KKTC’de büyükelçi depremi - Yurdagül BEYOĞLU - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









KKTC’de büyükelçi depremi - Yurdagül BEYOĞLU
Tarih: 15.02.2011 > Kaç kez okundu? 3050

Paylaş




Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğinde şok bir görev değişikliğine gidildi. Büyükelçi Kaya Türkmen'in yerine, TC Yardım Heyeti Başkanı Halil İbrahim Akça'nın vekalet edeceği öğrenildi.

5 Nisan 2010 tarihinde KKTC’ye atanan ve geçtiğimiz Ağustos ayında göreve başlayan Kaya Türkmen’in görevden alınmasına gerekçe olarak, "yeniden yapılandırmanın tek elden yürütülmesi" gösterildi.

Türkmen’in görevden alınmasıyla başlayan ani görev değişikliği KKTC’de şok etkisi yarattı.

SENDİKALARDAN TEPKİ

KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, DEV-İŞ, KOOP-SEN, BES, DAÜ-BİR-SEN, TIP-İŞ, DAÜ-SEN ve GÜÇ-SEN, TC Lefkoşa Büyükelçisi Kaya Türkmen’in yerine TC Yardım Heyeti Başkanı Halil İbrahim Akça’nın getirilmesiyle ilgili ortak açıklama yaptı.

Değişikliği eleştiren 10 sendika, yaptıkları yazılı açıklamada, “Kıbrıs’ı stratejik bir ada, üzerinde yaşayan Kıbrıslı Türkleri’de ‘besleme’ olarak gören AKP Hükümeti, düşüncelerinde ve eylemlerinde çirkinleşmeye devam ediyor” iddiasında bulundu. Sendikaların açıklamasında, şu görüşler yer aldı:

“TC Yardım Heyeti Başkanı S. Halil İbrahim Akça’nın TC’de yayınlanan ‘Fortune Dergisi’ne Kıbrıslı Türkler aleyhine verdiği çirkin açıklamalar hafızalarımızda yer etmişken, TC Lefkoşa Büyükelçisi Kaya Türkmen’in görevden alınıp yerine Kıbrıslı Türkler ile ilgili olumsuz duygular besleyen Sn. Halil İbrahim Akça’nın göreve getirilmesi, AKP’nin Kıbrıslı Türkler ile ilgili seviyesiz ve çirkin tavrının daha da netleştiğinin açık bir göstergesidir.

1980’li yıllardan beri Türkiye Cumhuriyeti’nin başına gelen hükümetlerin Kıbrıslı Türkler’in askeri, ekonomik ve siyasi işlerine karışarak kendi kendini yönetmesine ipotek koyan, Kıbrıslı Türkleri üretimden kopararak gelişmesini engelleyen, dayatma neo-liberal sömürü paketleri ile kazanılmış haklarına saldıran, Kıbrıslı Türkleri Avrupa Birliği sürecinde buzdolabında rehin tutan bir zihniyetin ürünü olan AKP Hükümeti, bir yandan Kıbrıslı Türkler için kalbinde beslemiş olduğu nefreti ortaya dökerken, diğer yandan perde gerisinde tuttuğu gerçek valisini ortaya çıkararak, dışişlerinde hiç görev yapmamış tecrübesiz bir memur olan Sn. Halil İbrahim Akça’yı göreve getirerek, Kıbrıslı Türkler’e gözdağı vermeye çalışmıştır.

Daha önceden Sn. Halil İbrahim Akça’nın görevden alınması için AKP Hükümeti’ne yazı yazmış olan Sn. Eroğlu’nun, şimdi gerekeni yapmasını beklemekteyiz.

Bizler, AKP Hükümeti’nin açık restini gördük. Bu reste karşılık onurlu mücadelemize tüm varlığımızla devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz.”







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 23
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 404
Toplam Tekil 4068326
IP 3.146.221.204






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu