Lider Anaç’tan: Pis kedi - Prof. Dr. İsa KAYACAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Lider Anaç’tan: Pis kedi - Prof. Dr. İsa KAYACAN
Tarih: 21.03.2011 > Kaç kez okundu? 4871

Paylaş


Yazmak, değerlendirmek, yayınlamak değişik aşamalar olarak biliniyor, kabul ediliyor.



Lider Anaç yenilerde tanıdığım bir yazar. Şiirleri de var, aynı zamanda şair. 120 sayfalık öykülerinden oluşan “Piskedi” adlı kitabı bana yenilerde ulaştı.



Lider Anaç’la tanışma fırsatı buldum. Kızım Gül’ün aracılık edişini, O’nunla tanışma fırsatı sağlayışını sevinçle, gururla karşıladım.



Kitabın ilk sayfalarında, Gül Oyal, Hülya Çetiner Dal, Gül Kayacan imzalı sunuşlar, önsöz niteliğinde ve anlamında satırlar var. Sonra Lider Anaç’ın bir başka sunuşu dikkat çekiyor. Öncelikle ilk sayfalardaki isim ve imzalardan bazı cümleler nakledelim, bunlar ne diyor Lider Anaç’la ilgili:



1- Sade bir dille ve üslupla yazdığın hikayelerini okurken çok duygulandığımı, adeta yaşıyorcasına okuduğumu belirtmek istiyorum (Gül Oyal, Sayfa:3),



2- Öykülerine göz attım, zevkle okudum. Her bir öykünün yaşanmış olması da ayrı bir değer katıyordu (Hülya Çetiner Dal, Sayfa: 5)



3- Uzun bir süre sonra Lider’le tanışmak kısmetmiş, tanıştık. O satırları yazan yüreği gördüm, sesi duydum (Gül Kayacan, Sayfa: 7)



4- Hep birlikte yepyeni bir hayata kucak açtık. Bir bebeğin yürümeyi, yemeyi, içmeyi ve yaşamasını öğrenmesi gibi yeniden öğrendim hayatı (Lider Anaç, Sayfa:9)



Pis kedi adlı kitap; ışık, gül, yol, sallanan sandalye, kapı zili, çınar, Tunalı Hilmi, çay adlı bölümlerden oluşuyor.



Işık bölümündeki öyküden: Eskiden çok farklıydı Murat. Girişken, konuşkan, neşeli ve dost canlısıydı. En önemlisi de dillere destan aşkı vardı. O kadar çok seviyorlardı ki birbirlerini, gözleri kendilerinden başka bir şey görmüyorlardı.



Bu anlatım ve sunuş biçimi, her kalemin, her kalem sahibinin yakalayabileceği bir nokta ve gelişmişlik biçimi değildir. Bu anlayışla baktığımızda, bu noktadan yola çıktığımızda, Lider Anaç’ın kutlanması, alkışlanması gerekiyor.



Her öykünün bir adı ve başlığı olsaydı, konulsaydı daha anlamlı, daha doğru bir anlatımlar bütünlüğü gerçekleştirilmiş olurdu. Ama olsun, Lider Anaç’ın bundan sonraki kitaplarında göreceğimiz, görmek istediğimiz beklentilerimizdir bunlar.



Lider Anaç: 1966 yılının Mayıs ayında İstanbul’da doğdu. Burhaniye Lisesinden mezun oldu. 1985 yılında geçirdiği deniz kazası sonucu göğüs hizasından aşağısı felçli yaşayan Lider Anaç, hayata bağlılığını heran, açık açık gösterme başarısıyla kış aylarında Ankara’da, yaz aylarında Burhaniye’de yaşıyor.



GSM: 0505-785 55 05 lideranac@gmail.com







GÜNÜN HABER VE DUYURUSU:



1. Burdur Belediyesi’nin 12.yayını, İsa Kayacan’ın 129. kitabı olacak “Burdur’dan Kültür Yağmuru” adlı kitabın baskısına başlandı.



2. Kasım 2008’de faaliyete geçirilen, kitap ve dergi sayısı: 8 bin 200’lere ulaşan “Ece Köyü İsa Kayacan Kütüphanesi, Tefenni-Burdur” adresine kitap ve dergilerinizden göndermenizi rica ediyorum. (İK)























Kültür Çağlayanı



Dergisinden yeni adımlar







Prof. Dr. İSA KAYACAN







Dergilerimiz, gazetelerimiz yayın periyodlarıyla bilinir, alkışlanır veya unutulup giderler.



Kültür Çağlayanı Dergisi, Ankara’da iki ayda bir yayınlanıyor. 5 nci sayısı okurlarıyla buluştu, buluşturuldu. Bu dergimizin yeni adımları içerisinde gördüklerimizden:



Sahibi: Hayrettin İvgin, Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Erhan İvgin. Koordinatör: İbrahim İmer, Redaktör: Ömer Ünal, Sanat sorumlusu: Coşkun Mutlu, Halkla İlişkiler sorumlusu: Seval Oğuz, Reklam sorumlusu: Fatma Şancı.



12 isim ve imzadan oluşan yayın kurulu, 12 isim ve imzadan oluşan yayın danışmanları listesi yeralıyor kimlik bölümünde. Ayrıca, değişik ülkelerdeki temsilcilerin ülke ve temsilcileri yeralmakta aynı sütunda.



Kültür Çağlayanı dergisinin yönetim yeri adresi: Konur Sk. No: 66–9 Kızılay-Ankara, şeklinde kaydediliyor. Derginin sahibi Hayrettin İvgin’in “Kültür Çağlayanı”ndan size, başlığı altında yazdıkları var, verdiği önemli mesajlar var. Buradan:



-“Yayımlanacak yazı ve şiirleri seçmekte yine zorlandık. Azdan seçmek kolay ama, çoktan seçmek gerçekten zor”. Bu iki cümlenin çok şey ifade ettiği, anlam zenginliği içinde olduğunu kabul etmemek mümkün mü?.



80 sayfalık “Kültür Çağlayanı” sayfalarında, yazı ve şiirleriyle, yayınlarıyla yer alanların isimlerinden bazılarının sıralanışı, efendim:



-Hayrettin İvgin, Prof. Dr. Tuncer Gülensoy, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Nail Tan, Osman Baş, Akd.Prof. Dr. İsa Hebibbeyli, Adil Mirseid, Erhan İvgin, Halim Utlu, İbrahim İmer, İsmail Özmel, Abdullah Çeğrı Elgün, Eluca Atalı, Abdülkadir Güler, Nilüfer Dursun, Ünal Şöhret Dirlik, İsa Kayacan, Ali Kayıkçı vd.



Sayfa 15’de yeralan, Azerbaycan’dan Rzayeva Şınıxlı’nın “Sarıkamış” destanından bir dörtlükle noktamızı koyalım efendim:







Men aşig buz galası,



Buz dağı, buz galası,



Neçe ildir emir,



Sinemde buz galası.







GÜNÜN HABER VE DUYURUSU:



1. Burdur Belediyesi’nin 12.yayını, İsa Kayacan’ın 129. kitabı olacak “Burdur’dan Kültür Yağmuru” adlı kitabın baskısına başlandı.



2. Kasım 2008’de faaliyete geçirilen, kitap ve dergi sayısı: 8 bin 200’lere ulaşan “Ece Köyü İsa Kayacan Kütüphanesi, Tefenni-Burdur” adresine kitap ve dergilerinizden göndermenizi rica ediyorum. (İK)



























Bulgaristan’daki



Tuna Boyu Dergisinden yeni yayın adımları







Prof. Dr. İSA KAYACAN







Merkezi Bulgaristan’da bulunan “Goren Dunav” Bulgaristan’da Türk ve Bulgar Kültürünü Araştırma Vakfı’nın yayın organı olan, iki ayda bir yayınlanan fikir, sanat ve kültür dergisi “Tuna Boyu”nun 65 ve 66 ncı sayıları ayrı ayrı yayınlandı ve bana ulaştı anılan dergi sayıları.



Tuna Boyu Dergisinin sahibi ve yazı işleri müdürü: İsmail İ. Kelov, Yayın koordinatörü: Sarper Selhep, Yayın danışmanı: Servet İ. Osmanova, Halkla ilişkiler müdürü: Zümrüt İsmailova. 6 isim ve imzadan oluşan yayın kurulu, yurtiçi (Bulgaristan içi) temsilcilikleri var. Türkiye temsilcilikleri yeralıyor ayrıca kimlik sütununda.



65 nci sayıda imzaları yeralanlar: Prof. Dr. Dursun Yıldırım, İsmail Tunalı, Dr. Şaban M. Kalkan, İsmail A. Çavuşev, Mehmet Arslan, Mahmut Çelik, Prof. Dr. İsa Kayacan.



66 nci sayıda imzaları bulunanlardan, Mehmet Çavuş, İsmail Bekir Ağlagül, Cemile Küpçü, Sabahattin Bayram Öz, Dr. Zeki Bilir, Dr. Şaban M. Kalkan, Mehmet Arslan, vd. Yazı başlıklarından (65. sayı):



- Türklerin yılbaşı, özgürlük günü bayramı (Prof.Dr. Dursun Yıldırım),



- Bulgaristan Türk şairleri-Niyazi Hüseyin Bahtiyar 84 yaşında (İsmail Tunalı),



- Tuna Byou Dergisi 10 yaşında (Mehmet Arslan-Cumalı)



- Bulgaristan’daki “Goren Dunav” Vakfından: Tuna Boyu Dergisi (Prof. Dr. İsa Kayacan),



Yazı başlıkları (66.sayıdan)



- Recep Küpçü’yü rahmetle anıyoruz,



- Recep Küpçü’nün mezarında (Mehmet Çavuş)



- Eşim Recep Küpçü (Cemile Küprü),



- Recep deyince (Sabahattin Bayram-Öz)



- Ahmet Şerif’li ilk buluşmamız ( Dr.Zeki Bilir)



- Bulgaristan Türk Mizahı-İsmail İbişoğlu Tunalı (Dr. Şaban M. Kalkan)



66. sayının 32 nci sayfasından bir yaş günü kutlaması (fotoğraflı):



- Mizah yazarımız İsmail İbiş Tunalı 78 yaşında. Sayın İsmail İbiş Tunalı 18 Mart 2011 tarihinde 78 yaş gününüzü kutlarım. Yaratılıcığınızda yeni başarılar ve Bulgaristan Türkleri Kültürüne hizmet yolunda daha uzun yıllar yorulmadan, usanmadan, çalışmanızı diler, sağlık ve barış dolu günler dileriz (Dr.Şaban M. Kalkan, KIBATEK-Türkiye Bürosu Şefi, İzmir-Türkiye).







GÜNÜN SÖZÜ:



Ölen ben olsam da yenilen ben değilim (Recep Küpçü, 1934-1976)







GÜNÜN HABER VE DUYURUSU:



1. Burdur Belediyesi’nin 12.yayını, İsa Kayacan’ın 129. kitabı olacak “Burdur’dan Kültür Yağmuru” adlı kitabın baskısına başlandı.



2. Kasım 2008’de faaliyete geçirilen, kitap ve dergi sayısı: 8 bin 200’lere ulaşan “Ece Köyü İsa Kayacan Kütüphanesi, Tefenni-Burdur” adresine kitap ve dergilerinizden göndermenizi rica ediyorum. (İK)





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 43
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 474
Toplam Tekil 4072402
IP 18.222.22.244






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu