SİYASİ SAHTEKARLAR… - Özcan PEHLİVANOĞLU - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









SİYASİ SAHTEKARLAR… - Özcan PEHLİVANOĞLU
Tarih: 01.04.2011 > Kaç kez okundu? 2921

Paylaş


Türkiye, tarihi bir seçime doğru giderken neredeyse partilerin biri hariç tamamı “Yeni Anayasa” vaadi ile halkın önüne çıkıyor.



Bu “Yeni Anayasa” herhalde yenilecek ve içilecek bir şey. Tıpkı bir ilaç gibi. Her hastalığa iyi gelecek,aş ve iş meselesini çözecek, yoksulluğu ortadan kaldıracak. Buradan anlıyoruz ki; Türkiye’nin yaşadığı bütün ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasal sorunların başlıca nedeni mevcut anayasa. Onu “Yeni Anayasa” ile kökten değiştirince herşey düzelecek ve çektiğimiz bütün sıkıntılar sona erecek.



Daha önce böyle bir çözüm önerisini,17 Aralık 2004 tarihinde iktidar başta olmak üzere malum partiler, Tüsiad gibi STK’lar, akademisyenler ile basın mensupları “AB’ye girdik kurtulduk” diye yapmışlardı. Oysa aradan geçen yedi yıllık süre zarfında ne AB’ye girebildik, ne kurtulduk ne de rahatladık.



Türk – İş tarafından yapılan ve ülkede çalışanların geçim koşullarını ortaya koyan, açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının 2011 Mart ayı sonuçlarına göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 870 TL, yoksulluk sınırıda 2836 TL’dir.



Buna göre 2011 yılı için geçerli ücret net 630 TL olduğuna göre,asgari ücretle çalışan bir kişinin geçindirmek zorunda olduğu dört kişilik aile aç olarak yaşamaktadır.Yoksulluk sınırına baktığınızda,ülkemizin büyük çoğunluğunun geliride yoksulluk sınırı altında kalmaktadır.



Siyasi partiler, 12 Haziran 2011 seçimlerine giderken, açlığa, yoksulluğa, geri kalmışlığa, onursuzluğa, ahlaksızlığa her geçen gün biraz daha kaybedilen bağımsızlığa bir çözüm bulacaklarını vaad etmek yerine, ne idüğü belli bir “Yeni Anayasa” teklifinde bulunuyorlar. Ve ekliyorlar, hertürlü sıkıntınızın devası bu “Yeni Anayasa”dır.



Yeni Anayasa vaadinin dil altındaki baklası; Türk Milletinin, anayasadaki hükümranlık hakkına son verilmesidir.



Lafı eveleyip gevelemeyenler, Türk Milletini ağdalı bir “Yeni Anayasa” sözü ile aldatmak ve tarihe gömmek istiyorlar.



Bunu ellerine fırsat geçtiğinde, hep denediler.30 Ekim 1918 ve 17 Aralık 2004 örneklerinden sonra adına Türk medyası demekten utandığım basın eliyle atılan manşetlerde bunu yaptıklarını görüyoruz. Yakın tarihte büyükelçilerin elini öptüler ve Yunan Ordusu başta olmak üzere küresel koalisyonun ordularını çiçeklerle karşıladılar. Bunların çocukları şimdi de 12 Haziran’da “Yeni Anayasa” diyorlar.



Yaptıklarını fırsat buldukça yeniden deneyenler ile bugün karşımızda bulunan güncel örnekleri, Türk milletini aldatmaya soyunmuş “Siyasi Sahtekarlar”dır. Bu sahtekarlığa hep beraber izin vermeyelim.







Özcan PEHLİVANOĞLU



GÜNBOYU Gazetesi



www.rumelibalkanfederasyonu.org



www.trakyanethaber.com



ozcanpehlivanoglu@yahoo.com























Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 25
Dün Tekil 1579
Bugün Tekil 179
Toplam Tekil 4063148
IP 3.144.113.30






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























8 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Ba ka dile uymaz anan n sesi, Her s z n ararsan vard r T rk esi
(Ziya G KALP)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.692 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu