Ülkü Ocakları Adana İl Temsilcisi Serhat Kanat, Adanalıların kurtuluş bayramını kutladı… - Serhat KANAT - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Ülkü Ocakları Adana İl Temsilcisi Serhat Kanat, Adanalıların kurtuluş bayramını kutladı… - Serhat KANAT
Tarih: 07.01.2011 > Kaç kez okundu? 3385

Paylaş


ADANA – Ülkü Ocakları Adana İl Temsilcisi Serhat Kanat, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. Yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda; “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Adana’da başlatılan kurtuluş savaşı ve verilen mücadele bugün dahi her bakımdan ibretlik dersler alınacak bir muhtevaya sahiptir” dedi.



DERS ALINMALI



Kanat “Fransız işgal kuvvetlerinin bundan 93 yıl önce kente nasıl girdiği, işgalcilere kimlerin neden ve nasıl yardım ettiği, Adanalı vatandaşların hangi zorlukları neden ve nasıl yaşadığı, kurtuluş mücadelesinin hangi şartlarda nasıl verildiği, neticede zaferin nasıl kazanıldığı gibi soruların ve bunlara verilecek cevapların güncel bakış açısıyla özellikle yarınımızın güvencesi çocuklarımıza iyi anlatılması gerekmektedir” diye konuştu.



YÖNTEM DEĞİŞTİ



Serhat Kanat şöyle devam etti:



“Dün Adana’da ve bütün Anadolu’da var olan şartların bugün de değişik şekillerde tezahür ettiği bilinmektedir. İşgal sadece topla, tüfekle olmamaktadır. Bugün sermaye gücüyle, basın-yayın yoluyla, etnik kimlik üreterek, kültürel yozlaşmayı teşvik ederek, bizi biz yapan değerlerden koparmak, kendi kimliğimize yabancılaştırmak gibi pek çok değişik yöntemler, emperyalizmin yeni silahı haline gelmiştir.”



DAHA DA VAHİMİ…



Kanat “Elbette daha vahim olanı ise, gaflet, dalâlet ve hattâ hıyanet içinde olup, şahsi menfaatlerini ülke menfaatlerinden üstün tutan ve önemli mevkilere getirilmiş çevrelerin yetiştirilmiş olmasıdır ki, asıl bunlara çok dikkat edilmesi, onların çok iyi tanınması gerekmektedir. Dolayısıyla dünden ders çıkarmadan, günümüzün yeni şartları nazarıdikkate alınmadan sağlam bir istikbal mümkün olmayacaktır” ifadesini kullandı.



MİNNET BORCU



Serhat Kanat “Bu duygu ve düşüncelerle başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bereketli topraklarıyla Adana’yı bizlere yeniden armağan eden bütün şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş bütün gazilerimizi ve elbette, bir 5 Ocak günü aramızdan ayrılan Bayrak Şairimiz Arif Nihat Asya’yı rahmet, minnet duyguları ile anıyorum. Ruhları şad olsun! Bütün Adanalı hemşehrilerimizin bayramını kutluyor, mutluluk ve esenlikler temenni ediyorum” dedi.



















--

Serhat KANAT

Adana Ülkü Ocakları Başkanı





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 39
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1350
Toplam Tekil 4074626
IP 3.141.41.187






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu