BALKANLAR’DA POMAK TÜRKLERİ KONUSU ELE ALINDI - Kader ÖZLEM/BAL-GÖÇ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BALKANLAR’DA POMAK TÜRKLERİ KONUSU ELE ALINDI - Kader ÖZLEM/BAL-GÖÇ
Tarih: 21.03.2011 > Kaç kez okundu? 6401

Paylaş






Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) ile Osmangazi Belediyesi’nin işbirliğinde yapılan “Balkanlar’da Pomak Türkleri” isimli konferans Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Hayli yoğun katılımın olduğu konferansta açılış konuşmasını yapan BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, Pomakların Türk milletinin kendisi olduğunu belirterek, yapılan konferansın ülkemizde konuyla ilgili oluşan ilgisizliğin önüne geçmek ve bir nebze olsun bu boşluğu doldurmak gayesi taşıdığını vurguladı. BAL-GÖÇ’ün Balkanlar’da faaliyet gösterirken sadece Oğuz Türkleriyle ilgilenmediğini ifade eden Balkan, Derneğin Pomak Türkleri konusuna özel önem verdiğini söyledi.



Balkanlar’daki Pomak Türkleri konusunu tarihsel değerlendirmelerin ve istatistikî verilerin ışığı altında çeşitli alıntılarla anlatan Prof. Dr. Hüseyin Memişoğlu, Pomak Türklerinin Balkan Türklüğü’nün bekası için büyük önem taşıdığını belirtti. BAL-GÖÇ’ün ev sahipliğinde, böylesi bir dost cemiyetle hemşerileriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten akademisyen Memişoğlu, Pomak Türkleri konusunun kısa süreli bir konferans konusu olamayacak kadar derin bir konu olduğu ifade ederek konuyla ilgili olarak araştırmaların artırılması gerekliliğinin altını çizdi.



Konferansta “Balkanlar’da Pomak Türkleri” isimli yapıt da tanıtılırken, yazar Memişoğlu okurlarına kitabı imzaladı. Yurtdışından katılan misafirlerin yanı sıra, Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin (HÖH) Paşmaklı İl Teşkilatı’ndan parti yetkilileri de salonda yerlerini aldı. STK ve siyasi partilerin çok sayıda yöneticisi ile bürokratlar ve BAL-GÖÇ üyeleri de konferansa katıldı.





BAL-GÖÇ Bülten Komisyonu

















Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 26
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 603
Toplam Tekil 4061994
IP 18.189.170.17






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.621 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu