Her şehit haberine sevinen Avrupalı Kürtler - Memet Aydemir - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Her şehit haberine sevinen Avrupalı Kürtler - Memet Aydemir
Tarih: 15.08.2010 > Kaç kez okundu? 4174

Paylaş


Avrupa`da yaşayan Kürtlerin ülkemizdeki her terör olayına nasıl sevindiğini bir bilseniz...

28 Temmuz 2010 Çarşamba 02:29



30 yıldır Avrupa`da yaşayan birisi olarak, buradaki Kürtlerin sözde demokrasi, insan hakları, hak ve hukuktan nasıl dem vurarak hem kendi gençlerini ırkçılıkla zehirlediklerini, hem de gereksiz yere Türkleri kendilerine düşman ettiklerini kısaca ele alalım.



1990 yılında Türk ve Alman basınına fotoğraf çekmeye başladım. O dönemler Kürt-Türk sorunu diye bir şey bilmiyordum. Türkiye`nin Kars şehrinde bir Türk ailenin oğlu olarak dünyaya geldim. Kars`da Azeri, Kara Papak, Yerli Türkleri ve az sayıda Kürtler bir arada kardeşçe yaşıyorduk. Çocukluğum 12 yaşıma kadar orada geçti. Asla aramızda bir sorun veya ırkçılık yaşanmadı.



Genç ve heyecanlı bir foto muhabiri olarak Hamburg`da boynumda fotoğraf makinesi Kürtlerin düzenlediğini bir konsere gittim. İçeri girer girmez Kürtler fotoğraf makinemi alıp, beni arayıp içeri eli boş soktular. Bir film gösterisi başladı. Türk askerlerine karşı yapılan savaş ve Kürtlerin kanını içen Türkler.



O gün içimde olan bütün Kürt kardeşliği ve sevgisine büyük bir darbe vuruldu.



Aradan geçen yıllarla Kürtleri devamlı izledim. Tanıdığım en demokrat görünen esnaflar, sohbetlerimiz sırasında aşırı PKK sempatizanı çıktı. Ne zaman askerlerimiz şehit düşse sevinçlerinden ağızları kulaklarına gelenlerle karşılaştım. Bir gün bir muhabir arkadaşla çay içiyoruz. Kürt garson arkadaşıma büyük sevinçle, “Gördün mü 33 askeri öldürdüler.” Elimde dolu çay bardağını yüzüne boşalttım. Patronu gelip aramıza girdi.



Bunun gibi yüzlerce olaya şahit oldum. Bir Kürt dostum gecen yıl 300 Kürt gencinin Almanya`dan dağlara götürüldüğünü anlattı. Birisinin annesi ağlayarak oğlunu arıyormuş. Bundan 2 ay önce Winsen kasabasında bir Kürt aileye sınır dışı kararı çıkmıştı. 300 kadar Kürt gösteri düzenledi. Ellerinde taşıdıkları pankartlara şunlar yazılıydı: ““Türkiye” ye iade edilirsek hapse atılacağız, kızlarımız zorunlu evlendirilecek.”“ Türkiye” de devlet kimi zorunlu evlendiriyor? Bu haber bütün Alman basınında anlattığım şekilde yayınlandı.



Başka Kürt esnaflar, Almanya`da yaşayan her Kürt”ün PKK`ya haraç verdiğini anlattı. Vermemek için Kürt camilerine sığınıp onlardan yardım istemek gerekiyor. PKK`nın hakkından Kürtlerin yönettiği camiler geliyormuş.



Geçtiğimiz günlerde 7 askerimizin şehit edildiğinde yine Mardinli bir Kürt esnafla sohbet ettim. Ağzını aramak için “Mardin`de terör oluyor mu? “ diye sordum. “Biz de terör olmaz, o askerin dağlarda ne işi var?” dedi. Sinirden ellerim titredi. Ona göre Kürtler işgalden kurtulmak savaşı veriyorlar. Kendisi de İstabul” da ev sahibidir.



Sokaklarda Kürtlerin işyerlerinin levhalarına bakın. Yarısında PKK`nın renkleri var.



Türk hükümeti dağlardaki bütün katilleri bitirse bile terörün sonu yine gelmeyecek. Almanya`da bir milyon Kürt, PKK`nın arkasındadır. Gönüllü veya gönülsüz. İnsan ve para sorunu yaşamıyorlar.



Bir de PKK” yı savunan haber siteleri var. Onlar demokrasi ve insan haklarından yana gözükürler. Sitelerini yıllardır takip ederim. Türkler faşist, Türkler barbar, Türkler ırkçı ve daha neler neler... Okuyunca insanın katil olası geliyor. Kendi alçaklıları ise büyük zaferdir.



Terör eylemlerini dünya savaşına girip kazanmış gibi veriyorlar. Benim bahtımdan olacak. Tüm Almanya, Avrupa buna Rusya, Orta Asya ve Azerbaycan” da dahil yüzlerce Kürt”le karşılaştım, PKK terörünü lanetleyen birsiyle karşılaşmadım. En zoruma giden olay bir komşumuzun evine astığı poster oldu. Adam Karadenizli bir Türk kadınla evli, 5 çocuğu var, kendisi Ankara Haymanalı ve duvarına Apo denen katilin resmi asılıydı. Her gün evinin önünden geçerken elimde ne varsa ona da verirdim. Bir gün evine davet etti Apo” nun resminin altında oturduk. Bir daha evine ayak basmadım. Tek kelime Kürtçe bilmeyen 4 kızına Türkiye”den ithal Kürt damatlar getirdi.



Bu şekilde PKK sorunu biter mi? Ben bitmeyeceğine yemin ederim. Devlet ““sağduyulu olun”“ sözleriyle hayal satıyor. Fakat ne zamana kadar? Kürtlere karşı Hatay ve İnegöl”de baş gösteren halk öfkesinin arkasına asla provokasyon yoktur. Milletin bu ikiyüzlü insanlara artık karnı doymuş ve sabrı taşmıştır.



Bunu anlamadan hiçbir iyi niyet ve ““Sağduyu”“ sözleri çözüm getirmeyecektir. Şehit düşen asker ve polislerimizin kanı da yerde kalacaktır.



ASALA Terörürü neden bitti? Arkasında halk desteği yoktu. PKK terörü neden bitmiyor? Cevabını siz düşününün.





Memet Aydemir



KAYNAK: http://www.ikincivatan.eu/her-sehit-haberine-sevinen-avrupali-kurtler.htm





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 52
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1443
Toplam Tekil 4067577
IP 3.140.198.173






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu