4. KARADENİZ ULUSLARARASI SEMPOZYUMU DUYURUSU - Yrd. Doç. Dr. Yalçın SARIKAYA - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









4. KARADENİZ ULUSLARARASI SEMPOZYUMU DUYURUSU - Yrd. Doç. Dr. Yalçın SARIKAYA
Tarih: 16.03.2011 > Kaç kez okundu? 4171

Paylaş


SEMPOZYUM TAKVİMİ







Bildiri Özetlerinin Son Gönderim Tarihi: 15 Nisan 2011



Kabul Edilen Özetlerin İlan Tarihi: 16 Mayıs 2011



Katılım Ücretlerinin Ödenme Tarihleri: 1 Haziran 2011 – 16 Eylül 2011



Tam Metinlerin Son Gönderme Tarihi: 1 Eylül 2011



Nihai Programın İlan Tarihi: 5 Eylül 2011



Sempozyumun Birinci Günü: 6 Ekim 2011



Sempozyumun İkinci Günü: 7 Ekim 2011



Sosyal Program Günü: 8 Ekim 2011

SEMPOZYUM ÜCRETİ



Sunum Yapacaklar için:80 $







SEMPOZYUM DUYURUSU



KARASAM, Uluslararası Karadeniz Sempozyumları’nın dördüncüsünü gerçekleştiriyor.



Bu seneki sempozyum, “çatışma ve işbirliği” teması üzerine olacaktır. Karadeniz havzasının durağan olmayan, hareketli siyasal ve ekonomik yapısına rağmen, varolan anlaşmazlıklar, çatışma ve gerilimler 21. yüzyılın ikinci yılına başlarken de varlıklarını sürdürüyor. Ancak aynı coğrafya, savunmadan enerjiye, ticaretten, gümrüklere kadar pek çok alanda atılan işbirliği adımları da her geçen gün artmaktadır.



Giresun Üniversitesi, Karadeniz havzası ülkelerinin bölgeye yönelik araştırmalar yapan isimlerini bir araya getirmekte üzerine düşeni gerçekleştirerek, “Giresun inisiyatifi” adıyla anılacak yeni bir sayfayı da açmıştır. Buradaki temel motivasyon, Giresun ve KARASAM’ın bölgedeki çatışan tarafların akademik temsilcilerini bir araya getirebilme işlevidir.



4. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu, Karadeniz havzasına komşu havzalar açısından son derece kritik gelişmelerin yaşandığı bir dönemde gerçekleşeceğe benziyor. Tunus’ta başlayarak Akdeniz çanağı boyunca etkileri görülen, Arap coğrafyasına yayılma ihtimalleri konuşulan yönetim karşıtı kitlesel halk hareketleri, Karadeniz’e kıyıdaş değilse de yakın bir bölgede cereyan ediyor. Birkaç AB ülkesinde daha derin etkiler bırakan finansal kriz, başta KEİ üyesi Yunanistan olmak üzere Karadeniz ülkelerine önemli yansımalar gösteriyor. Donmuş olduğu ifade edilen çatışmalara ilişkin tahminler, canlanma, yeniden hayat bulma işaretleri veriyor.



Küresel gelişmelerin bölgesel yansımalarının ve hatta bunun tam tersinin yani bölgesel gelişmelerin küresel etkilerinin son derece hızla gerçekleşmeye başladığını görüyoruz. Uluslararası sisteme ilişkin olarak ileri sürülmesi, 1990’lar boyunca ve 2000’li yılların başlangıcında hayli moda olan “iletişim ve bilgi akışı” merkezli tezlerin bir anlamda somutlaştığı çağı yaşıyoruz.



Geniş Karadeniz havzasının 21. yüzyıldaki siyasi görünümü belki önümüzdeki on yılda şekillenecektir. Belki de bölgedeki dondurulmuş sorunlar ve belirsizlik iklimi tahminlerimizden daha uzun ömürlü olacaktır.



Bu sorunun cevabını “Çatışma ve İşbirliği” gibi kapsayıcı ve geniş bir başlıkla aramak istiyoruz.



4. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu’nda bir arada olabilmek dileğiyle…



---



TAM METİN BİLDİRİ YAZIM KURALLARI



Bildiri metni iki yana yaslı (yasla) olarak yazılmalıdır. Kullanılacak tablo, şekil vb. nesnelere bildiri içerisinde yer verilmelidir. Metin içerisinde önemli kelimeler koyu, italik, altı çizili olarak vurgulanabilir. Sayfa numarası verilmemelidir.



Sayfa Sayısı: Kesin bir kısıtlama olmamakla beraber azami 10-15 sayfayı aşmaması tercih edilir.



Sayfa Yapısı

Sayfa kenar boşlukları, A4 kağıt boyutu üzerinde aşağıdaki ölçülerde olmalıdır:



Üst: 2,5 cm Alt: 2,5 cm

Sol: 2 cm Sağ: 2 cm



Paragraf

Paragraflarda ilk satır bir sekme (1,25 cm) içeriden başlatılmalıdır. Paragraflar tek satır aralığıyla yazılmalıdır. Paragraflar arasında 6 nk (önce: 3 nk, sonra: 3 nk) aralık verilmelidir.



Yazı Tipi ve Yazı Tipi Boyutu

Bildiri yazı tipi Times New Roman ve yazı tipi boyutu 10 punto olmalıdır.



Bildiri Başlığı

Bildiri başlığı 12 punto, büyük harflerle, kalın olarak, ilk sayfanın en üstüne ortalı biçimde yazılmalıdır. Başlıktan sonra bir satır ara verilip sağa hizalı olarak; yazarın unvanı, adı, soyadı bilgilerine yer verilmelidir; bağlı olduğu kuruluş da dipnot olarak belirtilmelidir. Varsa sırayla diğer yazarlarda da aynı sistematik izlenmelidir.



Bildiri metninde aşağıdaki başlıklar sistematiği izlenmelidir:



Giriş



Metin Başlıkları

Bildiri metninde birincil başlıklar kalın ve kelimelerinin ilk harfleri büyük olmalıdır. Bildiri metninde yapılacak atıflarda klasik dipnot sistemi uygulanmalıdır. Başlıklar sola hizalı olarak bir sekme içeriden paragraf ilk satırıyla aynı hizadan başlatılmalıdır. İkincil başlıklar italik olabilir.



Sonuç (ve Öneriler)



Kaynakça

Bildiri metninde yapılan atıflara ilişkin ayrıntılı bilgilere kaynakçada yer verilmelidir. Yazarın soyadıyla alfabetik ve aynı yazar için kronolojik sıra izlemelidir. Bildiri metninden farklı olarak, 9 punto ile yazılmalıdır.

Kaynakçaya ilişkin aşağıdaki örnekler dikkate alınmalıdır:



ARGENTİ, P.A., "Collaborating with Activists: How Starbucks Works with NGOs", California Management Review, C.47, S.1, 2004, s.91-116.



BUMİN, Tülin, Hegel, Yapı Kredi Yayınları, İstanbul, 2005.



GRONBJERG, K., Understanding Nonprofit Funding, Jossey-Bass, San Francisco, 1993.



GARVEY, N., NEWELL, P., "Corporate Accountability to the Poor.", Development in Practice, C.15, S.3-4, 2005, s.389-404.



HAŞLAK, İrfan, DURAN, Burhanettin, "Liberal Demokrasinin Etiğini Tartışmak: Toplulukçu Eleştiriler", I. Siyasette ve Yönetimde Etik Sempozyumu, Adapazarı, 1998, s.85-97.



http://www.unctad.org/en/docs/wir2006overview_en.doc, (Erişim Tarihi: 2 Ocak 2007).

http://www.unctad.org/en/docs/wir2006overview_en.pdf, (Cited on 2 November 2007).



SHİLS, Edward, "Nation Nationality and Civil Society", Nations and Nationalism, C.1, S.1, 1995, s.93-118.



Ekler

Kaynakça'dan sonra gerek görülüyorsa Ek(ler)e yer verilmelidir.



KAYNAK: http://karasam.giresun.edu.tr/fbis/index.html







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 49
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 567
Toplam Tekil 4075349
IP 18.188.44.223






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu