FÜZE KALKANI (İSRAİL KILIÇ, TÜRKİYE KALKAN) - Ümit ÜLGEN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









FÜZE KALKANI (İSRAİL KILIÇ, TÜRKİYE KALKAN) - Ümit ÜLGEN
Tarih: 21.11.2010 > Kaç kez okundu? 3222

Paylaş


Nato’nun Lizbon daki tarihi zirvesinde ittifakın gelecek 15 yılını şekillendirecek konsept 28 üye ülke tarafından kabul edildi. Türkiye ye konacak füze kalkanı konusunda anlaşma sağlanırken anlaşmada teknik ayrıntılar yer almadı.



Yeni konsept e göre tehditler, terör, kökten dincilik, silah kaçakçılığı ve siber saldırılar olarak belirtildi.



Türkiye yi ilgilendiren füze kalkanının gerçek görevi gizlenerek nato ülkelerinin nükleer saldırıdan korunması olarak yer aldı, gerçekte İran dan İsrail e gelebilecek balistik füze tehdidini önleme amacı taşımaktadır.



Tehdit altında olduğu varsayılan Nato ülkelerinin ABD dışındakilerin tamamı Avrupa da dır. Avrupa’daki Nato üyelerinden sadece Türkiye Avrupa birliği üyesi değildir. Menzili 5000 KM olan füze kalkanı Yunanistan a da kurulsa aynı işlevi görecektir. Türkiye üyesi olmadığı Avrupa birliği ülkelerini korumak için canlı kalkan yapılmıştır.



Füze kalkanı gerçeğini görmek için yakın tarihe bakmamız yeterlidir. İsrail emperyalizmin Ortadoğu da ki kılıcıdır. İsrail in geçmişte Irak ve Suriye deki tesisleri vurduğu dikkate alındığında sıranın İran da olduğu da görülecektir. İran da ki nükleer tesisleri vuracak olan İsrail e olası bir İran saldırısı için füze kalkanı Türkiye ye monte edilmektedir.



Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gülün açıklamaları aldatmacadır. Gerçekler halktan saklanmaya çalışılmaktadır. ABD, AB ve İsrail çıkarlarına hizmet eden projelere boyun eğiyoruz. İran dan başka ülkede nükleer tesis yoktur. Fransa cumhurbaşkanı hedefin İran olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Abdullah Gül ise İran ın adının geçmemesini ve karar mekanizmasında adımızın olmasını başarı olarak sunarak halkı aptal yerine koymaya çalışmaktadır. Karar mekanizmasında 28 ülke ile birlikte Türkiye nin de adının olması teoride olsa bile pratikte uygulanması mümkün değildir. ABD ne derse o olur.



Büyük Ortadoğu projesinin tehdidi altında bulunan ülkemiz, AKP hükümeti eliyle, çok kapsamlı teknik ayrıntıları gizlenen ülke çıkarlarına uygun olmayan füze kalkanı projesini imzalamıştır.



İran ın nükleer başlıklı füzelerinin imha edilmesinde ortaya çıkabilecek nükleer serpintiden etkilenmek istemeyen AB ülkeleri füze kalkanını Avrupa ya koydurtmamışlardır. ABD ve AB kendi ülkelerini korumak için. Yerli işbirlikçileri eliyle Türkiye yi nükleer serpinti tehlikesiyle karşı karşıya bırakmışlardır.



İsrail e karşı takkiye şov yapanların gerçek yüzü ABD nin ırak ı işgalindeki desteklerinden sonra füze kalkanını imzalamalarıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır.



Muhalefet suskunluğunu bozarak füze kalkanı ile ilgili düşüncelerini açıklamalıdır. 1 mart tezkeresinde olduğu gibi füze kalkanında meclisten geçmemesi için tüm yurtseverlere görev düşmektedir. 20.11.2010















Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 26
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 830
Toplam Tekil 4072757
IP 3.133.12.172






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu