Telafer’de Kirli Oyunlar - İnci Muratlı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Telafer’de Kirli Oyunlar - İnci Muratlı
Tarih: 03.01.2009 > Kaç kez okundu? 4615

Paylaş


Musul’a bağlı Telafer’de geçtiğimiz hafta meydana gelen intihar saldırısında peşmerge istihbaratının adı geçmektedir.

Tamamı Türkmenlerden oluşan Telafer’de 27 Mayıs’ta Telafer Kalesi’nde bulunan polis barikatına bomba yüklü araçla gerçekleşen intihar saldırısında 6 kişi ölmüş, 46 kişi de yaralanmıştı.

Şimdi aracın merkeze kadar nasıl sızabildiği soruluyor. Telafer’e hangi noktadan girilirse girilsin, patlama noktasına ulaşınca kadar en az 20-30 kontrol noktası bulunmakta ve bomba yüklü bir aracın bu kadar kontrolden fark ettirilmeden geçmesi mümkün değildir. Kontrol noktalarında, peşmergelerden oluşan Irak ordusunun bulunduğu düşünüldüğünde, peşmergelerin patlamaya göz yumdukları ya da bizzat peşmergelerin gerçekleştirdiği düşünülmektedir.

Görüştüğümüz Türkmenler de olayı teyit etmekte ve Sünni Türkmenlerin polis teşkilatına alınmaya başlamasıyla son bir sene içinde Telafer’de varolan iç savaşın giderek azaldığını, Telafer’deki huzurun varlığından rahatsız olan grupların bu olayı gerçekleştirebileceği söyleniyor.

Olayla ilgili Türkiye’den de tepki gelmiş, Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada saldırıyı kınamış ve son dönemde asayiş alanında sağlanabilen nispi iyileşmenin hedef alındığı belirtilmiştir. Ayrıca saldırıda yaralanan 6 Türkmen refakatçileriyle birlikte ambulans uçakla Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alınmıştır.

Bilindiği üzere, Irak’ta seçimlerin yaklaşmasıyla beraber Bölgesel Kürt Yönetimi Musul etrafındaki ihtilafları bölgeleri kendi yönetimlerine bağlamaya çalışmaktadır. Öyle ki, Musul’da kurulan seçim merkezi peşmergelerce basılmış ve ateşe verilmiştir. Amaç, ihtilaflı bölgelerde kargaşa ortamı yaratıp, bu kargaşadan yararlanarak bölgeyi kendi yönetimlerine bağlamaktır.

14 Mayıs’ta Amerikan ve peşmergelerden oluşan Irak Ordusu tarafından sözde direnişçilere karşı gerçekleştirilen operasyon, 10 gün öncesinden duyurulmuş ve direnişçiler daha operasyon başlamadan bölgeyi terk etmişlerdi. Görüldüğü üzere operasyon halka karşı yapılmış ve yine masum birçok Türkmen tutuklanmıştı.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 27
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 738
Toplam Tekil 4064945
IP 3.142.197.212






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu