tarih: 06.05.2011 > Kaç kez okundu? 2842

Paylaş


Dikkat ettiniz mi bilmem. Türkiye'de her şeye ve özellikle de gerçeklere tahammülsüz, ondan kaçan ve aynı zamanda korkan, üstelik kendisine de aydın diyen garip bir topluluk var.







Dün Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz diyerek yollara çıkanlar bağıranlar bugün Kürdüz diye çırpınıyorlar. Kürd kimliğinin konuşulmasını istiyor. Kürt sorunu var çözülmeli, diyor.



Peki bazıları ne diyor? İstemezük! Neden istemiyorsun ey devşirme! Senin dönme olduğunu herkes biliyor. Bırak yeni nesil de anlasın!







Selanik'ten gelen herkese sebatayist dönme sıfatını yapıştıranlar da tepkili. Neden acaba? Ermeni ve Rum dönmeleri konu olunca niye bağırıyorlar dersiniz? Dinci, tarikatçi, cemaatçi ya da laikçi çağdaşçı diye şimdiye kadar arzı endam edenler maskelerinin düşeceği korkusuna mı kapıldı? Ne dersiniz?







Hakikati bilelim. Ne olduğunu anlayalım!



Lakin bir kısım zevat feveran ediyor. Olmaz, yapamazsınız.



Siz değil misiniz, demokratik toplum bütünleşmesi ancak etnik kimlikleri tanımaktan geçer diyen? Öyle ise bırakınız kim kimdir, bilelim.







Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ne demişti? Bugün kendisini Kürt kabul eden bazı aşiretler, 16'ncı yüzyıl Osmanlı vergi kayıtlarında Türkmen aşireti olarak gösteriliyor ve 1915 tehcirinde bazı Ermeniler, kendilerini Kürt Alevi olarak göstererek ülkede kaldılar.







AKP İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, "Bütün yurttaşları bir ve eşit olan Türkiye Cumhuriyeti'nde Tarih Kurumu Başkanı'nın bazı yurttaşlarımızın etnik kökenini kurcalayan ve sorgulayan bir tutum alması bağışlanamaz bir aymazlıktır. Bir sürü milletvekili arkadaşımız aynı şekilde düşünüyor" diyor. Belli ki Yiğit gibi çok kimse korkuyor.







Almanya'da Prof. Dr. Hasan Köni, "Ermeni meselesi" başlıklı konuşmasında şöyle demişti:



Tehcir sırasında, yerinden olmamak için convert olan yani Müslümanlığa dönen Ermeniler de var. Bunların kim olduğunu bilemiyoruz. Sayıları 300-400 bin kişi. Ayrıca dönmüş Museviler ve dönmüş Rumlar da var. Bunları maalesef Türkiye Cumhuriyeti kendi vatandaşlarını rahatsız etmemek için açıklamıyor. Belki de devletin içinde de yüksek rütbeye gelmiş, Ermeni kökenli dönmüş insanlarımız var.







Yaşar Canca ise şu hatırlatmada bulunmuştu: Hrant Dink, bir Ermenistan gezisinde oradaki muhataplarına' Siz 1.5 milyon kişiden bahsediyorsunuz. Oysa ayni dönemde yaklaşık 500 bin Ermeni, din değiştirip Türk olmuştu. Bunları neden dikkate almıyorsunuz?' diye sordu. Muhatabı da; Bu konunun gündeme gelmesi, davamıza zarar verir, cevabını verdi.







Hrant'la geçen günler, başlıklı yazısında Oral Çalışlar, ilginç anılarını yazmıştı. Gece Arguvan'ın Kürt köylerinden birinde, muhtarın damında sofra kurulmuştu. Zeynep Oral da yanımızda. Arguvanlı devrimcilerle sohbet koyulaştıkça, itiraflar da başlamıştı. Hrant'ın varlığı sanki insanları itirafa zorluyordu. Anneannesinin, babaannesinin Ermeni gelin olduğunu söyleyenler sıraya dizildiler.







Ziya Gökalp'ın ilk eseri olan Şaki İbrahim destanında Hamidiye Alayları içinde bir yüzbaşı Hüseyin vardır ki alayın katibi ve sancaktarıdır. Aslen Mardin'e bağlı Derik ilçesinin Kasrıkanco köyündendir ve yezididir. Destanda halkı soyanların elebaşısı olarak "Hain Kanco" adıyla geçer! Hain Kanco'nun torunu, bir siyasi partinin genel başkanıydı.







Gerçeği/Realiteyi tanıyalım, ama nasıl?



Kürt realitesini tanıdıktan sonra bu realitenin neyi içerdiğini bilmeye hakkımız yok mu? Hükümetimizin alenen ve resmen tanıdığı Kürt realitesinin reali nedir? Söz konusu olan bu real (gerçek) olanı toplumsal mesele olarak nasıl anlamlandıracak ve eğer bir çözümsüzlük ise nasıl çözeceğiz? PKK ele başısı APO'nun asıl adının Artin Aramyan, olduğunu, PKK'nın Asala'nın yerine 1983 de kimlerin nasıl kurduğunu ve bugüne kadar yakalananlar içinde ne kadarının Ermeni kökenli olduğunu, PKK’nın Ermeni terör örgütü olduğunu ne zamana kadar gizlenecek?







Devletin yanında yer alan PKK karşıtı Zaza, Kırmanç, Bucak ve Bohtani aşiretlerinin yaşadığı güneydoğu bölgesinde kimlerin hangi oyunu oynadığı ne zamana kadar gizlenecek?



Ya da İstanbul'da bir kısım Bizans medya mensubunun Rum ve Ermeni kökenlerinin açığa çıkmasından bu kadar niye korktuklarını! Halkın yüzde 87'sinin ana dili Türkçe olan Türkiye'de, Atatürk ve Türk kimliğine antipati duyanlar kimler dersiniz?







Düşünün bir kere! Türkiye'yle ilgili bir çok realiteyi/gerçeği bilmiyorlar!



Nasıl bilmediğiniz şey ve nesneler hakkından hüküm vereceksiniz?







Unutulmasın ki; Kim ki kimlik tartışması yapıyor: O ya Ermeni, Rum, Süryani ya da kökenini arayan babası belirsiz ya da belli, evlilik dışı doğmuş kişidir.







Günün Sözü: Yalanla gerçeği ayıramıyorsan çok şey kaybedeceğini unutma!





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 469
Toplam Tekil 4072396
IP 3.21.248.47






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu