Türkmen Milli Bayrağımıza Sahip Çıkalım - Şemsettin Kuzeci - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Türkmen Milli Bayrağımıza Sahip Çıkalım - Şemsettin Kuzeci
Tarih: 05.01.2009 > Kaç kez okundu? 7297

Paylaş


Bayrak her insan için önemli ve çok değeri olan mukaddes bir varlıktır. Nice şehitler bayrak uğruna kanlarını feda etmişlerdir. Dünya olimpiyatların’da sporcuların yürüyüş ve aldıkları madalya törenlerinde ülke Bayraklarının yükseldiği duygu hiçbir nesneyle ölçülemez.

"Türk Bayrağının rengini şehitlerin kanından ilhamını da kan gölüne yansıyan ay ve yıldızdan aldığını biliyoruz. Fakat bayrak hakkındaki bu bilgi bayrağın taşıdığı kutsal anlamı o anlamdaki sembolizmi ondaki derinliği ve yüceliği anlatmaya yetmez. Bilindiği gibi genellikle Hristiyan milletler bayraklarında Haç şeklinde semboller yer almaktadır. Müslüman milletlerde ise Hilal görünmektedir. Haç’ın anlamı; Hazreti İsa’nın çarmıha gerilerek haç şeklinde şehit edildiğine inandıkları için onu sembol olarak alırlar. Peki ya Hilal? Müslümanlarca sembol olarak kabul edildiğini biliyoruz." O nu da bilmekte yarar vardır..

Şimdi burada Türkmen Bayrağının gök rengi ve ayyıldızı ile çift çizgilerinin nereden geldiğini acaba biliyor muyuz?...

…Türkmen Bayrağı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk kendi elleriyle çizdiğini Türk dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Turhan Yazgan hocamız Kasım 2005’te Türk dünyası Gençlik Günleri ve Kurultayında kendisiyle yapmış olduğum bir TV programda anlatmıştır. Turhan hoca diyor ki “Atatürk: Misak-i Milli sınırlarında kalan Kıbrıs ve Kerkük-Musul’u mutlaka geri alacağız. Dolayısıyla İki bayrak aynı çizgi aynı anlam taşıyarak birine beyaz diğerine de gök mavisi rengini verdi.”

Değerli okurlarım;

Bu makaledeki fotoğrafa iyi bakınız, çok değerli kan kardeşim, dava arkadaşım Abbas Kasap, ailesiyle birlikte hac vazifesini yaparak kendi ırkını, dilini ve varlığını temsil eden Türkmen Milli Bayrağını Allah’ın huzurunda bile taşımayı önemsemiştir. Umarım bu Milli Türkmen Bayrağımız her Türkmen’in evinde ve işyerinde bulur. Bulundurulması da hepimizin milli görevdir. En azından kendi topraklarımıza ve varlığımıza saygı sembolüdür.

Elbette bir gün bayrağımızı ebedi olarak Kerkük, Erbil, Telafer Kalesinde, Türkmen Okullarımızda ve diğer Türkmen bölgelerinde yükselteceğiz… Ama önce bu Bayrağın yüreklerimizdeki değerini ve anlamını bilmeliyiz ki, bu Bayrak uğrunda nice şehitler vermişizdir…

Türkmeneli bölgesindeki kuruluşlarımızın üzerinde dalgalanan Milli Bayraklarımıza bir göz atalım. Kış- yaz, soğuk-sıcak demeden dalgalanmasını canlı tutalım. Şehitlerimizin kanları yerde kalmasın, yâd eller, topraklarımızın üzerinde barınmasın... Allah ziyaretinizi kabul etsin sevgili dostum Abbas Kasap..





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 40
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1442
Toplam Tekil 4067576
IP 18.119.107.161






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu