BÜYÜK UTANÇ VE MECLİS’İN YÜZKARASI - Mustafa Nevruz SINACI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BÜYÜK UTANÇ VE MECLİS’İN YÜZKARASI - Mustafa Nevruz SINACI
Tarih: 01.03.2011 > Kaç kez okundu? 2935

Paylaş


gurbetçi'nin oy hakkı!..



REMZİ UYSAL



Türkiye Cumhuriyeti 1963 yılında yurtdışına işçi göndermeye başladı. Fakat insan hakları, adalet-hukuk ve yurttaşlık bilincinden yoksun; Onursuz-sorumsuz ve cahil yönetimler onlara, “yaşadıkları ülkede (yurtdışında)” oy kullanma, seçme-seçilme hakkı tanımadılar!...

Bunun yerine, “TC Gümrük Kapılarında oy kullanmak” gibi utanç verici, vatandaşlık görevini zor, sıkıntılı, meşakkatli ve pahalı kılan; Ardına kadar istismar ve suiistimale açık bir usul, insanlık-hukuk ve ahlâk dışı yollar ihdas edilerek benimsendi!…

Bu bir rezalettir. Utançtır. 1963’den günümüze hükümet eden, parlâmentoda yer alan, icra unsuru, haksız-yolsuz ve adaletsiz maaş alan binlerce politik-Acı’nın yüzkarasıdır.

İşte bir ibret belgesi… Beş yıldır adalet ve hukuk mücadelesi veren örnek ve önder bir vatandaş. Onurlu ve sorumlu İnsan; Almanya’nın Lübeck kentinde 1989 yılından bu yana çok başarılı çalışmalar yapan 19 Mayıs Türkiye Halk Kültür Merkezi (TÜRGEM) Genel Başkanı Remzi Uysal’ın mektubu, haklı şikâyeti, ikaz, irşâd ve çağrısı:

“Değerli kadim dostum Mustafa Nevruz Sınacı, sevgili Özcan Pehlivanoğlu;

Umarım sağlığınız iyidir. Göndermekte olduğunuz yazılarınız için teşekkür ederim. Bilindiği gibi Türkiye´de bu yıl 12 Haziran´da yapılacak Genel Seçimlerde; "Yurtdışındaki Türkler için Oy Hakkımızın” gerçekleşebileceğinden endişeliyim.

27 Aralık 2006 günü Balıkesir Barosu avukatlarından arkadaşım ve vekilim Sayın Erbuğ Delituna üzerinden Ankara 13. İdare Mahkemesi´nde açtığım "Yurtdışından Oy Hakki" ile ilgili dava, Türk siyasi tarihinde bir ilktir. Bu olay değişik basın ve yayın organlarında yer aldıysa da, özellikle de bugünlerde tekrar gündemdeki yerini alması gerektiğine inanıyorum. Yanılmıyorsam 3 yıl önceydi. TGRT´de Kum Saati programında Sayın Mehmet Canpolat, "Yurtdışından Oy Hakki" konusunda ısrarla katılmamı istediği programına, Berlin´de bir seminerde olduğumdan canlı olarak katılamayıp, telefonla katılmaya çalıştım. Program başlangıcında Sayın Canpolat: "Yurtdışından Oy Hakki" konusu gündeme gelince, Sayın Remzi Uysal´ın adını ve verdiği uğraşı gündeme taşımamak, anmamak haksizlik olur" sözünü de esirgememişti. Simdi "Oy Hakki" konusu epey olgunlaştı. Buna, şimdiye kadar hiç ilgi göstermemiş ve hattâ akıllarının ucundan geçirmemiş bazı kişilerin ucuz kahramanlık edası ile konunun mucidi ve sahibi olmak peşinde olduğunu gözlemekteyim. Ankara 13. İdare Mahkemesi "E:2007/25 K:2007/541" Sayılı Kararı ile 21.06.2007 tarihinden sonra dosyamı Danıştay´a göndermiştir. Dava Dosyam, simdi Danıştay dairesi raflarında bulunmaktadır. Dışarıdan siz dostlarım tarafından da ilgilenilmesinde yarar vardır diye düşünüyorum.

Bu konuda ilginizi rica ediyorum. Sorun gündeme taşınmalı ve secim gününe kadar da irdelenmesi sağlanmalı diye de düşünürüm. Üstelik sadece "Oy hakki" olarak da kalmamalı; "Yurtdışından Seçme ve Seçilme Hakki" olarak, ilgili komisyonlardan ve TBMM´den çıkması sağlanmalıdır. Ben elimden geldiğince konuyu, "Üç Nokta" internet platformundaki kösemde, Avrupa´da Türkçe yayın yapan değişik yayın organlarında zaman, zaman makalelerimle gündemde tutmaya ve unutturmamaya çalıştım. Gelecekte konuyu "Göçün 50. Yıldönümü" münasebetiyle tekrar bir makalede farklı bir yaklaşımla değerlendirmeye çalışacağım.

Yurtdışı Secim Bölgesi kabul edilirse, 20 -24 arasında milletvekili çıkarma şansı da olabilir. Ve inanıyorum ki; siyaseti Avrupa´da değişik siyasi parti ve kurumlarda öğrenmiş arkadaşlarımız, Türkiye siyasetine bir farklılık, bir güzellik de getirebilir. Konu üzerine eğilmenizi ve ilginizi rica eder, engin saygı ve sevgilerimi sunarım.

Remzi UYSAL; TURGEM Genel Başkanı”

(*) 21 Feb 2011 uysalremzi()yahoo.de Subject: Lübeck´den selamlar, turgem()yahoo.de

GURBETÇİ, OY’UNU NEREDE KULLANMALI

Mustafa Nevruz SINACI

Yurtdışında çalışan “gurbetçi” vatandaşlarımızın; Pek çok medeni emsale ve ilerleyen teknolojiye rağmen, “nerede ve nasıl oy kullanacakları” konusu halâ belirsiz…

Şubat ayının başlarında sadece Almanya’da ikamet eden Gurbetçiye yurtdışında oy kullanma umudu doğmuştu. Bazı ümit veren beyanlar ve gelişmeler oldu. Sonra mesele adeta kapandı. Buna göre: Yurtdışında bulunan 2,5 milyon seçmene, konsolosluklarda oy kullanma imkânı sağlanacaktı... Özellikle, gurbetçi seçmenlerin yüzde 60′ının yaşadığı Almanya’nın, Ankara’dan gelen bu yöndeki talebe olumlu cevap vermesi beklendi. Devlet Bakanı Faruk Çelik, yaptığı açıklamada, bu konuda umutlu olduğunu; Alman Federal İçişleri Bakanlığı’na taleplerini ilettiklerini ve cevap beklediklerini; Türk konsoloslukları ve elçiliklerde güvenlik endişesinin olmadığını ve buralarda rahatlıkla oy kullanabileceğini; Almanya’dan beklenen cevabın gelmesi durumunda Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) hemen harekete geçireceklerini söyledi. Ayrıca Başbakan’ın 28 Şubat’ta Almanya’ya yapacağı ziyarette de konuyu Başbakan Merkel’le görüşeceği bildirildi. Hatırlanacağı üzere: 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde 2,5 - 3 milyon dolayındaki gurbetçi seçmenden sadece 110 bini, tercihini sandığa yansıtabildi. (YSK kayıtlarına göre 2010 Seçmen sayısı: Yurtiçinde 49 milyon 446 bin 269; Yurtdışında 2 milyon 556 bin 335) 2.5 milyona yakın gurbetçi vatandaş, en demokratik hakkını kullanmaktan mahrum, mağdur ve yoksun bırakıldı. Bu durumun giderilmesi için gurbetçi seçmene mektupla (!) oy kullanma yolunu açan düzenleme, CHP’nin başvurusu sonucu Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Sonuçta: 12 Eylül’deki tarihi referandumda oy kullanabilen gurbetçi sayısı 196 binde kaldı. Görünürde AKP, 1965 yılından beri sürüncemede olan oy konusunu bir neticeye bağlamak için temaslarını sıklaştırdı. Almanya’daki Türk gazeteciler için geçtiğimiz günlerde rezidansında bir yemek veren Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, gurbetçilerin oy kullanımı konusunda önümüzdeki haftalarda sürpriz gelişmelerin olacağını söyledi. Bazı diplomatik kaynaklar, Alman İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ile görüşen Devlet Bakanı Çelik’in oy kullanma konusunda kararlı bir şekilde Türkiye’ye döndüğünü ifade ettiler. Bu durumda Türk seçmenler, Almanya’da 13 konsolosluk ve büyükelçilikte oy kullanabilecekler” (*)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da YSK ile birlikte, gurbetçi seçmenlerin oy kullanabilmesinin yollarını aradıklarını söylüyorlar. Hattâ Arınç’ın “Belki elektronik posta (e-mail) yoluyla oy kullanmak mümkün olur. Asıl soru, bunun bu seçimlere kadar yetişip yetişmeyeceği.” şeklinde bir beyanı da mevcut.

Gerçekte ben 1973’den beri bu “insani, medeni, hukuki ve ahlâki hak’ın” peşindeyim.

O yıllarda Almanya da ki Türk Cemiyeti Başkanı Hüsamettin İrken ile müştereken çok yoğun bir mesai verdik. Başta Dr. Faruk Sükan olmak üzere pek çok Milletvekili; Yurtdışında çalışan işçilerimiz ile mukim vatandaşlarımızın bulundukları ülkede; Türk Büyükelçilikleri ve Konsolosluklarında oy kullanmaları ve aday olarak seçimlere katılabilmeleri” hakkında vaki faaliyetlerimizi samimi şekilde destekliyorlardı. Fakat olmadı. 1973’den bu güne sürüp gelen yüzlerce dilekçe, duyuru, kampanya, “ilgili-yetkili ve sorumlu” mercilere sunulan dosyalara rağmen sonuç alınamadı!.. Kuzey Irak, Kerkük, Filistin, Suriye, Yunanistan ve Bulgaristan dâhil onlarca devletin yıllardır uyguladığı sistem, maalesef ülkemizde bir türlü gerçekleşmedi.

Dile kolay 38 yıllık mücadele… Nihayet kadim dostum Remzi Uysal’ın soruna ilişkin talebini; 23 Şubat 2011 tarih ve 3433 sayı ile YSK’na verdim. Temennim hükümetin, Türk vatandaşlarının yaşadığı tüm taraf devletlerde değil de; Özellikle Almanya bazında yürüttüğü çalışma “inşâllah” sonuç verir. 12 Haziran 2011 seçimlerinde, Hukuku düvel (evrensel hukuk) gereği Elçilik ve Konsoloslukların “taraf ülke” hükümranlığında “Türk Toprağı” olduğu idrak edilerek “teşmil” kararı alınır!.. Yahut tıpkı diğer devletlerin yaptığı gibi, “bilgilendirilerek” dünyanın bütün ülkelerindeki vatandaşlarımız bu “insani-hukuki ve medeni” hak’a; En zor ve pahalı, istismar ve suiistimale açık “gümrük kapısı” tuzaklarından kurtarılarak kavuşturulur.

(*) Gazeteler, 07 Şubat 201

BİLGİ NOT [Şubat-2011] “MİSYON TACİRİ, MUKALLİT SİMSARLAR

Tarihi/kadim Demokrat Parti mukallitleri, özde değil sözde demokratlar, menfaatperest misyon tacirleri ve ‘demokrat’ kisveli, sahteci, organize suç örgütleri!” yakında, MNS

(**) Bu talep, 23 Şubat 2011 tarih ve 3433 numara ile 4982 Sayılı “Bilgi Edinme Hakkı Kanunu” gereği YSK Başkanlığı’na iletilmiş ve 11 Haziran 2011 seçimlerinde uygulanacak yöntem ile “sorun’un çözümü hakkında” ne düşünüldüğüne dair bilgi istenilmiştir.

***///***



SİLKEN LETTER CONSPİRACY



Yalçın KOÇAK (*)





İpek Mektup Komplosu…..



Tarihe bu isimle geçen ve ancak ele geçen bazı ipek mendillerin sararmasından sebep 30 yıl sonra aydınlatılabilen haberleşme modeli.



İpek mendillere görünmez mürekkeple yazılan kripto’lar.



Hindistan’dan, Cebelitarık’a, Pamir Yaylası Taklamakan Çöllerinden Arap Yarımadasına, Balkandan, Kafkaslara oralarda yaşayan halklara Hürriyet, İstiklal ve Bağımsızlık kutsallarını belletmişler. Bu değerler için dövüşmeyi, vatanı savunmayı öğretmişler, hem dövüşmüş hem teknik geliştirmişler. Kim bu adamlar. Bir tanesini çok iyi tanıyorsunuz. Daha önce o bölgede görev yaptığı için yöreyi tanıyan, bölge ileri gelenleriyle yakın dostlukları olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk.



O günkü kimliği ile Halıcı ve bir avuç abide adam, cengâver, fedai ruhlu kahramanlar.



Yıl 1911, yer Mısır üzerinden Libya, Görev İtalyanların karaya çıkışını az bir kuvvetle engellemek, yerli halkı işgale karşı teşkilâtlamak. Unuttuğumuz ya da unutturulmak istenen bir sözü vardı.(BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR.)



Yıl 2011 Teşkilatı Mahsusa’nın Yiğitlerini, Alemdarlarını anlayalım da öyle analım.



Balkan Harbinin çıkması, Edirne’nin işgali üzerine arkalarında dostluklar ve gözü yaşlılar bırakarak Balkan Cephesine geçer fedailer.



Yüz yıl önce ipek mendillere yazılan kriptolar, bu gün Cezayir, Tunus, Libya, Mısır, Irak, İran, Afganistan ve Arap yarımadasında ve de Azerbaycan’da Hürriyet ve İstiklal mücadelesi veren gençliğin belleğinde çözülüyor.



1911 kıyametinde onlar ekti. Fikir ektiler, Hürriyet Fidesi diktiler. Biçmeye toplamaya vadeleri yoktu. Ev yanıyordu, haneye koştular. Durmadılar gene savaştılar.



Balkan’da Batı Trakya Türk Cumhuriyetini, Kafkas’ta Cenubi Garbi Kars Cumhuriyetini ve de Ankara’da yaşadığımız Türkiye Cumhuriyetini kurdular. Onlar ki, tayın’a tirit, aç mideye yumruk basanlardandı. Binekleri yoktu, pusatları, silahları, top, tüfekleri yoktu?. Mangal gibi yürekleri vardı… Sayıları da azdı…



350 milyon, “nüfuzu olmayan” nüfus.



Ekmek tüketen kemiyet, kubur dolduran keyfiyet...



Ne diyor sosyoloji. Özgür Birey, Örgütlü Toplum, Demokrat Devlet!...



Özgürlüğün adını meydanlara verdik, Hürriyet için abideler diktik. Taşları sopaları bağladık, itleri saldık...



Yüzyıl evvelinin “İpek Mendil Kriptoları”, şimdi fiber optik devrim olarak tarihi gayesine ulaşıyor.



Eskilerin tabiri ile 50 devletin temelinde harcımız, toprağında kanımız var. Onlar yüz yıl evvel yalnızca ahlâki bir vazife uğruna oralardaydılar.



Bizlere burada bir vatan bırakabilmek için çalıştılar, yoklukla didindiler, öğrettiler, ektiler, dövüştüler



Hem de yedi düvel’le…



İpek Mendile not düşüp, dünyadan göçtüler. Muazzez Ruhları Şad Olsun…



İşte boşa gitmeyen emek, yüzyıl sonraki gerçek.



Onları tartan terazide acaba daramız kaç basacak.



İşte Libya, İşte gizlenen o ay yıldızlı bayrak.



Hilal coğrafyasında, Hilal asrı diyorduk.



Galiba başladı. Başlayacak…



***



(*) Yalçın KOÇAK 18. dönem Sakarya Milletvekili, 7. dönem DP Genel Başkanı.



Halaskârgazi Cad. No: 34, Harbiye İş Merkezi Kat: 8, 34367, Harbiye - İstanbul / TÜRKİYE,



Tel : (212) 624 36 36 Faks: (212) 624 36 36 GSM ::: 0532.7059797



WEB: http://www.yalcinkocak.com e.MAİL: info@balkanuniversity.eu,



yalcinkocak2010@gmail.com, yalcin@yalcinkocak.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 43
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 993
Toplam Tekil 4074269
IP 18.118.140.108






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu