UYUYAN DEV TÜRKİYE, AKP İSLAMI VE NATO FÜZE KALKANI NİNNİSİ - Prof. Dr. Mehmet ERDAŞ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









UYUYAN DEV TÜRKİYE, AKP İSLAMI VE NATO FÜZE KALKANI NİNNİSİ - Prof. Dr. Mehmet ERDAŞ
Tarih: 20.11.2010 > Kaç kez okundu? 4416

Paylaş


Kurban Bayramının son gününe rastlayan bu mübarek Cuma gününde, tüm inananların bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor, kesilen kurbanların akan kanlarının tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.



Tüm dinlerde mitolojinin ve mucizelerin çok önemli ve öncelikli bir yeri vardır. Kurban, Hz. İbrahim’ in tek Tanrısını arayış sürecinde, en sevdiği oğlu Hz. İsmail’den vazgeçmesini ve onu kurban etmeyi Tanrı isteği olarak kabullenmişken, ona Tanrı tarafından Koç olarak sunulan ikame edici ödülün adıdır. Toplumların hayal güçleri ile bilinç altılarının kesiştiği kutsal hikâyeleri, ya da din ve mitolojileri, aynı zamanda soyut düşünebilme kabiliyetlerinin, yaratıcı olabilmelerinin de ölçüsüdür. İnsan yerine Koç kurban edilmesi, insan kanının ve insan hayatının kutsanması, insanın tek Tanrı ya eşdeğer kılınması anlamını taşımaktadır. Miraç ve Kurban, Kuran -ı Kerim mucizesinde, insan aklını aşan ve dinimizin temel dayanağını oluşturan iki kutsal mucizedir.



Türkiye jeostratejik konumu, yer altı ve yerüstü kaynakları, insan kaynakları, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile bölgesinde uyuyan dev bir potansiyel güçtür. İslam dünyasının ve Ortadoğu bölgesinin lideridir. İran ve Türkiye ile güvenlik işbirliği olmadan Ortadoğu petrollerinin güvenliği sağlanamaz. Nitekim 1983 de ABD Başkanı Reagan döneminde Yıldız savaşları Projesi olarak başlatılan ve sonra NATO Füze kalkanı projesi haline getirilen önemli projede asıl hedef 2012 de nükleer güç olması beklenen İran ve atom başlıklı balistik İran füzeleri değil midir? Türkiye, Çin ve Rusya ise asıl gizlenen aşamalı hedeflerdir. Füze kalkanı Projesinde öncelikle Türkiye ve İran’ ın karşılıklı düşman ve tehdit unsuru haline getirmek hedeflenmektedir.



Kara da hava da deniz de ve uzayda konuşlandırılabilecek hareketli SM-3 ve Patriot PAC-3 füze rampaları ve laser ışınları ile x-Band radarlarından oluşan kademeli bir küresel füze kalkanı oluşturulmak istenmektedir. Genişletilmiş orta menzilli Avrupa füze kalkanı Projesi olarak bilinen MEADS Projesinin kapsama alanı daha da genişletilerek küreselleştirilecek ve teknolojik olarak daha ileri sensör ve interseptörlerle, X-Bandı Radarlarla donatılarak, üç aşamada her türlü havadan havaya, karadan havaya, denizden karaya veya uzaydan dünyaya atılacak füzeler küresel olarak ya fırlatıldıkları anda ya hedefe doğru yol alırken ya da hedefe ulaşmadan kısa bir süre önce havada imha edilmek istenmektedir. Komünikasyon ve Komuta kontrolü de tamamen NATO standartları ile ABD kontrolünde olacaktır.



Füze Kalkanı projesi ile Türk Silahlı kuvvetlerinin bölgesel etkinliği ve bağımsız bir askeri harekât veya operasyon düzenleme kabiliyeti tamamen elinden alınacaktır. Daha önce Polonya ve Çekoslovakya topraklarında konuşlandırılması düşünülen füze kalkanlarından Rusya nın karşı silahlanma tehdidi yüzünden vazgeçilmiştir. Kara da İsrail ve Türkiye Merkezli olarak yoğunlaşacak füze kalkanı projesi hem saldırı hem de savunma amaçlıdır. Akdeniz de, bir AWACS ve BOEING uçağında ve Uzay da konuşlandırılacak hareketli füze rampalarının yanı sıra X-Bandı Radarlar ve güçlü lazer füze yörünge izleme silahları ve karadan havaya atış yapabilen Patriot füze rampaları ve SM-3 hareketli füze rampaları ile desteklenecek olan füze kalkanı projesi son aşamasında uzayı da kapsayan küresel bir savunma ve saldırı kalkanı haline dönüştürülecektir.



AKP İslamcılığı ile dost düşman ve stratejik ortaklık tanımı da iyice belirsiz ve kaygan haline getirilmiş, İslamın kurban ve miracı dahil tamamen hristiyanlaştırılarak, en kesin ve şiddetli faiz yasağına rağmen, İslam dini yazdırılan uyduruk hadislerle kapitalizme tamamen uydurulmuştur. Komünizmin çöküşünden sonra Kapitalizmin en büyük tehdidi olan İslam dini böylece bertaraf edilmiştir.



Dünyaya hükmeden Küresel Siyonist Sermayenin önünde İran, Çin ve Rus ittifakından başka hiçbir engel kalmamıştır. İşte çok aşamalı ve çok kademeli olarak katmer katmer mimarisiyle, 2020 yılına kadar tamamlanması öngörülen milyarlarca dolarlık Küresel Füze Kalkanı Projesinin asıl hedefinde Türkiye, İran, Çin ve Rusya vardır. Stuxnet virüsüne milyarlarca dolar harcanarak, İran nükleer tesislerindeki Uranyum zenginleştiren santrifüjlerin sabit tutulması gereken hızları, 800 Hz. İle 1200 Hz. Bandındaki Frekans Konvertörleri şaşırtılarak geciktirilmek istenmiştir. Bu konvertörlerin ve doğru akım kaynaklarının ihracatını ABD, uranyum zenginleştirilmesinde kullanıldıklarından yasaklamıştır.



İran zarar gören santrifüjler yerine yüzlerce yenilerini eklemiş ve santrfüj sayılarını üç kat yedekleme yaparak artırmıştır. Kasım 2012 de Nükleer güç haline gelecek olan İran a karşı, bu tarihten önce Türkiye de konuşlandırılacak füze rampaları X-Bandı radarlar ve lazer sistemleri kullanılarak İran NATO tarafından aynen Irak ve Afganistan ile Yugoslavya ya karşı işletilen NATO anlaşmasının ünlü beşinci maddesine ve BM anlaşmasının 51 Maddesi işletilerek kesinlikle vurulacaktır.



Hedefi ve tehdit değerlendirmesi bu kadar açık olan ve sonuçta önümüzdeki on yıl içinde çok aşamalı ve çok kapsamlı bir NATO Projesi olarak gerçekleştirilmek istenen Küresel Füze Kalkanı Projesi, tüm dünya enerji kaynaklarının ve mutlak dünya hâkimiyetinin, Küresel Siyonist Sermaye tarafından kuzu postuna bürünmüş kurt misali, Çin Türkiye İran ve Rusya ya karşı, orta ve uzun vadede kesinlikle sağlanması amacına yöneliktir.Bunun aksini iddia edenler ve AKP kadroları kesinlikle Küresel Siyonist Sermayenin işbirlikçileridirler.



Türk milletine ve İslam dünyasına yepyeni bir İslami diriliş, Kuran-ı Kerim, Mirac ve Kurban mucizeleri sayesinde dostu ile düşmanını kesin ayırt edebilmesine imkân verecek iman nimetinden başka bir kurtuluş yolu gözükmemektedir.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 42
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1401
Toplam Tekil 4069322
IP 18.119.125.135






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu