İsa Kayacan’ın Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi çok doğaldır ve bu O’nun hakkıdır - Prof. Dr. Yekta Güngör ÖZDEN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İsa Kayacan’ın Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi çok doğaldır ve bu O’nun hakkıdır - Prof. Dr. Yekta Güngör ÖZDEN
Tarih: 18.02.2011 > Kaç kez okundu? 2822

Paylaş


Bireyler arasındaki ilişkiler çoğunlukla görevseldir. Aile bağlarıyla başlayıp akrabalık, komşuluk ve dostluğa uzanan sıcaklık öğrencilik, askerlik ve yolculukla ayrı ama yaşam boyu süren boyutlar kazanır. Arkadaşlıkla gündeme gelen içtenlikli yaklaşımlar genelde “dostluk” olarak nitelendirilir. Ailedeki en yakınlardan bile önde gelen bir özgün birlikteliği anlatan dostluk kolay kazanılmaz. Kimi nedenlerle kolay yitirilse de gerçek bir insanlık ilişkisini özetler. Son yıllarda toplumsal bozukluklarla sarsılan ilişkiler içinde dostluklar da payını almaktadır. Özellikle ekonomik sorunların neden olduğu durumlar kimi ayrılıkları, karşıtlıkları, uzaklıkları kaçınılmaz kılmakta, çok az da olsa umulmadık tutum ve davranışlar, kişisel çarpıklıklar ilişkileri etkilemektedir. Değerini bildiğimizi savunmakta güçlük çektiğimiz olgulardan biri de dostluktur. Sık sık yinelediğim “Ne altın gemi, ne gümüş gemi, dost gemisi” sözü yüreğimizi sıcak tutan, sağlığımızı güçlendiren bir güvenceyi çağrıştırır. Güvenilecek kimselerin giderek azaldığı bir ortamda dostluğun, dostların değeri daha iyi anlaşılmaktadır.

Sayın İsa Kayacan, yazın-yayın yaşamımızda belirgin bir yeri olan dostlardandır. Hemen hemen ülkemizin her yerindeki gazetelerde yazıları yayımlanmakta toplumsal oluşumları duyarlılıkla izlemekte, araştırmaları, derlemeleri ile devingenliğini olumsuz koşullarda bile sürdürmektedir. Güler yüzü, saygılı davranışları, ilişkilerde beğeni toplayan ciddî, güvenilir ve anlayışlı tutumuyla aranılan bir dost olduğunu kanıtlamaktadır. Gazeteci, yazar, kültür adamı olarak yapıtlarıyla sürdürdüğü katkı önemli bir toplumsal kazanımdır.

Kendisini yıllardır tanıyorum. Alçakgönüllü, hoşgörülü bir yazın insanı olarak çabalarıyla kendini sevdirmiştir. Herkese koşmakta, elinden gelen desteği esirgememekte, basın- yayın alanında ürünleriyle örnek olmaktadır. Benim çok önem verip yurttaşlık niteliği yönünden üzerinde durduğum Atatürk sevgi ve saygısı konusunda gerçekçi, içtenlikli özeni ve bağlılığı, yakınlığımın başlıca nedeni sayılabilir. Kimi çirkinliklerin, dönekliklerin, sapkınlık ve düşmanlıkların insanlık dışı biçimde sergilendiği günümüzde, Atatürk’te odaklaşan yurtseverliği kişilik ve nitelik ölçütü sayıyorum. Sayın Kayacan’ı bu yanıyla da güçlü buluyorum.

Kişiler için yazmak sanıldığı kadar kolay değildir. Ne yazılsa eksik kalan, unutulanlar vardır, ne yazılsa duygusallığa bağlanabilir. Yansız değerlendirmeyi benimseyen az olur. Benim Kayacan hakkındaki bu anlatımım, yetişecek gençler için gözetilecek özelliklerdir. Amacımız yarınların bugünlerden daha iyi olmasına çalışmaktır. En zorunlu ve gerçek öğe de kişilerdir. Gençlere yol göstermek, ışık tutmak, örnek olmak kendisiyle barışık olmak, mutlu olmaktır. Sayın Kayacan’a yaşam boyu esenlik diliyorum.

Türkiye’de İsa Kayacan gibi üretken bir yazar yoktur. O, her gün yazıları aracılığıyla sevenleriyle buluşmakta, hasret gidermektedir.

İsa Kayacan’ın Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmesi çok doğaldır ve bu O’nun hakkıdır.

Gönderen PROF. DR. İSA KAYACAN zaman: 04:14 0 yorum

www.isakayacan.com, http://isakayacan.blogspot.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 55
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 843
Toplam Tekil 4075625
IP 52.15.63.145






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu