ABD’NİN İŞGAL YÖNTEMLERİ! - Prof. Dr. Nurullah AYDIN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ABD’NİN İŞGAL YÖNTEMLERİ! - Prof. Dr. Nurullah AYDIN
Tarih: 30.11.2010 > Kaç kez okundu? 2785

Paylaş


ABD 1900’lü yıllarda birlikte birliğini sağladıktan sonra dünya geneline yönelik doktrinler oluşturdu. Bunun gereği olarak da askeri güç, istihbarat yapılanması, film endüstrisi, giyecek ve yiyecek model yapılanması ile öncü halk, yöneten ve yönlendiren devlet işlevine büründü.



1929 ekonomik kriz sonrası para birimi dolar’ı dünya ticaret para birimi haline getirmesiyle ekonomik tüm gelişmeleri kontrol edebilir hale geldi. İkinci dünya savaşı ile birlikte Avrupa’yı işgal eder. Almanya ve İtalya’yı işgali ile birlikte on binlerce askeri üs kurması soğuk savaş ile Sovyet yayılmacılığına karşı batı dünyasının hamiliğini üstlenir. Sonrası ise dünya genelinde örgütlenme modelleri geliştirir. Dünya bankası, IMF, NATO, Unesco, İLO gibi legal yapılanmaları yanında illegal yapılanmalar oluşturur.



Lider adaylarını yetiştirir, zamanla ülkelerin yönetimlerine getirir.



Gladio yapılanmasını, NATO ülkelerinde örgütlü hale getirirken, dünyanın diğer bölgelerinde askeri üsler oluşturur. Sonrasında ise akademik, medya, teknoloji alanında çekim merkezi olur. Amerikan rüyası, dünya genelinde yoğun propaganda konusu edilir. Demokrasi, insan hakları, özgürlük sloganları altında, toplumları, devletleri kendi merkez çekim alanına taşır.



Tüm bunları yaparken, temel dinamik unsur, istihbarat örgütleri olmuştur.



Bakın: ABD’nin, savaşı sonrası dönemdeki Nazi avıyla ilgili gizli belgeler, ABD istihbarat yetkililerinin aslında Nazilere ve işbirlikçilerine ülkede sığınak sunduğunu gösteriyor.



ABD adalet bakanlığınca hazırlanan 600 sayfalık rapor son 30 yılda görülen önemli Nazi davalarıyla ilgili yeni kanıtlar ortaya koyuyor. Belgelerde Auschwitz’in Ölüm Meleği olarak tanınan ve kafa derisinin bir kısmı Adalet Bakanlığı’nda saklanan Dr. Josef Mengele’yi bulma çabaları, eski bir SS subayının New Jersey’de intikam için öldürülmesi ve Treblinka toplama kampının gardiyanı Korkunç Ivan’ın kimliği tespit edilirken yapılan hatalar, Nazilerin roket bilimcisi Arthur Rudolph'un NASA için çalışması gibi durumlardan bahsediliyor.



Rapor, 1979 yılında Nazileri sınır dışı etmek için kurulan Adalet Bakanlığı Özel Araştırmalar Birimi’nde çalışan avukatların, tarihçilerin ve müfettişlerin başarılı ve başarısız oldukları noktaları tek tek listeliyor.



ABD Adalet Bakanlığı, raporu kamuoyuyla paylaşmayı reddeder. Gelen dava tehditleri üzerine, raporu büyük bir kısmı karartılmış biçimde özel araştırma grubu Ulusal Güvenlik Arşivi’ne sunulur. Ancak o dönemde raporun önemli yasal ve diplomatik açıdan hassas kısımlar atlanır. Raporun zaman resmen tamamlanmadığını ve resmi bulgular içermediği, birçok veri hatası ve çıkarılan kısım bulunduğu ifade edilir, ancak bu kısımların nereler olduğu belirtilmez. New York Times metnin tamamını ele geçirir



Araştırmacı ve hükümet raporları, CIA’in, Nazileri savaş sonrası çeşitli istihbarat amaçları için kullandığını, bu tür operasyonlarda ne kadar etkin bir biçimde yer aldığına gösteriyor.



Raporda bu ilişkiler devletin zalimlerle işbirliği olarak tanımlanıyor, bazı Nazilerin ABD’ye girişlerine bile bile izin verildiği, Zulmedilenlerin sığınağı olmakla övünen Amerika, zalimlerin de sığınağı haline geldi deniyor.



Başka birimle birleştirilen Özel Soruşturmalar Birimi’nin kuruluşundan bu yana 300’den fazla Nazi sınır dışı edilir, vatandaşlıktan çıkarılır ya da ABD’ye girmekten men edilir.



Raporda, istihbarat yetkililerinin yardım ettiği Nazilere örnek olarak, CIA’in “Almanya’yı Yahudilerden temizleme” projesinin önderlerinden Adolf Eichmann’ın yardımcısı Otto Von Bolschwing’e 1954 yılında yardım etmesi gösterilir. Bolschwing CIA için çalışır.



CIA yetkilileri, Von Bolschwing’in geçmişi ortaya çıkarsa ne yapacaklarını tartışırlar. Adalet Bakanlığı Von Bolschwing’in Nazi olduğunu öğrendikten sonra dışı edilmesine karar verir. Von Bolschwing, aynı yıl 72 yaşında ölür. (New York Times 14 Kasım 2010, "Nazis Were Given ‘Safe Haven’ in U.S., Report Says")



II. Dünya Savaşından sonra Operation Paperclip adı altında eski Nazi bilimadamları, savaş suçlarından muaf tutulur ve ABD için çalıştırılır. İlk adım Operation Overcast afişe olduğu için ismi değiştirilir. Sadece Nazi değil Japon General Shiro Ishi gibi isimler de bilgi karşılığı korumaya alınır



Türkiye tüm bunların neresinde oldu? Konuyla ilgili birçok kitap var. (İşte İstihbarat ile İstihbarat ve İstihbaratçı kitaplarımızda konu detaylı incelenmiştir.)



Günün Sözü: Kuralları güçlüler koyar, zayıf kendine güveni olmayanlar ise bunlara uyar.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 763
Toplam Tekil 4066897
IP 18.221.187.121






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu