ALDATANLAR VE ALDANANLAR - Nurullah AYDIN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ALDATANLAR VE ALDANANLAR - Nurullah AYDIN
Tarih: 02.04.2011 > Kaç kez okundu? 2890

Paylaş


Dünya hayatının bir oyun ve eğlenceden ibaret oldu gerçeğine uygun insanlar;



Konuşuyor, söyleniyor.



Seviyor, nefret ediyor.



Destekliyor, tepki veriyor.







Türkiye’de ve dünya’da; cambaza bak oyunu oynanıyor.



Bir elimde ayna bir elimde cımbız umurumda mı dünya şarkısı söyleniyor.







Ortadoğu coğrafyasında liderle kişisel servetleri yanında yakınlarının ve yandaşlarının servetleri nedeniyle tepki görüyor. Birbiri ardına halk hareketleri; iktidar da olup da, yoksulluk ve yolsuzlukla uğraşması gereken yöneticilerinin iktidarı, kendi kişisel ve yakınlarına zenginleşme aracı kıldığının tepkisi içindeler.







Kuşkusuz sistem; birilerinin nemalanmasını diğerlerinin ise bir yolla susturulması, sindirilmesi, oyalanması, avutulmasına dayalı olarak işliyor.







Kimisi çağdaş’lığı, kimisi demokrasi’yi, kimisi dil’i, kimisi din’i öne alarak yığınları illizyonist oyuna getiriyor. Ancak tarihin her döneminde, her toplumda olduğu gibi şimdilerde de, bazı insanı, toplumu ve insanlığı düşünenler, oynanan oyunu deşifre etmek suretiyle halkı uyandırmaya çalışıyor.







Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da zincirleme cereyan eden olaylar bir noktada halkın uyanışıdır. .







Gelir dengesizliği ile zengin daha zengin fakir daha fakir olurken orta sınıf kaybolmuş durumda.







Peki ama Türkiye’de durum ne?



Masa başında bir de bakıldı ki fert başına gelir, 3 bin dolardan 12-13 bin dolara yükseltilmişti. Nasıl olur demeyin. Bu da; Türkiye’ye özgü bir garabet! Peki ama bu neye göre böyle olmuştu? Kimse bu konuda inandırıcı ikna edici açıklama yapmadı, yapamadı.







Bakın; Forbes Dergisi tarafından açıklanan En Zengin 100 Türk listesinde milyar dolarlık servete sahip olan Türk sayısı 11 artışla 39'a ulaştı. Toplam servet ise 104 milyar dolar. Aynı rakam geçen yıl 87 milyar dolardı. Listenin zirvesinde de değişiklik yaşandı.







Forbes 100 listesinde ortalama servet 1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.







FORBES Türkiye'nin yayın yönetmeni Burçak Güven Forbes Amerika editörlerini Türkiye'deki servet oranları konusunda ikna etmekte zorlandıklarını belirterek, 'Türkiye'den bu kadar yüksek sayıda milyarder çıkmasının onlar için şaşırtıcı oldu' diyor..







Boydak Ailesi en zengin 10. aile olmasına karşın servetin 21 kişi arasında paylaşılması nedeniyle ilk 100'e girememiş. Aynı durum, Konukoğlu Ailesi için de geçerli.







Diğer çiftler şöyle: Sema-Aydın Doğan, Ahsen- Orhan Özokur, Vuslat-Ali Sabancı.







Mehmet Sepil, Ali Metin Kazancı, Mustafa, Ömer ve Ali Koç, Serra Sabancı ve Çiğdem Sabancı Bilen, Suat Günsel, Nihat Özdemir, Sezai Bacaksız ve Mehmet Hattat 'yeni milyarderler.







- Listenin tek teknoloji zengini Yalçın Ayaslı...



- Listede yer bulan 23 kadından sekizi dolar milyarderi.



- İlk 10'nun toplam serveti: 28.2 milyar dolar. Bir önceki yıla göre artış 6.2 milyar dolar.



- Ortalama yaş: 59. En genç isimle en yaşlısı arasında tam 60 yaş fark var.



- Suna ve İnan Kıraç’ın 26 yaşındaki kızları İpek Kıraç da 550 milyon dolarla en genç zengin. - En yaşlı ise Selçuk Ecza'nın kurucusu 86 yaşındaki Ahmet Keleşoğlu.



- Kendi zenginliğini yaratanların sayısı 51. Aralarında memurluk, aşçı yamaklığı, bakkallık ve manifaturacılık yapanlar var.







Ne diyelim ki: özgürlükte özgürlük diye sayıklayanlar, ileri demokrasi diye vatan ve insan hainlerine kucak açanlar ve gaflet uykusunda olan halk yığınları oyalanmaya devam etsinler. Birileri yaşam standartlarını katlarken, aldananları ve aldatanları fark edemiyorsa bizim söyleyecek bir şeyimiz yok demektir.







GünüN Sözü: Gerçekleri anlamayanlara, ne anlatsan boşunadır. O bildiğine göre anlar.









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 66
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 546
Toplam Tekil 4077275
IP 18.116.63.236






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.120 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu