ULUSAL VE ULUSLARARASI KAMUOYUNUN DİKKATİNE - Dr. Mustafa HACI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ULUSAL VE ULUSLARARASI KAMUOYUNUN DİKKATİNE - Dr. Mustafa HACI
Tarih: 07.09.2010 > Kaç kez okundu? 4310

Paylaş


ULUSAL VE ULUSLARARASI KAMUOYUNUN DİKKATİNE

6 Eylül 2010



- Todor Jivkov”un "Soya Dönüş" döneminin atanmış müftüsü Nedim Gencev, bir özel güvenlik şirketi vasıtasıyla Başmüftülük binasını abluka altına almak suretiyle Müslüman toplumun seçilmiş Başmüftüsü ve temsilcilerinin görevlerini ifa etmelerine engel olmaktadır.

- Filibe”deki Muradiye Camii”nin Hukuk Dışı Yöntemlerle Fiili İşgaline Emniyet Makamlarının tepki vermemesinden cesaret bulan Gencev, amacını gerçekleştirmek için hukuk dışı yollara ve mafiyaları yöntemlere başvurmakta sakınca görmemektedir.

- Bir özel şahsın zorlayıcı kişisel yöntem ve tasarruflarla bir dini topluluğun idare merkezini kuşatma altına alması bir hukuk devletinde emsali bulunmayan bir uygulama teşkil etmektedir.

- Alenen hukuk dışı bir nitelik arzeden bu olaya müdahale etmesi için başvurduğumuz emniyet görevlileri duruma, aynen Filibe Camii”nin gaspı ve demir parmaklık takılması olayında olduğu gibi seyirci kalmışlardır.

- Keza, olayı şikayet etmek için nöbetçi savcı ile görüşme talebimiz reddedilmiştir.

- Esasen Başmüftülüğün anlaşmalı olduğu güvenlik şirketinin sözleşmenin süresini uzatmaktan kaçınması, bilahare temas edilen güvenlik şirketlerinin de Başmüftülük ile sözleşme imzalamamaları yönünde baskıya maruz kaldıklarını ifade etmeleri, belirli bir merkezden Başmüftülük üzerinde baskı kurulmak istendiğinin işaretidir.

- Bulgaristan Müslümanları bu baskılara boyun eğmeyecek ve yekvücut olarak meşru ve haklı mücadelesine devam edecektir.

- Zira, Müslüman cemaatin karşısındaki güç meşruiyetten yoksun, ancak zorba yöntemlerle otorite sağlamaya çalışan komünist rejim artığı birkaç işbirlikçiden ibarettir.

- Zaten Müslüman toplumunun liderliği mücadelesine girişmelerinin nedeni, Bulgaristan Müslüman azınlığının refahının, kimliğinin ve dini değerlerinin korunmasından ziyade, Müslüman toplumunu talimat aldıkları çevrelerin güdümüne sokmak, bu arada, vakıf emlakini yağmalamak suretiyle kendilerine kişisel maddi menfaat sağlamaktır.

- Nitekim, Gencev”in "Genel Sekreteri" Nikolay Pankov, Bulgaristan”daki 1 milyon Müslümanın ihtiyacı olan bir İslam merkezi inşa edilmek üzere Başmüftülük tarafından satın alınan, ancak Sofya Belediyesi tarafından bir türlü inşaat izni verilmeyen arsanın cami inşaatı için uygun olmadığına "hükmederek" satılacağını duyurmuştur. Zaten Gencev”in sözkonusu arsa için 2008 yılında bir ön satış sözleşmesi imzaladığı ortaya çıkmıştır. Gencev ayrıca Sofya”daki bir başka vakıf emlakının satış duyurusunu da yapmıştır.

- Ezcümle, Müslüman toplumu, hukuk devleti kavramını ayaklar altına alan bir yargı erkinin ve farklı bir dini gruba mensup vatandaşlarının örgütlenme ve inanç özgürlüğünü garantiye almaktan aciz bir yürütme erkinin ataleti sayesinde, şaibeli oluşumların hukuk dışı eylemleri ile karşı karşıyadır.

- Bu tablonun Bulgaristan”ın üyesi bulunduğu Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi”nin şiar edindiği vatandaşların insan haklarının ayrımcılık gözetilmeksizin korunmasını ve hukuk devleti ilkelerinin geçerli kılınmasını öngören normları ile büyük çelişki arzettiğini vurgulamak isteriz.

- Dolayısıyla Bulgaristan”ın uluslararası sorumluluklarının hatırlatılmasında AB ve AK üyesi ülkelere, çifte standarttan kaçınmalarını gerektiren sorumluluklar düştüğünü, bu ülkeler başta olmak üzere, tüm ilgili uluslararası kurum ve kuruluşlar ile diğer üçüncü tarafların dikkatine getiririz.





Dr. Mustafa HACI Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 40
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1441
Toplam Tekil 4067575
IP 18.227.161.226






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu