Prof. Dr. İsa Kayacan “Guinness Rekorlar Kitabı” na girmeyi fazlasıyla hak etmektedir - Asuman ŞENEL - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Prof. Dr. İsa Kayacan “Guinness Rekorlar Kitabı” na girmeyi fazlasıyla hak etmektedir - Asuman ŞENEL
Tarih: 11.03.2011 > Kaç kez okundu? 3090

Paylaş


KONUK YAZAR:



Prof. Dr. İsa Kayacan’la tanışmam bir sergim vasıtasıyla olmuştu. Kendileri Burdur’da yapılan kültür- sanat- edebiyat çalışmalarının hepsine mümkün olduğunca katılmaya çalışırmış, biz de böyle bir vesile ile tanışmış olduk. Sonrasında gayretine, çalışma azmine ve beyefendiliğine her zaman hayran olduğum bir hoca oldu benim için. Burdur’un diğer kültür- sanat- edebiyat insanlarına da yaptığı gibi kitaplarımı, sergilerimi ve çalışmalarımı yazılarında tanıttı, üstelik bu yazıları bana da gönderme nezaketinde bulundu. Arşivleme konusundaki ihmalkârlığımıza da örnek davranışlarıyla ışık tuttu.



Gazeteci- Yazar Prof. Dr. İsa Kayacan kendi alanında rekorların sahibi bir bilge kişidir. Kendi tespitlerine göre yayınlanmış 42 065 makalesi, 129 kitabı bulunmaktadır. 3 560 gazete ve dergide yazıları yer almıştır. Yazılarında 65 904 kez Burdur’dan ve Burdurludan söz etmiştir. Muhtelif kuruluşlara 29 920 kitap ve dergi bağışında bulunmuştur. Prof. Dr. İsa Kayacan aynı zamanda kendi istatistiğini tutan adamdır. Onun hakkında araştırma yapacak kişilere bu konuda da yardımcı olacak bilgileri derlemiştir. Buna göre hakkında 137 şair 254 şiir yazmıştır. Kendisi 2 750 şairin 11 420 şiirine yazılarında yer vermiştir. Azerbaycan hakkında 1 674, Irak’taki Türkmenler hakkında da 805 makale yazmıştır. Prof. Dr. İsa Kayacan, muhtelif kişi ve kuruluşlara yazılarının bulunduğu gazete ve kupürleri göndermek gibi hiç kimsenin başaramayacağı bir hizmete daha imza atmıştır. Bu bağlamda Azerbaycan’a 29 445 gazete ve kupür göndermiş, bunların cilt sayısı on sekize ulaşmıştır. Yurt içinde de aynı şekilde yılda ortalama dört- beş bine yakın gönderisi bulunmaktadır.



Prof. Dr. İsa Kayacan hakikaten akıllara durgunluk verecek bir üretkenlikle yazmış, yazmış, yazmıştır. Bir insan ömrüne bu kadar yazı nasıl sığar? Sadece yazmak da değil, onu konferanslarda, sempozyumlarda, panellerde konuşmacı olarak da görmek her zaman mümkündür. Ömrünü okumaya, yazmaya, yazdıklarını ve hakkında yazılanları derleyip toplamaya, bunları ilgili yerlere ulaştırmaya adamış bir insandır Prof. Dr. İsa Kayacan. Bu nasıl bir gayrettir? Hiç mi yorulmaz, üşenmez, “bana ne, boş ver” demez? Evet, bahsi geçen kişi Prof. Dr. İsa Kayacan ise yorulmaz, üşenmez, emeğini ve gayretini kimseden esirgemez. O halde “Guinness Rekorlar Kitabı” na aday olarak Prof. Dr. İsa Kayacan’dan daha uygun kim olabilir? Prof. Dr. İsa Kayacan “Guinness Rekorlar Kitabı” na girmeyi fazlasıyla hak etmektedir. (10 Mart 2011 – Burdur)







İSA KAYACAN (Mustafa Berçin)







Tevekkül, tevazu bu kadar sana



Yakıştığı kadar uymaz insana



Seninle tanışmak onurdur bana



Uzat ellerinden öpeyim ağam.







Ahmet Yesevi’nin Alp’i, Eren’i



Gönlün gibi açık tut pencereni



Türk gibi yaşayıp ömür süreni



Uzat ellerinden öpeyim ağam.







Hamurun mu başka, başka mı mayan?



Her mevsim taze gül, rengi solmayan



Sen ey gönül eri, ey soylu noyan*



Uzat ellerinden öpeyim ağam.







Seni övmek haddim değildir asla



Kaya-Can da bulur bu ihtirasla



Gel açık alnını göğsüme yasla



Uzat ellerinden öpeyim ağam.







Senin sohbetinle geçen her zaman



Beynime nakşolur unutulmaz an



Burdur efsanesi İsa Kayacan



Uzat ellerinden öpeyim ağam.







Hangi sihirli el beledi seni



Özüne döndürdü eledi seni



Unutmak mümkün mü ebedi seni



Uzat ellerinden öpeyim ağam.







Mustafa haddini bil de kelam et



Yüce Rabb’im sana versin selamet



Mektup ulaşınca bize selam et



Uzat ellerinden öpeyim ağam.







(Çanakkale 24.12.2010)





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 26
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1377
Toplam Tekil 4069298
IP 3.16.69.143






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu