Türkiye”nin BMGK Başkanlığı - Rifat SAİT - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Türkiye”nin BMGK Başkanlığı - Rifat SAİT
Tarih: 03.09.2010 > Kaç kez okundu? 2897

Paylaş


Rifat SAİT

BASAM Başkanı

İç siyasette referandum tartışmaları sürerken dışarıda önemli bir gelişme yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Başkanlığını 1–30 Eylül tarihleri itibariyle Rusya”dan aldı.. Böylesine önemli bir kurumun başında Türkiye”nin olması son derece önemlidir. Ancak nedense bu önemli haber genel olarak Türk basınında geniş bir şekilde yer almaması düşündürücü. Türkiye”nin dönem başkanlığında merkezi New York”ta olan BM”de 20–22 Eylül tarihleri arasında “Bin yıllık kalkınma hedefleri zirvesi” yapılacak. Böyle bir zirvenin Türkiye”nin başkanlığında yapılması gerçekten çok güzel ve onur verici. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, Dışişleri bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu ve Ekonomiden sorumlu bakan Ali Babacan, BM”nin oturumuna katılmak üzere ABD”ye gidecekler. Bu vesileyle New York”ta liderler arası çok önemli toplantılar şimdiden planlandı bile. Bu tarihler arasında New York”a gitmeye kalkmayın zira uçak biletleri yok satıyor, oteller ateş pahası.





Güzel tevafuk eseri 22 Eylül”de New York”ta Amerikan Balkan Dernekleri Federasyonu (FEBA) büyük Balkan liderleri toplantısını düzenliyor. Balkan Günlüğü gazetesi olarak biz de FEBA”dan bu toplantıya davet aldık. Bu bizler için onur verici bir olay. Kısmetse bu davete icabet edeceğiz. Bu yılki Balkan liderleri toplantısının konusu “Avrupa bütününde Balkanların Euro-Atlantik entegrasyonu” olarak belirlendi. FEBA”nın başında Boşnak kökenli değerli bir dostumuz Dr.Aras Konjhodzic bulunuyor. Toplantıda Balkanlarda Kültürler, barış ve diyalog gibi konular görüşülecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül”ün onur konuğu olarak katılacağı toplantıya birçok Balkan ülkesinin devlet ya da hükümet başkanları katılacak. Böyle güzel bir çalışmadan ötürü FEBA”yı tebrik etmek gerek. Zira bu kadar önemli ismi toplamak oldukça zordur.





Yazımın sonunda tüm okurlarımızın 30 Ağustos Zafer bayramlarını kutlamak istiyorum. Zaferlere aşina olan Türkiye”nin bayramı kutlu olsun. BMGK başkanlığımız da hayırlı olsun.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 29
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 1247
Toplam Tekil 4062637
IP 3.138.141.202






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 0.000 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu