‘‘KÜRESEL KRİZ VE DEĞİŞEN GÜÇ DENGELERİ’’ - Prof. Dr. Yasin AKTAY - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









‘‘KÜRESEL KRİZ VE DEĞİŞEN GÜÇ DENGELERİ’’ - Prof. Dr. Yasin AKTAY
Tarih: 05.02.2011 > Kaç kez okundu? 3383

Paylaş








Konulu çalıştay gerçekleştirilecektir. Katılımlarınızı bekliyoruz.





Saygılarımızla,

Prof. Dr. Yasin AKTAY

SDE Başkanı









MODERATÖR: Doç. Dr. Muhsin KAR – SDE Ekonomi Programı Koordinatörü





KATILIMCILAR (Alfabetik Soyisim Sırasına Göre):



Prof. Dr. Mustafa ACAR – Kırıkkale Üniversitesi, İktisat Bölümü



Prof. Dr. Birol AKGÜN – SDE Uluslararası İlişkiler Programı Koordinatörü



Yrd. Doç. Dr. Shatlky AMANOV – Melikşah Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü



Prof. Dr. Yusuf BAYRAKTUTAN – Kocaeli Üniversitesi, İktisat Bölümü



Doç. Dr. Abdülkadir BULUŞ – Selçuk Üniversitesi, İktisat Bölümü



Doç. Dr. Hakkı BÜYÜKBAŞ – Erciyes Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü



Doç. Dr. Murat ÇEMREK – SDE Uluslararası İlişkiler Programı Koordinatör Yrd.



Yrd. Doç. Dr. Gökhan ÖZKAN – Yalova Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü



Doç. Dr. Mehmet ŞİŞMAN – Marmara Üniversitesi, İktisat Bölümü



Doç. Dr. Şevket TÜYLÜOĞLU – Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, İktisat Bölümü



Yrd. Doç. Dr. Sadık ÜNAY – Balıkesir Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü ve TİKA



Doç. Dr. Rasim YILMAZ – Namık Kemal Üniversitesi, İktisat Bölümü







KONU:



Küreselleşme sürecinin hızlanması, ülkelerarası ekonomik ve siyasal ilişkilerin tarihte hiç olmadığı kadar birbirlerine bağımlı hale gelmesine de neden olmuştur. Üretimin, ticaretin, sermayenin ve bilginin mekânsal dağılımını da etkileyen bu süreçte, Çin ve Hindistan gibi bazı gelişmekte olan ülkelerin ekonomik büyümelerindeki yükseklik ve süreklilik dikkatlerin bu ülkelere doğru yönelmesine neden olmuştur Amerika konut piyasalarında. 2008 yılında ortaya çıkan finansal kriz, gelişmiş ve gelişmekte olan ya da azgelişmiş ayrımı yapmadan bütün ülkeleri derinden etkilemiştir. Krizin hangi aşamasında olunduğuna ilişkin tartışmalar sürerken, gelinen noktaya kadar gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin ekonomik performanslarında önemli farklılıklar söz konusudur. Gelişmiş ülkelerde kriz sonrası büyümedeki toparlanma çok zayıf kalırken, yükselen ekonomileri çok yüksek büyüme performansları yakalamış bulunmaktadır. Karşılıklı bağımlılığın arttığı bir aşamada, ortaya çıkan küresel finansal kriz ile birlikte korumacılık tartışmaları da gündeme gelmiş bulunmaktadır. Ayrıca küresel krize karşı alınan ilk önlemlerin yetersizliği, cephenin genişletilmesi gereğini ortaya çıkarmış, ancak koordineli bir davranışla krizden çıkışın mümkün olacağı anlaşılmış ve dolayısıyla G-20 toplantıları önem kazanmaya başlamıştır. Ayrıca Goldman Sachs ve HSBC gibi finansal kuruluşların önümüzdeki dönemlere ilişkin yaptıkları analizlerde farklı ülkelere ilişkin iyimser projeksiyonlar çizmektedirler. Ekonomik ve siyasal gelişmeler, yeni bir dünya ekonomik ve politik düzeninin kurulmasının/oluşturulmasının arifesinde olduğumuz yönünde gibidir.



Bu çalıştayda, ekonomik ve siyasal güç dengelerinin küresel finansal krizden nasıl etkilendiği tartışılacaktır. Küresel finansal krizin mevcut güç dengelerini değiştirip değiştirmediği, değiştirme potansiyelinin olup olmadığı ve olası bir yeniden yapılanmanın nasıl olacağı ve Türkiye’nin konumunun ne olabileceği sorularına cevap aranacaktır.





DOÇ. DR. MUHSİN KAR



Muhsin KAR, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bö­lümü (1992) mezunudur. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi adına YÖK bursuyla İngiltere’de Leicester Üniversitesi’nde İktisadi Kalkınma alanında Yük­sek Lisans (1995) ve Loughborough Üniversitesi’nde İktisat alanında dalında Doktorasını (2000) tamamladı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi iktisat bölümünde Yardımcı Doçent (2000-2005), Doçent (2005-2009) olarak akademik ve idari görevlerde bulundu. Halen Çukurova Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat Bölümünde görev yapmaktadır.









TOPLANTI PROGRAMI:



Tarih : 03 Şubat 2011, Perşembe

Saat : 14.00

Yer : SDE Konferans Salonu

LCV : Bircan KOLCU 0 312 473 80 44/45



www.sde.org.tr





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 43
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1481
Toplam Tekil 4067616
IP 18.118.0.240






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.883 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu