İLESAM, Nevşehir Üniversitesi’nde "Telif Hakları" Konulu Konferans Verdi. - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İLESAM, Nevşehir Üniversitesi’nde "Telif Hakları" Konulu Konferans Verdi.
Tarih: 08.03.2011 > Kaç kez okundu? 2937

Paylaş




İLESAM, Nevşehir Üniversitesi’nde "Telif Hakları" Konulu Konferans Verdi.







4 Mart 2011 Cuma günü saat 10.30’da, Nevşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda verilen “Telif Hakları” konulu konferansa konuşmacı olarak Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, yaklaşık 90 dakika süren seminerde “Telif Hakları ve Korsan” konusunda açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği konferansa öğretim elemanları da katıldı.







İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız konferansta telif haklarının önemi ve ihlali durumunda yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.Parmaksız konuşmasında şunları söyledi:



"Telif hakkı kul hakkıdır. Sizin geceler boyu üzerinde çalıştığınız bir makalenin, bir eserin biri tarafından çalınıp sizden habersiz çoğaltılmış olması ve siz sokakta yürürken kendi kitabınızın izinsiz başkası tarafından satılması sizi üzmez mi? Üzülürsünüz.Bizler biraz kendimize Müslümanız, başkalarının haklarına saygı duymuyoruz. Burada bir sıkıntı var. Birlik olarak devlet nezdinde de birtakım yazışmalarla bunu bildirdik. KDV oranları düşsün -zaten KDV kitapta %8’dir- daha da düşse, yayın evleri kâr marjlarını aşağıya indirse fiyatlarda orantılı olarak aşağıya inecektir. 20 liralık bir kitap 10 liraya düşecektir; korsanla aradaki fark azalsa bile yine insanlarımız gidip korsana müracaat ediyor. Bu telif hakları ve korsanla ilgili bir sıkıntıdır. Her korsandan alınan kitap, CD, DVD ne olursa olsun aslında hepsinde kul hakkını çiğnemiş oluyoruz."







Konferansın sonunda Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Mehmet Malik Bankır, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız’a katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verdi.







Konferanstan sonra, öğlen yemeğinde İLESAM üyesi olan Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İlesam üyesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın’la bir araya gelen Parmaksız, “İlesam olarak yakın zaman içinde özellikle üniversiteleri İlesam’a üye olmaya davet edeceğiz. Bu konudaki resmi davet yazıları bir iki ay içinde rektörlüklere gönderilecek. Nevşehir Üniversitesi’ni de üyelerimiz arasında görmek istiyoruz. Üniversitelerle ortak yaptığımız bu projeyi Nisan sonu itibariyle bitireceğiz; ama Eylül’den sonra projenin ikinci ayağına başlayacağız” dedi.



TÜRKİYE İLİM ve EDEBİYAT ESERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ



İLESAM GENEL MERKEZİ



Adres





:





İzmir 1.Cad. No: 33/16 Aydın Apartmanı, Kat:4 Kızılay / ANKARA



Tel





:





0 312 419 49 38



Fax





:





0 312 419 49 39



Web





:





www.ilesam.org.tr



e-mail





:





ilesam@ilesam.org.tr





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 47
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 517
Toplam Tekil 4072445
IP 3.149.214.32






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu