İNSAN BEYNİ KAÇ CİGABAYT - Nurullah AYDIN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İNSAN BEYNİ KAÇ CİGABAYT - Nurullah AYDIN
Tarih: 15.02.2011 > Kaç kez okundu? 2973

Paylaş










İnsan beyni kaç cigabayttır? sorusunu Londra College Üniversitesi Nöroloji Birimi cevapladı. İngiliz bilim dergisi New Scientist, 114 soru ve cevapla yayınladı.







Eğer her bir nöronun 1 baytlık veri taşıdığını varsayarsak, beyin 4 terebayt kapasitesinde olabilir. Bu da 4 bin cigabayttır. Fakat beyinde her bir nöron için 50 bin sinapsis (bağlantı noktası) bulunduğunu düşünürsek, beynin kapasitesinin 500 terabayttan daha fazla olabileceğini görürüz. Bu da ortalama olarak 1000’in üzerinde bilgisayara tekabül eder.







Ancak bilgisayarların aksine beynin belleği dolmaz, öğrendikçe genişler.







Demek ki bilgisayarların çöp kutusu gibi beynin de çöp kutusu var. Yeni veriler elde ettikçe eski bilgilerin çoğu çöpe gidiyor. Beyindeki verileri yenilemezseniz, herkesin çöpe gönderdiği bilgilerle yaşar, hiçbir ilerleme kaydedemezsiniz.







Yine bilgisayarlara virüslerin musallat olması gibi insan beynine de Truva atları girebiliyor. Bu sebeple, beyninizde Çanakkale savunması gibi bir direniş yeteneği yoksa, anne babadan veya toplumsal kültürden böyle bir özellik edinmemişseniz işiniz zordur.







Türkiye, cephe gerisini, yani halkın psikolojik ve sosyal durumunu sağlam tutabilmiş, milli birliğini her vasıtayı kullanarak pekiştirebilmiş olsaydı, Milletin enerji direniş seviyesi, bu belanın hakkından gelir derdim. Milletin çoğu, başına ne geleceğini henüz algılamış değildir. Ülkenin kültür politikası, eski Yunan kültürü eksenine oturtulduğu için enerji direniş seviyesi bir hayli yıpranmıştır.







Sinema, müzik ve medyanın, Türk kültürüyle birlikte, milletin enerji direniş seviyesini yok etmek için sinsi sinsi kullanılması sonucunda, halkın karakteri de değiştirilmiştir. Son 10 yılda, kaleler birer birer düştükçe, her alandaki düşman saldırısı, pervasızlaşmıştır.







Yasaları artık ABD, Avrupa Birliği, IMF ve Dünya Bankası hazırlıyor veya dayatıyor, her gün ama her gün Türk egemenliği yara alıyor, bunları anlattığınızda karşınızda büyük bir koro, bunların komplo teorisi olduğunu söylüyor ve toplumsal bir tepki oluşsa bile bu tepki gereği gibi ortaya konulamıyor!







Hiçbir fiziki savaş, milletin beynine yönelik savaş kadar tahribat yapamaz. Milletin kimliğini, benliğini ortadan kaldırırsanız, bireyler, vatanını kiralık arazi gibi görmeye başlar; şerefsizleşir...







Sadece siyasi partilere ve medyaya değil, Türkçe’ye de Truva atları yerleştirdiler ki, çok kimse olan bitenleri anlamak istemiyor! Egemenliğin devredilmesini öngören programa Ulusal program adı verilmesi, bir kelime oyunuyla doğrudan beyinlere girmiş bir Truva atı değil miydi?







Çözüm, önce beynimizden, sonra derneğimizden, partimizden, medyamızdan, iş dünyamızdan, devletimizden Truva atlarını söküp atmak ve kendi programımızı uygulamaktır...







Mevcut beyinlerde Truva atlarının oluşturduğu inşaatı yıkmak gerekiyor. Bunun için de medyayı kullanıyorlar.







Bugün, dünya üzerinde hüküm süren ve Türkiye’yi de etkileyen gerginlikleri kavramak için bütün bilgilerimizi geçici olarak beynimizden çıkarmamız gerekiyor!







Yoksa bugüne kadar hafızamıza yerleşen bilgilerle, dünyada ve Türkiye’de olup bitenleri anlayabilmemiz mümkün değil. Tabii, bu tabloları görüp umutsuzluğa kapılmamak gerekir. Çok iyi biliyorum ki, her insanın varoluş ve yaradılışı yine aynıdır...







Nereden mi biliyorum?



Önce kendimden biliyorum.







Namık Kemal gibi söylemek gerekirse, Fıtrat değişir sanma / Bu kan, yine o kandır...







O nedenle; Türkiye’de yetkisiz sorumluların, yetkili sorumsuzların ve yine hem yetkisiz hem sorumsuz kişilerin anlamadığı ya da anlamak istemek istemediği gerçek bu!







Günün Sözü: İnsanın ne konuştuğuna dikkat dersen beynin içini de anlarsın.









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 65
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 636
Toplam Tekil 4073913
IP 52.14.126.74






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu