Türk Ocakları Ankara Şubesi Başkanı gündemi değerlendirdi - Ramazan DURMUŞ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Türk Ocakları Ankara Şubesi Başkanı gündemi değerlendirdi - Ramazan DURMUŞ
Tarih: 07.04.2011 > Kaç kez okundu? 3963

Paylaş




Türk Ocakları Ankara Şube Başkanı Türkân Hacaloğlu:





“Buhranlı ve kritik günler yaşıyoruz”



Türk milletinin 21. yüzyılın ilk yarısında tarihinin en buhranlı, en kritik hayati günlerini yaşadığına dikkat çeken Türk Ocakları Ankara Şube Başkanı Türk^ün Hacaloğlu, gençlere Türk milliyetçiliğinin efsane lideri Alparslan Türreş’I anlattı.







ANKARA (ÜLKÜCÜ HABER / ÖZEL) - 14 yıl önce ebedî aleme göç eden Türk Milliyeçiliğinin büyük lideri Alparslan Türkeş Bey'i anmak üzere Gazi Üniversitesi’nde bir panel düzenlendi. Türk Ocakları Ankara Şubesi ve Gazi Üniversitesi tarafından düzenlenen “Ortadoğudaki Gelişmeler ve Yansımaları” konulu panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Dursun Yıldırım, Prof. Dr. Ümit Özdağ, Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, Prof. Dr. Haydar Çakmak ve Prof. Dr. Üçler Bulduk katıldı.

Türk Ocakları Ankara Şubesi Başkanı Türkâün Hacaloğlu, panelde yaptığı konuşmada Türk milliyetçiliğinin büyük liderini konuklara ve salonu dolduran gençlere anlattı. Başkan Türkân Hacaloğlu, konuşmasının ilk bölümünde şunları söyledi:

CESUR ASKER ETKİLEYİCİ LİDER

“80 yıllık ömrünü Türkiye ve Türk milliyetçiliği için harcayan, bu uğurda çeşitli işkenceler, tabutluklar, sürgünler, sevinçler, üzüntüler yaşayan Türk milliyetçiliğinin ve Ülkücü Hareketin efsane lideri Türkeş, zekâsı, otoritesi, karizması, ülkü ve dava adamı yönüyle Cumhuriyet tarihimizin yetiştirdiği nadir devlet adamlarından biriydi. O, cesur bir asker ve etkili bir siyasetci olarak fikir ve siyaset dünyamızda öne çıkmış bir liderdi. Türk Milliyetçiliği fikrine canlı ve dinamik bir hareket kazandırmış; milliyetçilik meşalesini gelecek nesillere emanet etmiştir. Alparslan Türkeş son yüzyılın önemli şahsiyetlerinden biri olarak tarihte iz bırakan liderler arasında yerini almıştır. Türk Milleti'nin ve bütün Türk Dünyasının tarihine adı yazılarak Dünya Türklüğünün gurur âbidesi olmuştur.

“Türk Devletinin yenilmez zinde hayat gücü ve Türk milletinin teminatı ve istikbali gençliktir. Ülkücüler, insanlık alemi içinde ne uşak olmayı ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen şerefli bir bayrağın taşıyıcılarıdır” diyen Türkeş’in bu gün aradan 14 yıl geçmesine rağmen hala milyonların O’nun fikir ve idealleriyle yoluna devam ettiğine dikkat çeken Başkan Türkân Hacaloğlu, şunları söyledi:

BUHRANLI VE KRITIK GÜNLER

“Bu gün milletimiz 21. yüzyılın ilk yarısında tarihimizin en buhranlı, en kritik hayati günlerini yaşamakta, Türkiye'yi yakından ilgilendiren Ortadoğu ateş çemberi altında cayır cayır yanarken, alevlerinin Türkiye'yi de saracağı endişesi giderek yayılmakta, Ortadoğuda oynanan oyunların Türkiye üzerinde de provaları yapılmaktadır.

Rahmetli Türkeş'in Türkiye'nin geleceği ve refahı için büyük idealleri vardı. Onun amacı özetle; Türk vatandaşlarını bir ideal etrafında birleştirmek, böylece ülkede birlik ve bütünlüğü sağlayarak kalkınmış, refah seviyesi yükselmiş, dünya devletleri arasında gücü kabul edilmiş, sözü dinlenir bir ülke haline getirmekti. Bu şekilde Türkiye’yi Türk Dünyasının, hatta İslâm dünyasının önderi yapmaktı.

Bu anlayış çerçevesinde baktığımızda bugün neler oluyor? Ülkemizde birlik ve beraberlik ülküsü kundaklanıyor, etnik unsurlar her gün tahrik edilerek ayrışmanın sağlanması için gayret sarfediliyor.

Milli devlet niteliği taşıyan ülkemizin vatandaşlarının adı olan Türklük bir etnisite derecesine düşürülerek itibarsız hale getirilmek istenmektedir. Türk milliyetçilerine “kafatascı, ırkçı, bunlar kafatası ölçer” diyenler asıl kafatascı sizsiniz. Çünkü bu ülkenin insanlarını 36 parçaya bölelerek asıl ırkçılığı, kafatascılığını sizler yapıyorsunuz. Sizler acaba 36 parçanın hangi parçasına kendinizi koyuyorsunuz merak ediyorum. Benim gibi merak edenler herhalde vardır. Atatürk “Devletin adı Türkiye Cumhuriyeti, Milletin adı Türk Milleti’dir” derken ırçılık mı yapyordu? Bana sorarsanız ben bir Türküm, Türk milliyetçisiyim, Türk vatandaşıyım. Ömrümün sonuna kadar da gururla böyle yaşayacağım. Türküm, Türk vatandaşıyım diyen herkesin de bu duyguları taşıdığı inancındayım. Atatürk'ün deyişiyle bir kere daha haykırıyorum: Ne Mutlu Türküm Diyene!

“ENDİŞELİYİM”

Ülke bütünlüğünün, insan hürriyeti ve yaşamı kadar önemli olduğuna inanan birisi olarak bugün endişeliyim. Son zamanlarda bir kısım basın ve medya bölücülerin borazanı haline geldi. Sabah akşam beyin yıkamaya devam ederek milletin moral değerlerini yok etmek için adeta birbirleriyle yarışır duruma geldi. Rahmetli Türkeş Bey'in Türk milletinin geleceği hakkındaki endişeleri bir bir gün yüzüne çıkmaktadır.

Mesela mahalli idarelerin güçlendirilmesi adı altında federasyona giden yol aranmakta, “yıllarca dilimizi kabul ettirmek için mücadele ettik, dilimizi kabul etmek mecburiyetinde kaldılar, biraz daha gayret sarf ederek coğrafyamızın adını kabul edecekler” deme cüretini gösterenlere devletin savcıları suskun.

Sivil itaatsizlik adı altında devlet köşeye sıkıştırılmak istenmekte, ülke bölünmenin eşiğine getirilmektedir.

Günümüzde yoksul vatandaşlarımız bulgur, pirinç, makarna peşine koşar hale getirilmiştir.

Türk Dünyası ile irtibat kopmuş, Ermenistan'ı memnun edeceğiz diye kardeş Azerbaycan küstürülmüştür.

İslam dünyası ile durumumuz içler acısı. Büyük devletlerin gerisine takılıp gidiyoruz; NATO'nun Libya'da ne işi var diyorlar, bir bakıyorsunuz NATO ile beraber kendimizi Libya'da buluyoruz. Bu nasıl bir çelişki?

AYRILMAYAN İKİ DEĞER: TÜRKLÜK VE İSLAMİYET

Eğer günümüzde ülkenin birlik ve bütünlüğü tartışılıyorsa, Türklük ve Cumhuriyetin temel değerleri tartışma konusu ediliyorsa rahmetli Türkeş Bey'in Türk milletine çizdiği vizyon üzerinde daha ciddi düşünmemiz gerekmez mi? O, “İslâmiyeti ele alıp Türklüğü inkâr ihanettir. Bunun tersi de aynı derecede gaflettir” diyerek İslâmiyetle Türklüğü birbirinden ayrılmayan iki değer olarak görüyordu.

Ayrıca vatandaşlar arasında ayrılık gözetmeyen Türkeş Bey “Vatandaşlarımız arasında parti, mezhep, ırk ve bölge farkı gözetmeksizin karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan bağ kuracağız” diyordu. Onun amacı Türk milliyetçiliğini iktidar yapmaktı. Kendisi fani oldu ama fikri mutlaka iktidar olacak.

Türkeş Bey “Cesaret, yüreklilik,atıganlık olmayan hiç bir dava başarıya ulaşamaz” demişti. Cesur, yürekli, atılgan Türk milliyetçileri, zaman bölünme değil bütünleşme, ayrılık değil birleşme zamanı!

Mehmet Âkif diyor ki, “Tefrika girmeden bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekleri onu top sindiremez”

Türklüğün bağımsız kalesi olan Türkiye Cumhuriyeti devletini tarih sahnesinden silmek isteyenler dün başarılı olamadılar. Bugün de başarılı olamayacaklar. Tarih yaratmış, çağlar değiştirmiş bu millet ebediyyen bağımsız ve hür yaşayacaktır.

Sözlerimi Atatürk'ün şu sözleriyle bitirmek istiyorum; “Bu memleket tarihte Türktü, bugün de Türktür ve ebediyyen Türk olarak yaşayacaktır. Ne mutluTürküm diyene!”

REKTÖR AYHAN’A TEŞEKKÜR

Başkan Türkân Hacaloğlu, konuşmasının başında panelin birlikte düzenlemesinde her türlü gayreti gösteren G.Ü.İ.İ. Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Arıcı’ya teşekkür etti. Hacaloğlu, Türk Ocakları Ankara Şubesince Gazi Üniversitesi’nde gerçekleştirdikleri her türlü faaliyette kendilerinden desteklerini esirgemeyen Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan'a da Türk Ocakları adına teşekkür etti.









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 29
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 1230
Toplam Tekil 4062620
IP 18.216.190.167






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.692 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu