İSLAM’I İSTİSMAR VE SÖMÜRÜ! - Prof. Dr. Nurullah AYDIN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İSLAM’I İSTİSMAR VE SÖMÜRÜ! - Prof. Dr. Nurullah AYDIN
Tarih: 17.11.2010 > Kaç kez okundu? 2984

Paylaş


Günler, aylar, yıllar siyasetçilerin, sivil toplum kuruluşlarının, akademisyenlerin, gazetecilerin, yalan dolanlarıyla geçiriliyor. Olabildiğince kafa karışıklığı yaratacak çaba ve içinde olanlar var. Sizler de az çok kafanızda bir kanaate sahipsiniz.



Bakın; ben bu güzel bayram gününde İslam adı altında istismarcılara değineceğim. Bayram namazını, iftarı, camileri bile kirli ve lekeli siyasetlerine alet ediyorlar. Çevrenizde bu tipler çok. Öylesine çok ki kafa karışıklığı yaratmaları yetmiyormuş gibi her türlü kötülüğünde kaynağı oluyorlar.



Öncelikle Müslümanlara büyük görev düşmektedir. Yeryüzünü kan gölünü çeviren batılı emperyalistlere karşı güçlenmek etkin olmak ve caydırıcı olmak zorundadır. İslam; sömürmeye, istismara karşı mücadele demektir!



Ama nasıl?

Bilimde teknolojide atılımı nasıl ne şekilde yapacak?



Hemen her İslam ülkesinin başında işbirlikçiler var. Küresel güçlerin emirlerine göre hareket ediyorlar. Halkı zapturapt altında tutuyorlar.



Kurulan dünya düzeni batılı sömürgecilerin düzeni. Kurallar onların kuralı!.



Son iki yüzyılın bütün dünyayı etkileyen savaşlarda dökülen kanlar, insan kanıyla yıkanmaya çalışılmıştır. Bir insanın kanı başka bir insanın kanına karışırsa, dünyada kan dökülmesinin önüne hiçbir güç geçemez. Savaş zamanlarında insan, barış zamanlarında kurban kanı dökülür. İnsan kanının dökülmesi, insan kanıyla değil, kurban kanıyla önlenir.



Dünyanın bütün şehirlerinde, insan kanına susamış, kan dökücüler cirit atıyor. Kimin, nerede, nasıl kan dökeceğini kimse bilmiyor. Dünya dehşet çağına girdi. Dehşet çağında, kan dökmek için, her yol deneniyor.



İnsan kanıyla kurban kanını birbirine karıştıranlar, dünyadaki kan tutulmasının önüne geçemezler.



İslam Devleti; Hz. Peygamber'in sağlığında, Avrupa büyüklüğünde, sınırları içinde milyonlarca insanın yaşadığı, geniş bir coğrafya olmuştur.



Kendisini rahmet ve savaş peygamberi olarak nitelendiren İslam Peygamberi'nin yönettiği savaşlarda, iki taraftan hayatını kaybedenlerin toplamı 354 kişidir. Hz. Peygamber, haksız yere bir insanın öldürülmesini, bütün insanlığın öldürülmesi olarak gördüğü için, savaş peygamberinden daha çok rahmet peygamberi olmuştur. Onun insan hayatına verdiği değeri kavrayabilmek için, adaleti, düzeni sağlamada izlediği stratejiyi, çok iyi bilmek gerekir.



Yobazlar tarafından hemen herkes, inanç konusunda, bir şüphe bombardımanına tutulmaktadır. Modern insan olmayı, inançsız olmakla bir tutuyorlar.. Bir çok kişi şüphenin pençesinde..Kimisinin deist olduğunu, kimisinin ateist olduğunu yazıyorlar, konuşuyorlar.



Eleştiriyi insafsız denecek kadar sert yapmak moda oldu..



Münafıkların; akıl ve ruhlarına maalesef artık hitap etmeyen gerçeklik budur.



İskender, felsefenin duayeni sayılan Aristo'ya bir mektup yazar.



"Zaptettiğim topraklardaki insanları tahakküm altında tutabilmek için neler yapmalıyım" diye sorar:



Ülkenin ileri gelen insanlarını

- Sürgüne mi göndereyim?

- Hapise mi atayım?

- Kılıçtan mı geçireyim?



Aristo'nun cevabı:

- Sürgünde toplanır sana karşı başkaldırırlar,

- Hapishaneler militan yuvası olur, kontrolden çıkar,

- Onlardan sonraki kuşak intikam hırsıyla büyür, tahtını sallar



Çözüm olarak şu nasihatı verir.

" İnsanların arasına nifak tohumları ekeceksin, birbirleriyle savaşınca hakem olarak kendini kabul ettireceksin ama anlaşmaya giden bütün yolları tıkayacaksın."



Ha sahi İslam dünyasının çatışma alanları olması tesadüf mü dersiniz?



Ya Türkiye'de insanların temel sorunları yerine gereksiz anlamsız konularla ilgili tartışma ve gerginlikler neyin nesi?



Günün Sözü: Aklınla duygunu, gerçekler dünyasında kullan. Kullan ki mutlu olasın.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 25
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 407
Toplam Tekil 4068328
IP 3.144.16.254






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.001 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu