BİZ CANİYE CANİ DERİZ - Tuna MAVİKAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BİZ CANİYE CANİ DERİZ - Tuna MAVİKAN
Tarih: 28.12.2010 > Kaç kez okundu? 2979

Paylaş




Mensup olduğun milleti ırk temelli değerlendirerek, kendini en üstün ırk sayarak diğer ırklara ve onların milletlerine hayat hakkı tanımamak ırkçılıktır. Buna en güzel en yakın örneği Nazi Almanyasında görürüz. Hitler’in insan fırınları hala zihinlerdedir. Milletini kültür milletçiliği temellerinde değerlendirmek, mensubu olduğun milleti kendine has güzellikleri sebebiyle, tarihteki konumu sebebiyle sevmek, milletini korumak, insanlığa da bu temelde hizmet etmek ise Milliyetçiliktir. Milliyetçilik, siyasal anlamda yeni gibi algılansa da yukarıda saydığımız çerçeve düşünüldüğünde insanlığın başlangıcından itibaren var olduğu görülmektedir. Peygamber Efendimizin “kişi kavmini sevmekle suçlanamaz” sınırları içinde kalan Milliyetçilik, yaradılışa da uygundur.

Millet olmayan etnik grupların, kendini millet olarak kabul ettirme gayeleri, dil olmayan jargonlarını dil olarak kabul ettirme gayeleri, devamında, olmayan vatanı talep etmek olarak gelecektir. Bu kaçınılmaz bir sondur. Tarih bu ve benzeri ibretlerle doludur.

Bu gerekçesiz ve art niyetli taleplerin kültürel talep olarak lanse edilmesi gaflettir, ihanettir. Bugün kendisini samimi olarak Türk hisseden bir insanın, kendini başka bir etnik kökenden hisseden başka bir vatandaşımızdan fazla, bir tane hakkı dahi yoktur. Hatta kendini azınlık olarak gösterme çabaları içindeki grupların giderek artan şiddet eylemleri, hak boyutunu çoktan aşmıştır.

Bu olayların mesuliyeti sekiz yıldır tek başına olan hükümettedir. Siz, binlerce yıllık Türk tarihinin getirdiği Milliyetçiliğe, Peygamber Efendimizin de Hadisleri olmasına rağmen karşı çıkarsanız; millet olmayanları millet olarak değerlendirirseniz, her ikisini de aynı kefeye koyarsanız bugünkü tablo kaçınılmaz olur.

“Ben Kürt Milliyetçiliğine de Türk Milliyetçiliğine de karşıyım” cümlesinden çıkarılabilecek tek bir kesin doğru yargı vardır: Sayın Başbakanın su götürmez cehaleti ve bilinçsizliği…

Kürt Milleti yoktur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve kendini Kürt hisseden o etnik kimliğe mensup Kürtçe konuşan kardeşlerimiz vardır. Türkiye’de Kürt sorunu değil, Siyasal Kürtçülük, Bölücülük ve PKK sorunu vardır.

Türk Milleti tarihte vardır, bugün vardır ve ilelebet var olacaktır. Milletine ve insanlığa hizmet eden Türk Milliyetçiliği her zaman vardı, ilelebet de var olacaktır.

Elbette Türk Milliyetçiliğine karşı olanlar da her zaman var olacaktır. Yakın dönem siyasi tarihimizde Türk Milliyetçiliğine karşı olanların en önde geleni maalesef İnönü olmuş, Türk Milliyetçililerine etmediği zulüm kalmamıştır. İnönü’nün Sovyet Rusya baskısıyla artırdığı bu tutumun, Tayip Erdoğan’da neden tekrar hayat bulduğunu anlamak mümkün değildir. Erdoğan’ın kimden ve neden kaygılandığı ilerleyen günlerde elbette ortaya çıkacaktır. Ancak bilinmelidir ki binlerce yıldır zerrece zarar görmeyen Türk Milliyetçiliği Başbakan’ın cümleleri ile de elbette etkilenmeyecektir.

Erdoğan’ın kaygıları ne acıdır ki Meclis’e de sıçramıştır. Geçen günlerde Sayın Şandır’ın Meclis kürsüsünde İmralı canisine “Cani” demesine tepkiler yükselmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisinde 30.000’den fazla vatandaşımızın ölümüne sebep olan bir caniye “Cani” denmesine bazı vekiller sinirlenmiştir. Böyle bir komedi tarihte hiçbir ülkenin meclisinde görülmemiştir, görülmeyecektir.

Amiyane tabirle hiç zıplamayın, oturun oturduğunuz yerde. Çünkü “Biz Caniye, CANİ deriz”.

Bu lafın da sonunu elbette getiririz.

Biz kendimizi samimi olarak Türk hissediyoruz. Biz, vatanımızı ve milletimizi bir görüyor, bir düşünüyoruz. Kendimizi, başka etnik ve yöresel kökenden hisseden ve kendine has jargonuyla konuşan kardeşimizden ayrı görmüyoruz. Başbakan’ın gafilliğinin ve cehaletinin yetişemediği bir nokta vardır, o da bizim Milliyetçiliğimizin, o kardeşlerimizi de kapsadığı bilincidir. Allah bu bilinci, başta Erdoğan olmak üzere herkese nasip etsin. Amin.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 16
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 785
Toplam Tekil 4064992
IP 3.146.152.99






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu