Bir cesur rektör.. - Dr. Burhan ÖZFATURA - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Bir cesur rektör.. - Dr. Burhan ÖZFATURA
Tarih: 01.01.2011 > Kaç kez okundu? 2811

Paylaş




Bravo, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Mehmet Pakdemirli’ye…



Yıllardır, ilk defa kararlı, cesur, tavizsiz bir davranışa hasret kalmıştık. Öğrenci kisvesi altındaki güruhlara verilen tavizlerden bıkmıştık. Mevcut ortam, pısırık/korkak/tavizkar davranışlar, dekan ve rektörlerin acizliği, bir kesim medyanın ihanete varan destekleri, işlemeyen hukuk düzeni, midemizi bulandırmakta idi.



Bir avuç-öğrencilikle ilgisi olmayan-profesyonel, belirli mihraklardan talimat alan, bölücü, militan, meydanı boş bulmuş at koşturmakta idi. Her türlü saygısızlığı, insanlık dışı davranışı ve hukuksuzluğu, irtikap etmekte idi. Üniversiteleri esir etmişlerdi. Her türlü icraata engel olabiliyorlardı. Ve ne yazık ki, başta CHP ve yandaş medya olmak üzere, destek verenler de oluyordu. Polisin önü kesiliyor, hukuk düzeni işletilmiyordu. Yargı’nın, birkaç haddini bilmez için verdiği ceza istismar ediliyordu.





Helal olsun, Mehmet Pakdemirli’ye. Çiçeği burnunda bir rektör olmasına rağmen, örnek bir davranış sergiledi. (Darısı, diğer yöneticilerin de başına.) Dimdik durdu. Profesyonel, talebelikle ilişkisi kalmamış, sabıkalı takıma gereken dersi verdi. Disiplinden taviz vermedi.



Kendisini, gönülden kutluyorum.(Helal olsun. Babasından da yürekli çıktı.) Her açıdan destekliyorum. Ülkesini seven, özellikle evlatlarının geleceğini düşünen herkesi de, bu rektöre destek vermeye davet ediyorum.



Bu arada; hiç incelemeden, hemen beyanlarda bulunan ve Pakdemirli’yi suçlayan, Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na da üzüntülerimi iletiyorum.



CHP, bu tavırlarla, hukuka saygı duymayanlara verdiği desteklerle, kıyamete kadar, iktidar olamaz; halkla barışamaz.





İlle de, (muhalefet yapacağım diye) anarşi ve teröre destek vermeniz mi gerekmektedir? Sizin, okuyan çocuklarınız yok mudur? Onları hiç düşünmüyor musunuz?



Bu serseriliklerin, demokrasi ile, fikir hürriyeti ile ilgisi olabilir mi? Başkasının fikirlerine saygı duymayanların, engel olanların talep edecek bir hakları olabilir mi?



Üniversitelerin, bir avuç bölücü/kanun tanımaz/haddini bilmez/saygısız güruh tarafından işgal edilmesine göz mü yumulacaktır?



1-Sayın rektörler, niçin polise düşmanlık göstermektesiniz? Polis, kampüse girse, ne zararınız olur? Aksine, okumak isteyen çocuklarımız huzura kavuşur.



2-Sayın YÖK Başkanı. Niçin bu konuda polise engel olunmaması adına, genel bir talimat vermiyorsunuz? Huzurun yolunu açmıyorsunuz?



Geçmiş YÖK Başkanlarının çoğunun aksine, olgun ve mantıklı davranışlarınız, bir politik ve ideolojik saplantı mihrakı haline gelmiş makamınıza itibar kazandırmaktadır. Halkın, makamınıza duyduğu nefret ve tiksintiyi azaltmaktadır. Üç-beş karıştırıcıya, saplantılı medya kesimine kulak asmayın. Doğru olanı yapın.

3-Sayın CHP’liler, lütfen aklınızı başınıza toplayın. Anarşi ve terörün destekçisi olmayın. İdeolojik ve politik saplantılardan, çağ dışı davranışlardan kurtulun. Halkın ve haklının yanında yer alın.



4-Sayın Başbakan’ım. Sayın İçişleri Bakanı. Lütfen kanunları işletin. Yapanın, yaptığı yanına kar kalmasın. Eğitim engellenemesin. Kimsenin hürriyeti kısıtlanamasın. Ülke, bir avuç bölücüye, terbiyesize teslim edilmesin.



Bakın, istenince disiplin sağlanabiliyormuş. Sn. Mehmet Pakdemirli, herkese örnek olsun…



www.burhanozfatura.org





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 42
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1687
Toplam Tekil 4076468
IP 3.136.18.48






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.598 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu