BASIN BİLDİRİSİ - Ramazan DURMUŞ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BİLDİRİSİ - Ramazan DURMUŞ
Tarih: 10.04.2011 > Kaç kez okundu? 3465

Paylaş




Haber merkezlerinin dikkatine



BASIN BİLDİRİSİ





“Polat halkı hainleri barındırmaz”



Ankara Polat Derneği Yönetim Kurulu, bir PKK sempatizanının linç edilmek istenmesiyle ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride taşeron örgüt PKK’nın provokasyonuna dikkat çekilerek “Anadolu insanının kardeşliğine inanıyoruz” denildi.





ANKARA (HABER MERKEZİ) - Ankara Polat Derneği Yönetim Kurulu, bir PKK sempatizanının linç edilmek istenmesiyle ilgili bir bildiri yayınladı. Yayınlanan bildiride “Şu husus bilinmelidir ki; her Türk vatandaşı gibi, Polat ve çevre köylerinde yaşayan bizler, bu ülkeyi bölmek için bir takım yabancı güçlerin taşeronluğunu yapan başta PKK terör örgütü olmak üzere, bütün terör örgütlerinin hain eylemlerine tahammül edememekte ve ilk fırsatta tepkimizi dile getirmekteyiz. En doğusundan en Batısına kadar, her karış toprağı ve her ferdiyle, Türkiye’nin bir bütün olduğuna; Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Rum, Ermeni, Sünni, Alevi hiç fark etmeksizin, bin yıllık geçmişe, ortak bir tarihe ve ortak bir kültüre sahip olan Anadolu insanının kardeşliğine inanıyoruz” denildi.

Ankara’da yaşayan Polat, Fındık, Çavuşlu, Yolkoru ve Karaterzi köylerine mensup vatandaşların kurduğu Ankara Polat Derneği’nin bildirisi şöyle:

“Polat Beldemize yıllar önce yerleşen bir kişinin, Malatya’da PKK’lı terörist cenazesine katılması üzerine, önce komşuları tarafından protesto eylemi yapılmış; fakat daha sonra, protesto eylemi kontrolden çıkarak provokasyona dönüşmüş ve nihayetinde başta Belediye Başkanımız, İlçe Kaymakamız ve askeri yetkililerin zamanında ve yerinde müdahalesi ile herhangi bir tatsızlık yaşanmadan olaylar sona erdirilmiştir.

PKK YABANCILARIN TAŞERONU

Şu husus bilinmelidir ki; her Türk vatandaşı gibi, Polat ve çevre köylerinde yaşayan bizler, bu ülkeyi bölmek için bir takım yabancı güçlerin taşeronluğunu yapan başta PKK terör örgütü olmak üzere, bütün terör örgütlerinin hain eylemlerine tahammül edememekte ve ilk fırsatta tepkimizi dile getirmekteyiz. En doğusundan en Batısına kadar, her karış toprağı ve her ferdiyle, Türkiye’nin bir bütün olduğuna; Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Rum, Ermeni, Sünni, Alevi hiç fark etmeksizin, bin yıllık geçmişe, ortak bir tarihe ve ortak bir kültüre sahip olan Anadolu insanının kardeşliğine inanıyoruz. Etnik milliyetçiliği körükleyerek, Kürt kardeşlerimizin duygularını tahrik eden ve bizden koparmaya çalışan PKK terör örgütü ve sivil uzantılarının faaliyetleri, başta Kürt kardeşlerimize ve bu ülkeye yapılan en büyük kötülüktür.

BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR

Yaklaşık otuz yıldır, Mehmetçiğimize, öğretmenimize, mühendisimize, sivil, yaşlı, kadın kundaktaki çocuk demeden gördüğü her canlıya kurşun sıkan; işkence yapan, yağmalayan, kısaca insanlık dışı her hareketi yapan bu caniler sürüsü, etle tırnak gibi olmuş Anadolu insanının kardeşliğini ve birliğini bozamayacaktır. Yıllardan beri bir arada yaşayan yöre insanımızın birlik ve beraberliği, kardeşliğimizin en somut göstergesidir. Polat’ta yaşanan olaylar, bu birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere karşı gösterilen tepkinin ve hassasiyetin bir göstergesidir. Aynı zamanda tepkimizi dile getirirken, birlik ve beraberliğimize zarar verecek provokasyonların, ölçüyü kaçıran eylemlerin, sivil vatandaşlarımızın güvenliğine yönelik hukuk dışı hareketlerin de farkındayız.

PROVOKASYONLARA DİKKAT

Bölücü eylemlere ve bölücülere karşı sivil tepkimizi gösterirken, hukuk dışı ve kamu güvenliğini zedeleyecek her türlü eylemden uzak durulması gerektiğine; halkımızın bu tür provokasyonlara karşı ölçüyü ve soğukkanlılığını koruyacağına olan inancımızı önemle vurgulamak istiyoruz. Yöre insanı olarak, dün olduğu gibi bu gün de, terör ve teröristle mücadelede, başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere, devletimizin her kurumunun yanında duracağımızı; kardeşliğimizi bozmak isteyenlere karşı sivil tepkimizi her fırsatta göstereceğimizi ifade ediyoruz. Bu vesileyle, terörle mücadelede kaybettiğimiz şehitlerimizi ve aramızda olan gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”



Polat Kasabası ve Çevresi, Fındık, Yolkoru, Çavuşlu ve Karaterzi

Köyleri Kalkındırma, Tanıtma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu adına

Basın ve Halkla İlişkiler Başkanı Ramazan Durmuş



İLETİŞİM:

Gazeteci Ramazan Durmuş

GSM: 0535 4068442

rdurmus44@hotmail.com

rdurmus44@gmail.com









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 28
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1346
Toplam Tekil 4069267
IP 18.220.160.216






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu