HATIRLAMAK VE HATIRLATMAK - Nurullah AYDIN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









HATIRLAMAK VE HATIRLATMAK - Nurullah AYDIN
Tarih: 14.04.2011 > Kaç kez okundu? 2879

Paylaş


Tarih ders alınması gereken gerçeğin aynasıdır. Türk Milleti tarihte esaret yaşamamış bir millettir. Bağımsız yaşama gönül vermiş Türk Milleti dış ihanetten dolayı değil genellikle iç ihanetler sonucu sıkıntılara düşmüştür.







Tarihten alınması gereken dersler vardır. Ve bu dersler hatırlanmalıdır.







Evvela Tunus, Mısır, Cezayir, Yemen, Fas, Libya, Bahreyn ülkelerde ayaklanma ve gösteriler başlamıştır. Bunlar o ülke dinamiklerinden olmamaktadır. Yıllarca hazırlanan CIA – Mossad, MI5 servislerinin tuttuğu, gönderdiği ajanlar ve o ülkenin hainlerinden istifade edilerek yapılan operasyondur. Kuzey Kafkasya ve Ortadoğu’da 22 Ülkenin sınırlarının yeniden çizilme çalışmasıdır. Operasyonlarda 3. ülke ajanları kullanılmaktadır.







İran hariç diğer ülkeler, Osmanlı Devleti idaresinde kalmış, Osmanlı Devletinin parçalanması sırasında, İngiltere, Fransa, İtalya ülkeler tarafından işgal edilerek sömürge olmuşlardır.







Bu ülkelerden Mısır, Türkiye gibi Jeopolitik ve Stratejik Önemi çok yüksektir. Bütün bu ülkelerin ve Ortadoğu’nun ortak özelliği Petrol ve doğal gaza sahip olmalarıdır. Bu bölgenin ellerinde olması veya bu ülkelere kumanda edebilecek, kendilerine bağımlı bir yönetici kadrosu olan ülkenin kullanılmasıdır







Fas’tan Endonezya’ya kadar İslam dünyasında bir kaos var. Bu kaosu, diktatörlüklere karşı çıkan Müslüman halkların başkaldırısı olarak yorumlayanlar olduğu gibi Genişletilmiş Büyük Orta Doğu ve Kuzey Afrika Projesi’nin somut uygulamaları olarak görenler de var.







Türkiye; emperyalizmin siyasi, sosyal, ekonomik kültürel baskısı altındadır.



Emperyalizm kelimesinin kabul edilmesi halinde ardından işbirlikçi kavramı geliyor! Rahatsızlığın sebebi budur!







Türk Milleti’nin yolunu çizen, içinde yaşadığı yurt ve bir de milletler tarihinin bin bir facia ve ıstırap kaydeden yapraklarından çıkardığı neticelerdir.







Tarihten alınması gereken derslerin daima hatırlanması gerekir.







Unutulmamalıdır ki;



Tarihte yaşamış uzun ömürlü devletler Roma ve Osmanlı imparatorluğu Anadolu, Boğazlar, ege, Akdeniz ve Ortadoğu bölgesine milli güçlerine artırarak sahip olmuşlardır.







Anadolu ve Trakya da geçmişte birçok devletçik, beylikler de yaşamıştır. Ancak denizlere hakim olamadıkları için ömürleri kısa olmuştur.







Alparslan’ın Malazgirt savaşı ile açtığı kapı, Kutalmış oğlu Süleyman şah’la 1074 İznik’te kurulan Anadolu’da Türk devleti; haçlı savaşları ile uğraşırken bir yandan da Anadolu’nun Orta Asya’dan gelen Türklerle yerleşik hale getirilmiştir.







Miryokefalon savaşı; Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıç Arslan ile Bizans imparatoru I. Manuel Komnenos arasında, Isparta Gelendost yakınlarında Miryokefalon'da (Myriokephalon) yapılan savaş (17 Eylül 1176 Salı günü)(Isparta yakınlarında). Anadolu'da Türk hakimiyetinin kabul edildiği savaştır.







Aynı var olma yok olma 1922 yılında Sakarya savaşı ile verilmiş, Mustafa Kemal liderliğinde savaş kazanılarak, Anadolu ve Trakya bütünlüğü korunmuştur.







Bugün aynı bölgeye sahip olmak uğraşı veren ABD-İngiltere-İsrail şer üçgeni vardır. Bütün çaba, bölge üzerindeki stratejik hedeflerdir.



Türkiye toprakları üzerindeki Yunanistan’ın Enosis beklentisi değişmemiştir.



Ermenistan anayasasında yer alan bayrağında şekillendirilen Doğu Anadolu özlemi devam etmektedir.







Bilinmelidir ki; Milli gücü teşkil eden unsurlar, her dönem yenilenmiş ve varlığı sürdürme iradesi olarak ortaya konulmuştur.







Günün Sözü: Bilirken susmak, bilmezken söylemek kadar çirkindir.









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 33
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 32
Toplam Tekil 4067955
IP 3.144.16.254






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.120 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu