WIKILEAKS, MALUMUN İLANI, PSKOLOJİK HARP - Prof. Dr. Nurullah AYDIN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









WIKILEAKS, MALUMUN İLANI, PSKOLOJİK HARP - Prof. Dr. Nurullah AYDIN
Tarih: 02.12.2010 > Kaç kez okundu? 2766

Paylaş


Wikileaks aracılığıyla Amerikalı diplomatların pek çok ülkenin yanı sıra Türkiye’yle ilgili görüşlerinin ortaya saçılması bir enformasyon kargaşası çıkarmıştır.



251 bin 287 belge ve açıklanan 294 diplomatik belge. Dünya’da kaosa yelken açmıştır.



Wikileaks belgeleri; ABD, İngiltere ve İsrail’in bulaştığı bir ‘komplo mu, yoksa ABD’nın kendisi için de utanç kaynağı olan mani olamadığı bir şey mi?



Wikileaks skandalı ABD-İsrail ve İngiltere şer üçlüsünün psikolojik harp projesidir.



Wikileaks ABD'nin menfaatlerine olumsuz bir etkisinin olmadığı, hatta Ortadoğu coğrafyasında İran'a karşı oluşturulacak cephenin daha da güçlendirildiği ortaya çıkıyor.



Belgeler, Beyaz Saray tarafından bilinçli şekilde kamuoyuna sızdırılmıştır. ABD derin yapılanması, küresel ekonomik krizin etkilerinden kurtulamayan ve Ortadoğu’daki ülkeleri yeniden tanzim etme amacını güden Büyük Ortadoğu Projesi ile de başarısız olan ABD için dünya kamuoyuna bir gösteri sergiledi. Bunun adı küresel güç gösterisidir.



Tüm dünya ülkelerini ve Türkiye’yi ilgilendiren 251 bin adet belgenin birileri tarafından ele geçirilerek yayınlandığı iddiası, mantık dışı ve saçmadır. ABD Dışişleri Bakanı Clinton’ın ve Beyaz Saray’ın üzüntülerini açıklayarak, sözde özür dilemesi timsah gözyaşlarıdır.



ABD, küresel egemenliğine karşı olan tüm ülkelere Dünyadaki bütün elektronik ağ bendedir. İstihbarat kulağım her yeri kontrol etmektedir mesajını vermiştir.



ABD, kaostan yeni düzene stratejisini uygulamaktadır. ABD’nin yeni dünya düzeni projesinin gerçekleşebilmesi için komşu ülkelerin birbirlerine güvensizliğini artırmak, birleşmelerini önlemek, çatışma yaratmak, ülke içinde de liderler hakkında kuşku meydana getirmek gerekmekteydi. Liderler için yapılan tanımlamaların temelinde de bu proje var.



Belgelerde Türkiye’deki iktidar yetkililerinin durumu tanımlanıyor, gerek Türkiye’de, gerekse İslam dünyasındaki yeri sorgulatılıyor.



Belgeler; ABD’nin Türk siyasi yaşamına yaklaşımını gösteriyor.



Wikileaks skandalı neticesinde, küresel ekonomik krizin ABD’de ve dünyada meydana getirdiği olumsuzluklarla ilgili gündem bir anda değiştirilmiştir.



Belgelerin yayınlandığı andan itibaren, Doların piyasalardaki düşüşü önlenmiştir. Nükleer kalkan projesinin Ortadoğu’da meydana getirdiği sarsıntı, bir anda gündem dışına itilmiştir. Özellikle ülkelerin dayanışmasının önüne geçilmiş, husumet sağlanmıştır.



Belgelerin kamuoyuna farklı yollarla sunulması, dünyaya yansıtılan asimetrik psikolojik savaş ürünüdür. Dezenformasyon faaliyetidir. Türkiye ve Ortadoğu coğrafyasında, algılamaların ters yüz edilme projesidir. Kafa karıştırma, güvensizlik aşılama ve ABD’ye karşı çıkma olgusunu, temelinden sarsma girişimidir. ABD benzer bir olayı 1929 ekonomik krizinden sonra da gerçekleştirmiştir. Tarih tekerrür ediyor.



Dünya ekonomik krizi sonrası, İkinci dünya savaşını ortamını sağlayan ABD, İngiltere, İsrail üçlüsü, Birleşmiş Milletler, IMF, Dünya Bankası, ILO, Dünya Ticaret Örgütü gibi kuruluşları hayata geçirerek küresel yönetimi eline geçirmiş, doları dünya para birimi yapmıştır.



Değişen konjonktürde, şimdiki girişim ABD’nin sarsılan kapitalizmi yerine yeni dünya düzeni oluşturma projesinin önemli bir ayağıdır.



Belge kaosu ortamında ABD; karşılıksız piyasaya sürdüğü 600 milyar dolar dan sonra önümüzdeki günlerde 400 milyar dolar daha sürecek. Yani 1 trilyon dolar. Dünya bu gibi olaylarla meşgul edilirken küresel sömürü mekanizması yeni bir boyut kazanıyor.



WikiLeaks unutturulmaya ve de etkisizleştirilmeye çalışılacak



Belgeleri önemsiz diye nitelendirenler veya magazin konusuna dönüştürmeye çalışanlar olsa bile, belgelerde yer alan tespitler nihayet dünyanın süper gücünün çok iyi yetişmiş diplomatlarınca yazılan raporlardır.



Dedikodu, yalan, gerçek dışı diye ne kadar eleştirilirse eleştirilsin, nihayet ilgili ABD yetkililerinin birer tespitidir.



Ama yarası olan gocunur sözünü de unutmamak gerekir.



Günün Sözü: Suçlunun pişkinliğine aldanma.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 48
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1193
Toplam Tekil 4075974
IP 18.189.14.219






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu