Çağdaş Burdur Gazetesi Sahibi Celal Öztaş:Öncelikle; ana dilimizi iyi konuşmalı, iyi yazmalıyız - Prof. Dr. İsa KAYACAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Çağdaş Burdur Gazetesi Sahibi Celal Öztaş:Öncelikle; ana dilimizi iyi konuşmalı, iyi yazmalıyız - Prof. Dr. İsa KAYACAN
Tarih: 23.12.2010 > Kaç kez okundu? 4713

Paylaş




Bazı isim ve imzalar vardır, merak konusudurlar. Onlarla ilgili bilgilerin toparlanması, kamuoyuna yansıtılması doğru olur, yerinde bir değerlendirme olarak kabul edilir:

Celal Öztaş: Burdur’un, Bucak ilçesinin Elsazı köyünde doğdu. Çobanlık yaparak aile, bütçesine katkıda bulunan Celal Öztaş, güvenlik, temizlik, tıbbi sekreterlik, yemek temini, otomasyon alanlarında hizmet verdi. Bu alanlardaki işyerlerinde 1500’e yakın kişiye iş vererek, istihdam yaratmadaki başarılarıyla ekonomimize katkılarda bulundu.

Burdur dışında; Antalya, Afyonkarahisar, Konya, Hatay, Manisa, Isparta, İzmir ve Muğla illerimizde de hizmet veren, Çağdaş Burdur Gazetesinin imtiyaz sahibi ve Öztaşlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan, Öztaşlar Nakliyat, Öztaşlar Güvenlik, CNS Müteahhitlik kuruluşlarıyla dikkat çeken; “Çağdaş Burdur Gazetesiyle sessiz yığınların sesi, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyoruz” diyen Celal Öztaş, Burdurlu’nun Çağdaş Burdur Gazetesine gereken önemi verdiğini, bundan güç olarak, Yusuf Tortop ve Gazete çalışanlarıyla birlikte, gazetenin yayımını sürdürdüklerini ifade ediyor.

Lise Mezunu iken 1975 yılında Tapu Kadastro Eğitimi alarak, sınav sonucu, Şanlıurfa’da Toprak Reformu Müdürlüğünde göreve başlayan, sonra özel sektördeki çalışmalarına dönen, işçilerle bir aile olmayı hedeflediklerini ve uyguladıklarını söyleyen Celal Öztaş; Her yıl bin kişinin üzerinde istihdam sağladıklarını, inşaat malzemelerinin satışı ve inşaat işleriyle de uğraşdıklarını, yıllık ortalama 6 bin ton kömür satışı gerçekleştirdiklerini söylüyor.

Özellikle, çocuk ve gençlere bilgi ve tecrübelerini aktarmaktan mutluluk duyan Celal Öztaş, bu nasihatlerinden bazılarını şöyle sıralıyor: Çalışmak için uygun gün ve saat bekleme / Devamlı ve planlı çalış/ Her şeyden evvel, ana dilini iyi konuşmayı ve iyi yazmayı öğren.

UNUTMA ÇOCUĞUM (Celal Öztaş)



* Çalışmak için uygun gün ve saat bekleme!

* Bir günde yapman lazım gelen, bir işi ertesi güne bırakma!

* Başladığın bir işi, bitirmeden başka bir işe başlama!

* Bir işe başlamadan evvel, o iş üzerinde iyice düşün ve hesap yap!

* Devamlı ve planlı çalış!

* Dinlemek için işini değiştir ve yavaşlat!

* Sakin ve metin ol, acele etme, sindirerek çalış ve öğren!

* Her gün iyi bir eserden yüksek sesle, beş on sahife oku!

* Rastladığın edebi, felsefi bazı güzel parçaları ezberle!

* Sabırlı ve metanetli ol!

* Her şeyden evvel, ana dilini iyi konuşmayı ve iyi yazmayı öğren!

* Bir işe öfkeli ve sinirli iken karar verme!

* Çok konuşma! Yerinde ve özlü konuş!

* Kimsenin yüzüne karşı söylemediğini, arkasından söyleme ve bil ki arkasından konuşmak korkaklığın en köyü şeklidir!

* Kimsenin cahilliğini yüzüne vurma! Bil ki insanları en çok kızdıran ve gücendiren, cahilliklerinin yüzüne vurulmasıdır!

* Yalan söyleme, yalan söyleyen, yakalanma korkusu içinde yaşayan hırsız gibidir!

* Daima olduğun gibi görün, göründüğün gibi ol!

* Gece yatarken ve sabah kalkarken besmelesiz işe başlama, zira besmelenin her şeyin anahtarı olduğunu unutma!

* Bir günü tamamlayıp, ertesi güne başlamadan ne yapacağını kendine sormadan uyuma!

* Celal ÖZTAŞ (Çağdaş Burdur Gazetesi, 16 Aralık 2010) ***



Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu

Türk Halk Kültürüne (2010) Hizmet Ödülleri

Prof. Dr. İSA KAYACAN

1955 yılında kurulan, Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu’nun Genel Başkanlığında faaliyetlerini sürdüren, Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu’nun 2010 yılına ait “Hizmet Ödülleri” 18 Aralık 2010 tarihinde, Ankara’da Türkiye Yazarlar Birliği Konferans Salonunda sahipleriyle buluştu, buluşturuldu.

Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu’nun açılış konuşması ve ödül alan kuruluş ve kişilerin ödül gerekçelerini (özet olarak) açıklamasından sonra ödüllerin dağıtım törenine geçildi.

Bu arada, Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu’nun 55.Kuruluş Yıldönümü nedeniyle hazırlanmış ve basılmış olan, Salih Ünver’in hazırladığı 164 sayfalık kitap da katılımcılara, ödül gerekçeli sayfalarla birlikte dağıtıldı, daha doğrusu koltuklara konularak katılımcılara ulaştırıldı.

Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü alan kuruluş ve kişilerle ilgili olarak hazırlanan ödül gerekçelerinden;

1- Bakanlık son yıllarda, Halk kültürümüz açısından değerli yayınlar da yaptı (Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay için)

2- Halk Musikimiz, TRT’nin geniş ilgisiyle, yozlaşmaktan ve unutulup gitmekten kurtulmuştur (TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin için)

3- Geçen 32 yıllık süreçte Türkiye Yazarlar Birliği çok önemli aşamalar kaydetmiştir (Türkiye Yazarlar Birliği için),

4- Türk Folklor Kurumu, 1971’den günümüze “Folklor Kurumu Dergisi” ismiyle çalışmalarını sürdürmektedir (Folklor Kurumu için),

5- Feymani gibi, ülkemizin yetiştirdiği büyük bir ozanın onere edildiği şölenlerin büyük ilgi gördüğü mahakkaktır (Osmaniye Folklor Araştırma Derneği için),

6- Osmanlı- Türk tarihi ve sanatı ile ilgili birçok makale yazıp, bunları Türkiye ve Mısır’daki bilimsel dergilerde yayımladı (Prof. Dr. Abdullah Atiye Abdülhafız için)

7- Ankara’da “Hüryurt” Gazetesini ve üç dilde yayınlanan “Türkiye’nin Sesi” Dergisini çıkardı. TRT’de programlar yaptı. (Kutlay Doğan için)

8- Türkiye’nin ilk Bebek Müzesini kurmak için Nevşehir’in Ürgüp ilçesi Mustafapaşa’da eski bir konağı satın alarak müze kurma çalışmalarını başladı. 2008 yılında sanatseverlerin hizmetine sundu (Sibel Radiye Gül için),

9- Yaptığı çalışmalardan dolayı, Türkiye ve İran’daki kimi kurum ve kuruluşlardan ödüller aldı. (Prof. Dr. Kadir Golkarıan- Güldiken için),

10- Folklor çalışmalarıyla birlikte edebi çalışmalar da yapmaktadır (Şahver Karasüleymanoğlu için),

11- Ulusal ve Uluslararası hakemli dergilerde İngilizce yayınlanan makaleleriyle dikkat çekmektedir (Nuran Kayabaşı için),

12- Kültür Müdürü olarak görev yaptığı Tekirdağ ve Edirne’de son derece önemli çalışmalar yaptı (Kenan Oflaz için),

13- Önceleri şiirle başlayan edebi çalışmaları, daha sonra halkbilim konularına yöneldi (Ergün Veren için)

14- Keçenin tanınıp sevilmesi ve yaygınlaşması için hazırladığı programlarda gönüllü eğitici olarak görev yaptı. (R.Gülenay Yalçınkaya için)

***





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 52
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1493
Toplam Tekil 4076274
IP 3.14.246.254






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu